Autors: Sintija Masjuka
Avots: BalticTravelnews.com
Maltītes ieturēšanas vietai liela daļa atpūtnieku piešķir būtisku nozīmi. Vietas izvēle daudzkārt ir atkarīga no ceļojuma veida. Proti, vai tas ir darījuma brauciens, izklaides vai kāds cita veida ceļojums. Skaists jaunas dienas sākums nereti spēj uzlabot visu turpmāko dienu. Brokastis ir svarīga ēdienreize, kas vienai daļai cilvēku ir vienkārši nepieciešamība, savukārt citiem – skaists rituāls. Travelnews.lv apzināja trīs viesnīcu pārstāvjus, lai noskaidrotu brokastu pasūtīšanas iespējas numuriņā.
Viesnīcas Astor Rīga Hotel direktora vietniece Zane Kuļikovska stāsta, ka viņu viesnīcā ir iespējams pasūtīt brokastis numuriņā, iepriekš brīdinot viesnīcas personālu. Tiesa gan, šādu iespēju izmanto pavisam niecīga daļa viesnīcas viesu. Lielākoties tie ir jaunlaulātie un tie, kas atbrauc uz viesnīcu vēlu vakarā. Šī auditorija izmanto tā saucamo "room service" pakalpojumu, jeb ēdienu pasūtīšanu numuriņā. Savukārt 99 procenti no visiem klientiem, dod priekšroku brokastošanai bufetē ar visiem citiem viesnīcas apmeklētājiem. Viesnīcā Astor Rīga Hotel numuriņos pasniegtie ēdieni atšķiras no ēdamzālē pieejamajiem. Proti, ēdamzālē ir standarta brokastu piedāvājums. Mainās vien sezonālie ēdieni. Katru rītu viesnīcas ēdamzālē var izbaudīt bagātīgu sieru izlasi, mazsālīto lasi, kūpināto gaļu, mednieku desiņas, dažādus kartupeļu sacepumus, pankūkas ar daudzveidīgiem pildījumiem, salātus, marinētas latviešu siļķes ar biezpienu, dažāda veida jogurtus, kā arī konditorejas izstrādājumus. Savukārt tie, kas dažādu iemeslu dēļ nevēlas brokastot ēdamzālē ar pārējiem viesnīcas viesiem, var brīvi pasūtīt to, pēc kā sirds kāro.
Reklāma
Viesnīcas Europa City Hotel Amrita direktore Daiga Jansone pauž, ka lielākā daļa viesu nejūt diskomfortu, brokastojot publiskajā ēdamzālē. Brokastis numuriņā izmanto vien korporatīvie klienti un jaunlaulātie. Tie, kuru ikdienas ritms neļauj izbaudīt nesteidzīgu brokastošanu, pasūta maltīti numuriņā. Tādējādi laika taupīšanai, paralēli rīta kafijas dzeršanai, iespējams risināt darba jautājumus. Viesnīcas Europa City Hotel Amrita viesi var izvēlēties sev tīkamāko ēdienu no divām pieejamām ēdienkartēm. Brokastis numurā iespējams pasūtīt par atsevišķu samaksu, kas ir 2,50 eiro. Viesnīcas direktore Daiga Jansone skaidro, ka brokastošana numuriņā daudziem viesiem sniedz lielāku labsajūtu. Brokastis, kas servētas ar baltiem galdautiem patiešām ir cēls dienas sākums.
Viesnīcas Hotel Bergs direktore Iveta Sprūdža stāsta, ka lielākā daļa viesu dodas brokastot uz viesnīcas restorānu. Taču ir daļa atpūtnieku, kas dienas svarīgāko ēdienreizi izvēlas baudīt viesnīcas numuriņā. Tiesa gan, šis pakalpojums tiek izmantots ļoti reti. Viesnīca Hotel Bergs viesiem, kas vēlas brokastot numuriņā, piedāvā atķeksēt sev vēlamo brokastu maltīti no pieejamās ēdienkartes un iepriekšējā vakarā izkārt to uz durvīm. Viesnīcas direktore Iveta Sprūdža atzīst, ka saprasties ir daudz vieglāk, kad ir pamats uz kā bāzēties. Šajā gadījumā tā ir piedāvātā ēdienkarte. Taču pastāv arī opcija pasūtīt numuriņā tādus ēdienus, ko viesnīca rakstiski nav iekļāvusi savā ēdienu klāstā.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.