Foto: Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Autors: Liene Strazdiņa
Avots: Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 7.februāra Jelgavā sāksies akcija "Garšas tūre Jelgavā". Akcijas ietvaros ir izstrādāts īpašs pastaigu maršruts Jelgavas pilsētas iepazīšanai, kura laikā ikvienam ir iespēja gan iepazīt Jelgavas pilsētas tūrisma un apskates objektus, gan nobaudīt pilsētas īpašo piedāvājumu – pamatēdienu "Hercoga bura", desertu "Šarlotes skūpsts" un atspirdzinošo dzērienu "Jelgavas bellini" un iegūt gardēža suvenīru. Garšas tūri organizē Jelgavas pilsētas pašvaldība un Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas pilsētas ēdināšanas uzņēmumiem.
Akcijai "Garšas tūre Jelgavā" ir izveidots speciāls buklets, kas ietver pilsētas pastaigas maršruta karti ar 12 apskates objektiem, vietām, kur var nobaudīt Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu, kā arī atrodami akcijas noteikumi un vieta zīmodziņu krāšanai.
Reklāma
Jelgavas īpašos ēdienus un dzērienu var nobaudīt trīs Jelgavas ēdināšanas vietās. Ģimenes restorānā "Hercogs" (Krišjāņa Barona ielā 3) akcijas dalībnieki aicināti baudīt pamatēdienu „Hercoga bura". Bistro „Silva" (Driksas ielā 9) piedāvā desertu "Šarlotes skūpsts", savukārt krodziņā "Istaba" (Jāņa Čakstes bulvārī 7) jānogaršo atspirdzinošais "Jelgavas bellini". Katrā no minētajiem ēdināšanas uzņēmumiem, nobaudot Jelgavas īpašo piedāvājumu, akcijas dalībnieks saņems zīmodziņu „Garšas tūre Jelgavā" bukletā. Sakrājot trīs zīmodziņus, dalībnieks iegūs īpašo Jelgavas gardēža suvenīru – Jelgavas uzņēmumā "Keramika LV" izgatavoto fondī trauciņu ar Jelgavas simboliku. Jelgavas īpašie ēdieni un dzēriens jānobauda septiņu dienu laikā no pirmā zīmodziņa saņemšanas! Akcijas bukletus var saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, ģimenes restorānā "Hercogs", krodziņā "Istaba" un bistro "Silva", kā arī citās tūrisma un apskates vietās Jelgavā.
Jelgavas īpašie ēdieni pilsētas ēdināšanas uzņēmumu ēdienkartēs iekļauti no 2012. gada un tie tapuši sadarbojoties Jelgavas pilsētas pašvaldībai, Jelgavas Amatu vidusskolai un Jelgavas uzņēmējiem. "Hercoga bura" ir pamatēdiens, kas gatavots no īpaši marinētas un krāsnī ceptas cūkgaļas, kuru pasniedz ar karamelizētiem skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un saknēm, brūkleņu biezeni un mārrutkiem. Deserts "Šarlotes skūpsts" ir olu-biezpiena krēma un divu veidu sulas želejas uzputeņu kārtojums, tā maigo garšu atsvaidzina augļu-ogu biezeņa mērce. Atspirdzinošā dzēriena "Jelgavas bellini" viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula, kas izmantota arī gatavojot "Hercoga buru" un "Šarlotes skūpstu".
Akcija "Garšas tūre Jelgavā" pirmo reizi tika organizēta 2013.gadā no 20.augusta līdz 1.oktobrim un tās ietvaros īpašo Jelgavas gardēža suvenīru saņēma 111 akcijas dalībnieki. Tūri atzinīgi novērtēja gan tās dalībnieki, gan akcijā iesaistītie ēdināšanas uzņēmumi, tāpēc arī šogad pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ir iespēja piedalīties akcijā, iepazīt pilsētu, nobaudīt Jelgavas īpašo piedāvājumu un saņemt gardēža suvenīru.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.