Autors: Liene Šneidere
Avots: Šokolādes muzejs
Pēc nepilnu divu gadu darbības, Šokolādes muzejs Pūrē ir sagaidījis savu 60 000. apmeklētāju. 27. septembra pēcpusdienā tika sveikta Vija Kleinšmite, kura Šokolādes muzejā bija ieradusies kopā ar kolēģiem no AAS „Balta” Tukuma un Dobeles filiālēm.
Ikdienā Vija Kleinšmite strādā par apdošināšanas sabiedrības Dobeles un Tukuma filiāļu vadītāju, taču 27. septembra izbraukums kopā ar darba kolēģiem noslēdzās ar negaidītu pārsteigumu. „Esmu tiešām ļoti patīkami pārsteigta. Iepriecināja pārdomātais ekskursijas formāts, kas liek apmeklētājiem iesaistīties un iejusties tēlos. Galu galā mūs sagaidīja pārsteigums, kas sniedza ļoti pozitīvas emocijas mums visiem,” apsveikumu komentē Vija Kleinšmite.
Reklāma
Pēc ekskursijas muzejā, laimīgā apmeklētāja kopā ar kolēģiem pavadīja pēcpusdienu Šokolādes muzeja restorānā, kur viesus sagaidīja klāts svētku galds.
„Interese par šokolādi un Šokolādes muzeju Pūrē ir liela, cilvēki muzeju labprāt apmeklē ne tikai vienu reizi, bet brauc vairākkārt – ar ģimeni, kolēģiem, klasi vai atzīmējot kādu sev nozīmīgu dienu. Katru gadu cenšamies paplašināt muzeja ekspozīciju, lai cilvēkiem vienmēr būtu kas jauns, ko pie mums apskatīt,” stāsta Liene Šneidere, Šokolādes muzeja vadītāja.
„Muzeja apmeklētāju skaits, salīdzinot ar pagājušā gada šo pašu periodu, ir palielinājies par 10%, kas, protams, ir liels gandarījums. Mēs atrodamies reģionā, kas mūsu gadījumā noteikti ir pluss, jo cilvēki pēdējos gados arvien vairāk izvēlas apceļot Latviju, iekļaujot arī mūs savā galamērķu sarakstā,” apmeklētāju pieaugumu komentē Pēteris Žimants, SIA „Šokolādes muzejs” valdes loceklis.
Šīs vasaras beigās Šokolādes muzejs papildinājis ekspozīciju ar autentiskiem priekšmetiem šokolādes lietošanai, pagatavošanai un uzglabāšanai, sākot no Maiju civilizācijas perioda (2000 g. p.m.ē. – 9. gs.) līdz pat 19. gadsimta franču liecībām par šokolādes lielo nozīmi tālaika sabiedrībā.
Šokolādei veltītais muzejs Pūrē atklāts 2013. gada 3. janvārī. Muzejs atrodas Pūres muižas senatnīgās ēkas pagrabā. Muzeja paspārnē darbojas restorāns „Terase”, kas saviem apmeklētājiem piedāvā ikdienas ēdienkarti, individuālus pasūtījumus un organizē banketus.
Par Šokolādes muzeju
SIA „Šokolādes muzejs” ir dibināts 2013. gada 3. janvārī un atrodas blakus SIA „Pure Chocolate” ražotnei „Abava”. Šokolādes muzejs nodarbojas ar individuālu apmeklētāju un grupu uzņemšanu, informējot un izglītojot muzeja apmeklētājus par šokolādes vēsturi, tradīcijām un ražošanu, kā arī veic semināru un svinību organizēšanu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.