Autors: Andra Ūdre
Avots: LVAEI
Latvijas uzņēmumu kopstends šogad būs raženi pārstāvēts ar 18 uzņēmumiem no visdažādākajām pārtikas nozarēm. LVAEI LVAN nodaļa starptautisko izstāžu projekta ietvaros organizē un rūpējas par veiksmīgu uzņēmumu atrašanos izstādē "Riga Food 2014", kura norisināsies no 4. līdz 7.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8. Kopstendā piedalīsies sekojoši uzņēmumi:
SIA Skrīveru saldumi - ražo īstās tradicionālās konfektes "Skrīveru Gotiņa" un dažādus citus saldumus zem zīmola "Aspasia";
Reklāma
SIA Dimdiņi - ir dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmums;
SIA Kronis - augļu un dārzeņu pārstrāde;
SIA Baltic Wild - medījumu gaļas iepircējs un ražotājs, kas nodrošina dabīgus, veselīgus, enerģētiski pilnvērtīgus un ekoloģiski tīrus medījumu gaļas produktus;
SIA Mosenc - kafijas un šokolādes izstrādājumu ražošana;
SIA Puratos Latvia - augļu un ogu pārstrāde;
Z/s Vecsiljāņi - piena lopkopība, siera ražošana;
SIA Anatols - garšvielu ražošana un vairumtirdzniecība;
SIA Valežs - garšvielu ražošana, fasēšana un vairumtirdzniecība;
SIA Lat Eko Food jeb "Rūdolfs" gardais mammas biezenis- ekoloģiskas pārtikas ražošana bērniem, kā arī citu inovatīvu Bio augļu un dārzeņu produktu ražošana.
Aloja Starkelsen - pārtikas ražošana;
SIA Siera ražotne - pārtikas ražošana;
SIA Saldus Pārtikas Kombināts - cukurotās konditorejas ražošana;
SIA Felici - graudu malšanas produktu ražošana;
Vladas SP - svaigu zaļumu un ogu pārstrāde, augu izcelsmes produktu apstrāde, iepakošana un piegāde;
SIA Daugulis & Partneri - pārtikas ražošana;
SIA Kurzemes Gaļsaimnieks - gaļas un gaļas produktu vairumtirdzniecība, gaļas pārstrāde un konservēšana, gaļas un mājputnu gaļas ražošana;
SIA Milda KM - pārtikas ražošana.
Latvijas pārtikas produktu ražotāji, kuri izvēlējušies piedalīties izstādē "Riga Food 2014" Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas atbalstītajā mazo un vidējo uzņēmumu kopstendā gatavi pārsteigt ar produktu jaunumiem un gardām degustācijām. Otrā hallē plaši pārstāvēti tiks novadi- Latgale, Vidzeme, Kurzeme un Zemgale savos mazo ražotāju kopstendos.
"Šogad visu piecu kopstendu platības ir būtiski palielinājušās, rodot iespēju vismaz 160 Latvijas ražotājiem atklāt un ļaut citiem nobaudīt savu ražojumu unikālās garšas un smaržas. Izstādes apmeklētājiem un īpaši pārtikas nozares speciālistiem, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju un tirgotāju vērtēšanai, izvēlei un sadarbības veidošanai ir pieejams plašs Latvijas reģionos ražotās pārtikas produktu klāsts, kas radīts no Latvijas piena, gaļas, dārzeņiem, augļiem un augiem", ar lepnumu pauž Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūta Lauku vides attīstības nodaļas vadītāja Dr.oec.Daina Saktiņa.
Iepriekšējā gadā izstāde "Riga Food 2013" pulcēja 664 dalībniekus no 35 valstīm. Izstādē varēja paviesoties 11 valstu nacionālajos kopstendos – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Itālijas, Beļģijas, Kanādas, Ungārijas, Uzbekistānas, Moldovas un Polijas. Izstādi apmeklēja 37 600 interesenti, profesionālie apmeklētāji bija ieradušies no 40 pasaules valstīm. Vairāk: www.rigafood.lv.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.