Līgo svētkos – veseli ēduši. Atgādina par Līgo vakarā ievērojamām patiesībām

Tuvojoties Līgo vakaram un Jāņu dienai, Pārtikas un veterinārais dienests atgādina dažas vienkāršas, arī ikdienā ievērojamas patiesības:

1. Pārtikas produktus iegādājies legālā tirdzniecības vietā – veikalā, tirgū vai no zināma, jau pārbaudīta zemnieka.

! Lai pasargātu savu un tuvinieku veselību - nepērc nezināmas izcelsmes, apšaubāmas kvalitātes pārtikas produktus, neiegādājies tos neatļautās tirdzniecības vietās – pagalmos, tirgū no tā saucamajiem ratiņtirgotājiem, no automašīnu bagāžniekiem, kāpņutelpās.

2. Izvēlies svaigus produktus, kurus vari paspēt izlietot ražotāja norādītā derīguma termiņa ietvaros.

! Nepērc pārtikas produktus, kuriem beidzies derīguma termiņš, ir bojāts iepakojums, ir aizdomīga smarža, krāsa vai konsistence.

3. Atgriežoties mājās, pārtikas produktus, kas jāuzglabā aukstumā, piemēram – gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus, zivis un zvejas produktus, salātus ar krējumu, majonēzi vai augu eļļu, saldos ēdienus, konditorejas izstrādājumus ar krēmu, nekavējoties ieliec ledusskapī.

! Atceries – jēlos produktus gan uzglabā, gan apstrādā atsevišķi no gatavajiem. Ledusskapī neturi svaigus dārzeņus vai, piemēram, sieru, blakus jēlai gaļai vai zivīm. Jēlu produktu gatavošanai izmanto atsevišķus virtuves piederumus – dēlīšus, nažus, traukus vai arī tos pirms citu produktu apstrādes rūpīgi nomazgā ar trauku mazgāšanas līdzekli.

4. Pirms ēdienu gatavošanas, nomazgā rokas ar ziepēm! Mazgā rokas arī pēc darbošanās ar jēlproduktiem, tualetes apmeklējuma un kontakta ar dzīvniekiem.

5. Īpaši uzmanīgiem jābūt pērkot un gatavojot gaļu:

· šašlikam nepērc mājās kautu, laboratoriski neizmeklētu cūku gaļu, lai neapdraudētu savu un citu svinētāju veselību;

· gaļu griez nelielos gabaliņos, lai to cepot, arī gaļas dziļākajos slāņos tiktu sasniegta dažādu slimību izraisītāju iznīcināšanai nepieciešamā temperatūra;

· pēc darbošanās ar jēlu gaļu, nomazgā rokas;

· nomazgā arī traukus un inventāru, kas bija saskarē ar jēlu gaļu;

· pirms gaļas pasniegšanas, pārliecinies, ka gaļai, to pārgriežot uz pusēm, vidū nav asiņu, tās krāsa ir pelēka.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Latvijas svētki Rēzeknē!" Rēzeknes pilsētas TIC
Svētki ar piemiņas pasākumiem, koncertiem un izstādēm – svini un godini Latviju Rēzeknē! | Skatīt vairāk
Latvija
LĪDZ -100EUR ATLAIDE VASARA'26 ✈️ Coral Travel Latvia
Līdz 17.11. rezervē brīvdienas no VASARAS KOLEKCIJA 26' - Īpaši atlasītas ceļotāju iemīļotas viesnīcas, kvalitātes un cenas atbilstība. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.10.2025 - 12.11.2025 Steiku meistarklase Mazmežotnes muižā Bauskas TIC
Dodies steiku garšas ceļojumā kopā ar steiku ekspertiem Sandiju Zandersonu un “Meat Me” dibinātāju Jāni Ozolu. Neaizmirstams piedzīvojums | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.11.2025 - 13.11.2025 Muzikālā komēdija restorānā Mežs kungS Bauskas TIC
Humora, mūzikas un pozitīvu emociju piesātināts vakars Bauskā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::2.36777687sec.