Izstāde «Tomāti un garšaugi 2024» Dabas muzejā

Izstāde «Tomāti un garšaugi 2024» Dabas muzejā

Latvijas Nacionālā dabas muzeja lielajā izstāžu zālē no 14. līdz 18. augustam gardi smaržos simtiem tomātu, kas rūpīgi audzēti un radīti Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba „Tomāts” kolekcionāru dārzos. Līdzās tomātiem būs apskatāmi arī krāšņi un aromātiski garšaugi.

Izstādē „Tomāti un garšaugi 2024” savus sasniegumus apmeklētājiem prezentēs Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba „Tomāts” kolekcionāri un selekcionāri. Audzētāji arvien spēj pārsteigt ar niansētām tomātu garšām, formām un krāsām. Līdzās selekcijas jaunumiem būs apskatāmas Latvijā un pasaulē jau iecienītas šķirnes, un lielajā piedāvājumā katrs varēs atrast savai gaumei vispiemērotāko, iegādāties sēklas un jau nākamajā gadā izaudzēt šos tomātus savā dārzā.

Izstādē piedalīsies kluba „Tomāts” pārstāvji: Valdis Pūliņš (Talsi), Anatolijs Silins (Ikšķile), Darja Jureviča (Rīga), Natālija Zeltiņa (Valmiera), Ludmila Kodzasova un Artūrs Vicups (Rīga), kā arī ilggadējie sadarbības partneri – Elga un Aldis Bražūni no dārzniecības „Neslinko” (Ķekavas novads, Baloži).

Ar bagātīgu uzturā lietojamo garšaugu un citu augu klāstu, tostarp lauru kokiem un nokarenajiem spinātiem, izstādē piedalīsies Saiva Pekuse no dārzniecības „Neslinko” (Ķekavas novads, Baloži), Valentīna Cuzņetova (Talsi), Marija Tocupe (Jelgavas novads) un Sarma Žarčinska (Ulbroka).

Izstādes laikā apmeklētāji varēs saņemt konsultācijas par tomātu audzēšanu un iegādāties garšaugu stādus un tomātu sēklas, kas reģistrētas Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) reģistrā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vecpilsētas ielas svētki Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
17.augustā 11:00 - 15:00 ikviens aicināts uz Vecpilsētas ielas svētkiem, lai baudītu priekšnesumus, iepirktos mājražotāju tirdziņā un piedalītos | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.07.2024 - 10.08.2024 Vasaras festivāls Bauska TASTE 2024 Bauskas TIC
Vasaras vērienīgākais notikums Bauskā – mūzikas festivāls “Bauska TASTE 2024” | Skatīt vairāk
Itāļu dzīves garša Stāmerienas pilī Gulbenes novada TIC
Jau trešo gadu pēc kārtas Stāmerienas pils 24.augustā aicina piedzīvot Itāļu dzīves garšas svētkus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.08.2024 - 15.08.2024 Mūzika saulrietam Balvu ezerā Balvu TIC
17.augustā Balvu ezers pārtaps par akustisku koncertzāli, kurā plosts „Vilnītis” būs skatuve, sēdvietas – laivas, stāvvietas – ezera krasts. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.48441815sec.