Zivju restorāns Le Dome dalās pieredzē, lai ēdiens būtu tik īpašs kā restorānā

Ziemas saulgrieži jau klauvē pie durvīm, un ikvienā ģimenē tiek plānots, ko celt svētku galdā un jūtamas rūpes par īpašu svētku noskaņu. Zivju restorāns "Le Dome" dalās savā pieredzē, lai ēdiens būtu tik īpašs kā restorānā, bet viegli pagatavojams mājās.

Esam pieraduši, ka virtuvē saimniece un noteicēja lielākoties ir sieviete, bet iesakām iesaistīties visai ģimenei un kopīgi radīt īpaši izsmalcinātu svētku mielastu. Viss būs izdevies, ja darbosieties ar īpašu rūpību un galvenā doma būs iepriecināt savus mīļos. Bērniem lielāko prieku sagādās ēdiena dekorēšana, bet vīrieši labprātāk varētu pagatavot karsto dzērienu.

Zivju restorāna „Le Dome” šefpavārs Salvis Putāns: „Šoreiz vēlējos parādīt, cik vienkārši iespējams pagatavot skaistus un gardus ēdienus no mums plaši pieejamiem ēdieniem, bez delikatesēm un reizēm tik nesaprotamajām garšvielām. Ja kāda no sastāvdaļām nav pieejama, piemēram, dekorēšanai – lieciet lietā izdomu un aizstājiet ar to, kas ir – bet atcerieties, ka viss jāgatavo ar īpašu rūpību, ar domu, ka Jūsu darbs tiek vērtēts.”

Arī galda klājumam ir īpaša nozīme svētku maltītes laikā. Netaupiet baltos galdautus un sen aizmirstās, draugu un radu dāvinātās servīzes – svētki ir īstais laiks, lai tos liktu lietā. Pieskaņotas sveces un salvetes, galda dekorācijas radīs neaizmirstamu svētku noskaņu. Nebaidieties eksperimentēt un izmēģināt kaut ko jaunu.

Cepta zandarta fileja ar burkānu biezeni, medū karamelizētiem pastinakiem, Briseles kāpostiem un dzērveņu mērci.

Sastāvdaļas (1 porcijai):

zandarta fileja 0,15kg

burkāni 0,1kg

mandarīni 0,05kg

pastinaks 0,1kg

medus 0,03kg

Briseles kāposti 0,03kg

dzērvenes 0,02kg

olīveļļa 0,03l

garšvielas 0,003kg

Pagatavošana: Burkānus vāra ūdenī kopā ar mandarīnu sulu tad, blenderī sasmalcina un izberž caur smalku sietu. Pastinakus iemarinē ar olīveļļu, garšvielām un medu. Cep krāsnī, ietinot folijā. Zandarta fileju sāla, piparo un cep uz pannas. Briseles kāpostus blanšē un sadala lapiņās, kuras izmanto dekorēšanai.


Karamelizēti mandarīni ar ziemas ogām, piparmētru un vaniļas saldējumu

Sastāvdaļas (1 porcijai):

mandarīni 0,1kg

cukurs 0,02kg

mandarīnu liķieris 0,02l

sviests

dzērvenes vai brūklenes 0,05kg

piparmētra 0,005kg

vaniļas saldējums 0,05kg

Pagatavošana

Karamelei – cukuru izkausē, pielej alkoholu un ieputo sviestu. Mandarīnu nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Piparmētru smalki sakapā un samaisa ar rudenī salasītām ogām. Garšai var piebērt nedaudz cukura. Mandarīnus karamelizē karamelē un liek uz šķīvja ar ogām un saldējumu.


Aromātiskais ziemas karstvīns

Sastāvdaļas (1 personai):

karstvīns 100ml

upeņu sula 120ml

cukura sīrups vai medus 50ml

kanēļa standziņa 1gb

krustnagliņas 3-5gb

apelsīns 1/2gb

Pagatavošana

Sarkanvīnu kopā ar upeņu sulu, sīrupu un garšvielām ielej nelielā katliņā un uz lēnas uguns karsē. Dzērienu nedrīkst karsēt līdz vārīšanās temperatūrai, tas jāpārtrauc karsēt pirms sāk parādīties pirmie burbulīši. Dekorē ar kanēļa standziņām un apelsīna šķēlītēm.




KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Piparkūku darbnīcas Brunavas mālotavā Bauskas TIC
Paredzētas draugiem, ģimenēm un skolas vecuma bērniem. Klašu eglīšu pasākumu vieta ar papildus aktivitātēm. | Skatīt vairāk
Latvija
 AizraujošaisViduslaiku mantojums Alūksnē Alūksnes TIC
Ir vairākas iespējas, kā izzināt un izbaudīt Alūksnes viduslaiku pils īpašo stāstu, tomēr vispilnīgāk tas atklāsies, ja izmantosi tās visas. | Skatīt vairāk
no 4 EUR
 "Ziemas pasaka" Durbes pils pagalmā Tukuma TIC
Katrs sapņos un iedomās ir iztēlojies savu Ziemas pasaku. Pavisam noteikti katrs stūrītis šeit ir piepildīts ar ticību un mīlestību, bet ko vēl | Skatīt vairāk
Ziemas pasaka Durbes pilī Tukuma TIC
Katrs no mums sapņos un iedomās ir iztēlojies savu Ziemas pasaku. Pavisam noteikti katrs stūrītis šeit piepildīts ar ticību un mīlestību, bet ko vēl? | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Via Vitalité
,


il Sole
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03439808sec.