Šogad projekta Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga īstenotāji uzsvērs sezonālos produktus

2013. gadā projektā "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga", ko sadarbībā ar biedrību "Latvijas Pavāru klubs" (LPK) īstenos Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB), uzsvars tiks likts uz sezonālo produktu atšķirību.

Tādējādi 2013.gadā tiks turpināts iepriekšējā gadā iesāktais gastronomijas tūrisma veicināšanas projekts, kas paredz, ka atšķirībā no aizvadītā gada, kad produktu dalījums bija pa mēnešiem, šogad katrā gadalaikā projektā iesaistīto restorānu piedāvājumos tiks izceltas no trim Latvijai raksturīgiem produktiem pagatavotas uzkodas, zupas, pamatēdieni un deserti.

Kā atzīmēja LPK valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova, pavasarī tiks gatavoti ēdieni no bērzu sulām, reņģēm un rabarberiem, vasaras produkti būšot jērs, skābenes un kazas siers, rudens - dzērvenes, kaņepes un trusis, bet ziemā tiks piedāvāti ēdieni, kas pagatavoti no medījumiem, rudzu maizes un nēģiem.

Runājot par projekta attīstību, restorāna "Bibliotēka Nr. 1" šefpavārs Māris Jansons norādīja, ka aizvadītajā gadā projekts esot bijis kūtrāks, nekā sākumā cerēts, jo no sākotnējiem 25 restorāniem, kas piedalījās projektā, līdz projekta beigām bija palikuši aptuveni 15 restorāni. Taču kopumā pagājušajā gadā projektā piedalījās 31 restorāns un kafejnīca.

Jansons arī teica, ka šo projektu vajadzētu īstenot vismaz vēl kādus divus gadus, lai tas gūtu lielāku ievērību un atsaucību ne tikai no apmeklētāju puses, bet arī no restorānu puses.

Savukārt RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča atklāja, ka, sākot šī projekta īstenošanu, viņai esot bijušas šaubas. Taču nomākt šīs šaubas palīdzējis iesaistīto restorānu entuziasms.

Jautāta, cik liels pienesums no šī projekta varētu būt tūrisma nozarei kopumā, Jermoloviča pieļāva, ka pieaugums varētu būt mērāms 2 - 3 procentu apmērā viena gada laikā.

2012. gada sākumā RTAB sadarbībā ar 25 Rīgas restorānu un kafejnīcu šefpavāriem izstrādāja projektu "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga", kura gaitā pērn vietējie iedzīvotāji un ārvalstu viesi tika iepazīstināti ar Latvijas produktu izmantošanu dažādu ēdienu pagatavošanā.

Projekta "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga" dalībniekus varēja atpazīt pēc īpašas zīmes. Tā piedāvājumam tika pievērsta uzmanība iesaistīto restorānu un kafejnīcu ēdienkartēs.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.greetingsfromlatvia.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ieelpo pavasari Pastaru vējdzirnavās Preiļu novada TIC
Pastaru vējdzirnavas ir vienīgās Latvijā rekonstruētās holandiešu tipa dzirnavas ar grozāmo vējtveres mehānismu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2025 - 27.06.2025 Peoniju skaistums “Ezerlīčos” Balvu TIC
Jūnijs ir krāšņo peoniju ziedēšanas laiks un ikviens tiek aicināts baudīt to burvību ziedu un akmeņu dārzā “Ezerlīči” Balvu novada Tilžas | Skatīt vairāk
Valmiermuižas Etnomūzikas Festivāls EnterGauja
Koncerti • uguns perfomance • cirks • dzeja • meistarnīcas • māksla • izjādes ar zirgiem | Skatīt vairāk
Brīvdabas koncerti Kāla ezera krastā Madonas TIC
Heisā hopsā, esam sarūpējuši vasarai piecus - absolūti kapitālus koncertus. Tiekamies ezera krastā pie Madonas! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


Avis
,


Rija Domus Hotel
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::2.03185511sec.