Jau rīt notiks pirmais Rīgas ielu ēdiena festivāls

Rīt, 14. janvārī, Rīgā, Kaļķu un Vaļņu ielu krustojumā Vecrīgā, no plkst. 14.00 līdz plkst. 20.00 notiks pirmais Rīgas ielu ēdiena festivāls |Stāsts: Ziema|. Ēdiens tiks radīts, izceļot Rīgas - Gaujas reģiona kā Eiropas gastronomijas reģiona 2017 raksturīgo ziemas produktu klāstu, apvienojot pirmatnīgo un mūsdienīgo.  

Izaicinājumu gatavot ziemas sezonā pieņēmuši četrpadsmit Rīgas šefpavāri, kā arī divi šefpavāri no Centrālās Dānijas reģiona Dānijā un Lombardijas reģiona Itālijā, kas arī 2017.gadā ieguvuši Eiropas gastronomijas reģiona titulu. Ārvalstu šefpavāri gatavos savām zemēm raksturīgos ēdienus tandēmā ar latviešu pavāriem – Dzintaru Kristovski no Valmiermuižas vēstniecības Rīgā un Denisu Ivankovu no restorāna Kasha Gourmet.

Festivāla apmeklētāji īpaši izveidotā teltī varēs dalīties savās pārdomās par to, kas ir viņu dabas un zemes garša, vērot grupas Pulsa efekts priekšnesumus, laimēt pārsteigumus no restorāniem, izbaudīt ielu ēdienam atbilstošu gaisotni un, protams, nobaudīt īpaši gardus ēdienus, kuru pagatavošanā īpaši izcelti Rīgas-Gaujas reģiona produkti.

Restorānu piedāvātājās ēdienkartēs atradīsiet tādus ēdienus kā eklērs ar baraviku krēma pildījumu un pīlādžu sīrupa glazūru, brieža gaļas kebabu, hotdogu ar zivs desu, sīpoliem un smiltsērkšķu majonēzi, rudzu miltu pankūkas ar kadiķos kūpinātu sama fileju, priežu čiekuru sīrupā karamelizētus sakņkājus ar zirņu humusu, kraukšķīgas auzu pārslu-sakņaugu kroketes ar kaņepju mērci, alkšņa mizās kūpinātas ribiņas un daudz citu ēdienu.

Festivālā apmeklētājus pārsteigs restorāns 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, Aqua Luna, Cup&Cino, Entresol, Kaļķu vārti, Kasha Gourmet, Kuk Buk restorāns, Le Dome, Olive oil, Restorāns 3, Ribs&Rock, Rocket Bean Roastery, Tinto un Valmiermuižas vēstniecība Rīgā.

Eiropas gastronomijas reģiona (European Region of Gastronomy) tituls izveidots, lai sekmētu vietējās ēdienu kultūras un tradīciju saglabāšanu, veicinātu gastronomisko jaunradi un piesaistītu reģioniem tūristus. Gatavojoties kandidatūrai, kopīgi ar sadarbības partneriem tika izveidots īpašs koncepts “Wild at palate” (Ar dabu šķīvī). Tā pamatideja ir popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas Latvijas mežos, upēs, pļavās utt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sidra ražotāj - piesakies!  Lauku Ceļotājs
Izsludināta pieteikšanās sidra ražotājiem dalībai projektā “BALT-FIN-CIDER” eksportam uz Austrāliju. | Skatīt vairāk
Latvija
Apceļo pilis un muižas - ĀRDAVAS MUIŽA Preiļu novada TIC
Jau 25 gadus Latvijas Piļu un muižu asociācija gādā par kultūrvēsturisko muižu iekļaušanos tūrisma galamērķos. Šoreiz Preiļu novadu akcijā | Skatīt vairāk
Rēzekne svin 740 – pievienojies! Rēzeknes pilsētas TIC
30. jūlijs–3. augusts – dzīvesprieks, mūzika un pārsteigumi Rēzeknē! Gājiens, koncerti, sporta vakars, bērnu diena un vēl vairāk! Svinam kopā | Skatīt vairāk
Muzikāls dzejas un vīna baudīšanas vakars Tukuma TIC
Dzeja, mūzika un izsmalcināts vīns – viss vienā maģiskā vakarā Jaunpils pils iekšpagalmā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::3.77226281sec.