Autors: Inese Libere
Avots: BT1
Jau šonedēļ starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2014" notiks aizraujoši konkursi – bezalkoholisko kokteiļu bārmeņu sacensības "Evian & Badoit" un "Ātrākais Latvijas bārmenis", kā arī profesionālas baristu sacensības "Sanremo Opera Cup".
Sacensības bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā
Reklāma
Kurš Latvijas bārmenis un bārmene gatavo visgaršīgākos bezalkoholiskos kokteiļus? To noskaidrosim 4. septembrī Ķīpsalā "Evian & Badoit" bezalkoholisko kokteiļu bārmeņu sacensībās, kurās tiksies labākie bārmeņi no visas Latvijas.
"Sacensību mērķis ir popularizēt bezalkoholisko kokteiļu lietošanu, dabisko minerālūdeņu izmantošanu veselīgu un oriģinālu kokteiļu pagatavošanā, kā arī veicināt bārmeņu profesionalitātes paaugstināšanu," stāsta Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms.
Katram konkursa dalībniekam septiņu minūšu laikā būs jāpagatavo četras porcijas kokteiļa, kurā jāizmanto ne mazāk kā 10 cl "Evian" vai "Badoit" dabiskais minerālūdens. Kokteiļa receptei ir jābūt oriģinālai!
Profesionāla konkursa žūrija vērtēs gan kokteiļa smaržu, garšu, pēcgaršu, ārējo izskatu un dekoru, gan kokteiļa pagatavošanas tehnisko izpildījumu. Arī bērni tiks aicināti novērtēt konkursantu veikumu un piešķirt savu simpātiju balvu.
Līdzās sacensību laukumam būs bērnu stūrītis, kur paši mazākie topošie bārmeņi varēs izmēģināt savu talantu un pierādīt virtuozitāti kokteiļu pagatavošanā.
Noteiks Latvijas veiklāko bārmeni
5. septembrī no pulksten 12.00 uz "Riga Food 2014" skatuves notiks aizraujoša cīņa par tituliem "Ātrākais Latvijas bārmenis 2014" un "Ātrākā Latvijas bārmene 2014". Konkursa mērķis ir noskaidrot Latvijas ātrākos un veiklākos bārmeņus kokteiļu pagatavošanā kategorijā "speed mix". Katram dalībniekam pēc iespējas ātrāk būs jāpagatavo sekojošie kokteiļi: Balsam Peach Shot, Tom Collins, Irish in Manhattan, Cosmopolitan, Passion Fruit Daiquiri.
Noskaidros Latvijas labāko kafijas meistaru
Pēc ilgāka pārtraukuma atkal tiek rīkotas profesionālas baristu jeb kafijas bārmeņu sacensības "Sanremo Opera Cup", kuru uzdevums ir noskaidrot labāko baristu Latvijā. Sacensības sāksies 6. septembrī pulksten 10.00 uz "Riga Food 2014" galvenās skatuves.
"Pēc septiņu gadu pārtraukuma Latvijā atgriežas baristu konkurss! Pa šo laiku kafijas industrija nav stāvējusi uz vietas, attīstība notikusi visos līmeņos. Pat kafijas pupiņas tiek audzētas, pārstrādātas un grauzdētas vēl nebijušā kvalitātē. Tāpat kafijas gatavošanas process ir sasniedzis jaunas virsotnes – kafijas pagatavošanas rīki ļauj ekstraktēt vēl nebaudītas kafijas garšas un aromātus. Mūsdienās baristas statusu var pielīdzināt someljē, taču baristas uzdevums ir ne tikai kafiju perfekti saprast un pārzināt, bet arī prasmīgi pagatavot," norāda sacensību "Sanremo Opera Cup" koordinators, barista Raivis Vaitekūns.
Konkursā katram dalībniekam 15 minūšu laikā būs jāpagatavo un jāpasniedz žūrijai četras espresso, četras cappuccino un četrus autordzērienus. Turklāt konkursanti savas prasmes varēs demonstrēt uz modernākā kafijas pagatavošanas rīka pasaulē – "Sanremo Opera espresso". Baristu veikumu vērtēs garšu un darba tehnikas tiesneši.
Konkursus rīko Latvijas Bārmeņu federācija, SIA "Gemoss", "Jungent Latvia" un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.
Kā zināms, starptautiskā pārtikas izstāde "Riga Food 2014" notiks no 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi jau trešo gadu papildina Gastronomijas festivāls, kā arī plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Vairāk par izstādi: www.rigafood.lv
"Riga Food" rīko vadošais Baltijas valstu izstāžu organizētājs – Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 – sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, "EEN Latvija", Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju, "Diplomatic Economic Club Latvia" un ārvalstu vēstniecību Latvijā ekonomiskajām nodaļām.
Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv;
sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood, www.twitter.com/Riga_Food
Izstādes darba laiks:
4. septembris 10.00–18.00 (Profesionāļu diena)
5. –6. septembris 10.00–19.00
7. septembris 10.00–17.00
Biļešu cenas:
4. septembrī (Profesionāļu dienā) – 9 EUR
Pārtikas nozares profesionāļiem, aizpildot anketu un atstājot savu vizītkarti – 4,50 EUR
5.–7. septembrī
Pieaugušajiem – 4,50 EUR
Skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3,50 EUR
Ģimenes biļete (6. ,7. septembrī) – 13 EUR
(2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam)
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.