Foto: Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Autors: Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Avots: Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Līdz ar vasaras tūrisma sezonas sākumu ikviens ir aicināts novērtēt īpašās ēdienu garšas nianses, iesaistoties akcijā "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" un apmeklējot kādu no septiņiem ēdināšanas uzņēmumiem Jelgavas pilsētā vai Jelgavas novadā. Akcijas galvenā ideja ir parādīt, ka gardus un interesantus vasaras sezonas ēdienus var pagatavot no produktiem, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā.
Akcijas "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" ietvaros vasaras sezonas ēdienu piedāvājumus ir iespējams baudīt piecos ēdināšanas uzņēmumos Jelgavas pilsētā – restorānā La Tour de Marie (Akadēmijas iela 1), bistro Silva (Driksas iela 7/9), muzikālajā bārā – restorānā Plate (Lielā iela 6), ģimenes restorānā Hercogs (Kr. Barona iela 3) un krodziņā Istaba (J.Čakstes bulvāris 7), kā arī divos Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumos – kafejnīcā Zemnieka cienasts (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu namā Pūteļkrogs (Zaļenieku pagasts).
Reklāma
Akcijā "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" vasaras ēdienu izlasē ir iespējams nogaršot vairākus ēdienus, kas gatavoti gan no medījuma, gan no vistas gaļas. Ēdienkartēs ir iekļauti arī kraukšķīgi un svaigi salāti, kas bagāti ar dažādiem zaļumiem un dārzeņiem, kartupeļu pankūkas, latviešiem tradicionālā siļķes fileja ar biezpienu, kā arī gardas un veselīgas vasarai raksturīgās zupas. Mundrumam noteikti ir vērts nobaudīt divu veidu vitaminizētos kokteiļus, bet pie kafijas vai tējas gardas būs dažādu ogu plātsmaizes, plānās pankūkas ar viršu medu, Svētes rudzu miltu groziņš ar putoto krējumu, kazas siera krēmu un sezonas ogām vai ar sezonas ogām un augļiem bagātināta Pavlova kūka.
Vasaras sezonas ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no Zemgales reģiona vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām – "Dambrati", "Kalnu Jurģēni", "Alanta", "Latvijas piens", "Mežcīruļi", briežu dārza "Rudiņi", "Svētes maize", "Lielzeltiņi", "Līči", "Līcīši Ltd", "Pūteļi", "Mazviņķi", "Medulāji" un "Gaidas".
Akcija "Atklāj pašmājas garšas noslēpumus" ir lielisks veids, kā novērtēt vasaras sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu un tās apkārtni. Akcijā piedāvātos vasaras sezonas īpašos ēdienus var nobaudīt no šī gada 3.maija līdz 30.septembrim. Vairāk informācijas par akcijā piedāvātajiem īpašajiem ēdieniem un atpūtas iespējām Jelgavas apkārtnē uzziniet mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai akcijā "Atklāj pašmāju garšas noslēpumus" iesaistītajos ēdināšanas uzņēmumos.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.