Satiec savu meistaru Berga Bazārā

Berga Bazārs, Rīga, 5. aprīlī no pulksten 10 līdz 16 aicina apgūt seno rotu, tautastērpu komplektēšanas, dziju krāsošanas, audēju un stāstnieku amata noslēpumus.

No pulksten 12.00 Birojnīcas mājīgajās telpās apmeklētājus gaidīs stāstnieks Guntis Pakalns ar stāstiem, teikām un tautas anekdotēm, bet pulksten 14.00 apmeklētāji varēs papildināt savas zināšanas par senajām rotām, klausoties pieredzes bagātā rotu meistara Daumanta Kalniņa stāstījumā. Katram, kas reiz dzīvē ir vēlējies kļūt par tautastērpa īpašnieku, vērtīgi būs pulksten 15.00 uzklausāmie Latvijas Nacionālās Kultūras centra ekspertes Lindas Rubenes padomi, kā izvēlēties tieši sev piemērotu tautastērpu.

Tikmēr pagalmā skanot Maskačkas spēlmaņu, folkloras kluba Kukaragā  un kopas Laukam pāri dziedātajām dziesmām, interesenti varēs apgūt zināšanas un prasmes pie audēju kopas Vēverīšas meistarēm, darbnīcas Mālotava mākslinieces Agneses Ošlejas un arheoloģisko rotu meistara Māra Bražes.

Bērni Birojnīcas telpās varēs nodoties papīra leļļu izkrāsošanas darbiem, bet pagalmā – iepazīties ar koka rotaļlietu meistara Ingmāra Grīnberga darbiem.

Ja kādam šī gada apņemšanos sarakstā atzīmēta arī pašrocīga zāļu tēju ievākšana, vērtīgs būs augu un zālīšu zinātāja Jāņa Vēvera apmeklējums, bet par to, ar kādām zālītēm un citiem dabas materiāliem iespējams nokrāsot dzijas, savā stendā pastāstīs meistare Aija Brikmane.

Tirgotāji – gan jau labi zināmie un iemīļotie, gan pavisam neredzētas sejas tirgū rosīsies un savu preci piedāvās jau no pulksten 10.00, bet kad pēc dejām, dziesmām un radošām nodarbēm izsalkums liks par sevi manīt, apmeklētājus, kā allaž, turpat brīvā dabā gaidīs šefpavārs Kārlis Celms, kas latviskos ēdienus gatavo, miksējot ar receptēm un garšvielām no visas pasaules. Sklandu raušus Amerikā dzimušā šefpavāra ēdienkartē šoreiz vēl nesagaidīsim, taču lēni sutināta cūkas pavēdere  ar šķovētiem kāpostiem būšot noteikti.

Tirgotāju rindās gaidāmi gan tādi tradicionāli un iemīļoti produkti kā kūpinātas gaļa un zivis, gan neierastākas garšas, kā piemēram, strausa gaļa. Tāpat arī amatnieki būs parūpējušies gan par tradicionāliem darinājumiem, gan mūsdienu pircēja gaumei piemērotiem izstrādājumiem, tādēļ sestdien Berga Bazārā katrs atradīs ko sev tīkamu un noderīgu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.11.2024 - 28.11.2024 Lielo sveču apgleznošanas meistarklase Tukuma TIC
Sagādāt sev vai kādam sev mīļam cilvēkam unikālu dāvanu svētkos! Ļauties svētku gaidīšanas noskaņai un kopā ar mākslinieci AndA Abstract radīt | Skatīt vairāk
Latvija
Ziemassvētku ceļvedis "ZEM EGLĪTES" Cēsu TIC
Ziemassvētku gaidīšanas laikā tapis Cēsu novada Ziemassvētku dāvanu un sajūtu ceļvedis. Lielisks palīgs, lai ikviens varētu atrast iedvesmu un | Skatīt vairāk
Latvijas izaicinājums'25 sākas Veclaicenē Alūksnes TIC
Iesāc jauno 2025. gadu ar aktīvu atpūtu un ļaujies aizraujošu ainavu, cienījamu kilometru un izklaidējošu uzdevumu pilnā piedzīvojumā pašā ziemas | Skatīt vairāk
Ziemas pasaka Durbes pilī Tukuma TIC
Katrs no mums sapņos un iedomās ir iztēlojies savu Ziemas pasaku. Pavisam noteikti katrs stūrītis šeit piepildīts ar ticību un mīlestību, bet ko vēl? | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.94508314sec.