Autors: Agnese Ruberte
Avots: Baltic Beach Hotel
Izvērtējot 2012. gada viesu pieprasījumu un aktualitātes pavārmākslā, "Baltic Beach Hotel" restorāna "Caviar Club" komanda šefpavāra Kristapa Jokmaņa vadībā ir apkopojusi restorānu piedāvājuma tendences, kas šogad sola īpašu piedzīvojumu gardēžiem, tā saucamās degustācijas ēdienkartes un veselīgu, izsmalcinātu maltīti no Latvijā audzētiem sezonas produktiem.
1. Pēdējo gadu laikā aizvien biežāk ģimenes izvēlas svinības atzīmēt kādā restorānā, ieturot tur svētku maltītes un pavadot vakaru kopā radinieku vai draugu lokā. Ieguvums esot fakts, ka rūpes par ēdiena gatavošanu tiek uzticētas profesionāļiem, kā arī izmaksu ziņā restorāna apmeklējums neesot dārgāks par mājā gatavotu svinību maltīti, tāpēc eksperti prognozē tendences attīstību šogad.
Reklāma
2. Arvien populāras kļūstot tā saucamās degustācijas ēdienkartes, kas paredz iespēju restorāna apmeklējuma laikā nogaršot dažādus ēdienus nelielās porcijās, ēdienu papildinot ar atbilstošu vīnu un citiem dzērieniem.
3. Pasaules un Latvijas restorānos jau pierasta ir arī ēdienu porcijas sadalīšana starp pie galda sēdošajiem viesiem. Dalīšanās ar ēdienu vairs netiek uzskatīta par etiķetes pārkāpumu un tā ir iespēja nogaršot dažādus ēdienkartē iekļautos ēdienus.
4. Nemainīgi populāra pēdējo gadu tendence ir restorānu ēdienkarti veidot atbilstoši sezonai un Latvijas zemnieku saimniecību sezonas produktu piedāvājumam. Restorāna apmeklētāji biežāk izvēlas gadalaikam raksturīgu ēdienu, savukārt tūristi labprāt izmanto iespēju nogaršot Latvijas virtuvei raksturīgos produktus.
5. Pieaug pieprasījums pēc veselīgiem zivju ēdieniem, īpaši no Latvijas upju un ezeru zivīm.
Ņemot vērā pieprasījumu un jaunākās pavārmākslas tendences, Jūrmalas viesnīcas "Baltic Beach Hotel" restorāns "Caviar Club" šogad piedāvā īpašu degustācijas ēdienkarti viesiem, kas vēlas nobaudīt dažādas garšas restorāna apmeklējuma laikā un ēdiena, kā arī vīna izvēlē uzticas profesionāļiem.
Par "Baltic Beach Hotel"
"Baltic Beach Hotel" ir pieczvaigžņu SPA un konferenču viesnīca Jūrmalā, Rīgas jūras līča krastā, kuras trīs korpusos izvietoti 165 numuri un plašs konferenču centrs dažāda mēroga semināru, konferenču un pasākumu rīkošanai, kā arī restorāni "Caviar Club", "il Sole" un kafejnīcas dažādām gardēžu gaumēm. Restorāna "Caviar Club" šefpavārs Kristaps Jokmanis ir pirmais Latvijas pavārs, kurš mācījies slavenajā Institute Paul Bocuse, Francijā. Restorāna "Caviar Club" viesiem Kristaps piedāvā mūsdienīgākas tendences Vidusjūras virtuvē apvienojumā ar labāko produktu izlasi no Latvijas dārziem, mežiem un laukiem. Savukārt viesnīcas restorāns "il Sole" piedāvā izbaudīt tradicionālus itāļu ēdienus gan lietišķā gaisotnē, gan ģimenes un draugu lokā.
Latvijas Republikas Veselības ministrijas sertificētais "Baltic Beach Hotel" SPA centrs ir viens no lielākajiem Ziemeļeiropā un piedāvā vairāk nekā 400 procedūras, apvienojot labākās Jūrmalas kurortoloģijas tradīcijas ar jaunākajiem SPA industrijas sasniegumiem.
Vairāk informācijas interneta vietnē www.balticbeach.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.