Foto: Berga Bazāra biedrība
Autors: Kristiāna Skābarde
Avots: Berga Bazāra biedrība
Berga Bazārs, Rīga, 5. aprīlī no pulksten 10 līdz 16 aicina apgūt seno rotu, tautastērpu komplektēšanas, dziju krāsošanas, audēju un stāstnieku amata noslēpumus.
No pulksten 12.00 Birojnīcas mājīgajās telpās apmeklētājus gaidīs stāstnieks Guntis Pakalns ar stāstiem, teikām un tautas anekdotēm, bet pulksten 14.00 apmeklētāji varēs papildināt savas zināšanas par senajām rotām, klausoties pieredzes bagātā rotu meistara Daumanta Kalniņa stāstījumā. Katram, kas reiz dzīvē ir vēlējies kļūt par tautastērpa īpašnieku, vērtīgi būs pulksten 15.00 uzklausāmie Latvijas Nacionālās Kultūras centra ekspertes Lindas Rubenes padomi, kā izvēlēties tieši sev piemērotu tautastērpu.
Reklāma
Tikmēr pagalmā skanot Maskačkas spēlmaņu, folkloras kluba Kukaragā un kopas Laukam pāri dziedātajām dziesmām, interesenti varēs apgūt zināšanas un prasmes pie audēju kopas Vēverīšas meistarēm, darbnīcas Mālotava mākslinieces Agneses Ošlejas un arheoloģisko rotu meistara Māra Bražes.
Bērni Birojnīcas telpās varēs nodoties papīra leļļu izkrāsošanas darbiem, bet pagalmā – iepazīties ar koka rotaļlietu meistara Ingmāra Grīnberga darbiem.
Ja kādam šī gada apņemšanos sarakstā atzīmēta arī pašrocīga zāļu tēju ievākšana, vērtīgs būs augu un zālīšu zinātāja Jāņa Vēvera apmeklējums, bet par to, ar kādām zālītēm un citiem dabas materiāliem iespējams nokrāsot dzijas, savā stendā pastāstīs meistare Aija Brikmane.
Tirgotāji – gan jau labi zināmie un iemīļotie, gan pavisam neredzētas sejas tirgū rosīsies un savu preci piedāvās jau no pulksten 10.00, bet kad pēc dejām, dziesmām un radošām nodarbēm izsalkums liks par sevi manīt, apmeklētājus, kā allaž, turpat brīvā dabā gaidīs šefpavārs Kārlis Celms, kas latviskos ēdienus gatavo, miksējot ar receptēm un garšvielām no visas pasaules. Sklandu raušus Amerikā dzimušā šefpavāra ēdienkartē šoreiz vēl nesagaidīsim, taču lēni sutināta cūkas pavēdere ar šķovētiem kāpostiem būšot noteikti.
Tirgotāju rindās gaidāmi gan tādi tradicionāli un iemīļoti produkti kā kūpinātas gaļa un zivis, gan neierastākas garšas, kā piemēram, strausa gaļa. Tāpat arī amatnieki būs parūpējušies gan par tradicionāliem darinājumiem, gan mūsdienu pircēja gaumei piemērotiem izstrādājumiem, tādēļ sestdien Berga Bazārā katrs atradīs ko sev tīkamu un noderīgu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.