Aicina uz pasākumu, kur varēs dzirdēt mūziku no gurķu elektromagnētiskā lauka

Aicina uz pasākumu, kur varēs dzirdēt mūziku no gurķu elektromagnētiskā lauka

Vai esi kādreiz tā kārtīgi, no visas sirds domājis par gurķiem? 7.septembrī, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārza Gurķu mājā Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS piedāvās vēl nebijušu, eksperimentālu performanci "NeuroGurķu simbioze: tehnoloģiju un smadzeņu viļņu sintēze" un īpašu īsfilmu programmu. Ieeja pasākumā bez maksas.

“Šī ir pirmā reize, kad mēs ar Ievu Vīksni veidojam kopīgu performanci. Performancē es mērīšu gurķu elektromagnētisko lauku un no šiem viļņiem taisīšu mūziku. Dažādi gurķi dod atšķirīgu skanējumu un man talkā nāks arī 7 dažādi eksperimentāli rīki, lai varētu šo mūziku nodot jums skatītāji. Savukārt, Ieva paralēli veidos vizualizācijas ar saviem smadzeņu viļņiem - iepriekš izpētot informāciju par gurķiem, par Botāniskā dārza Gurķu mājas vēsturi. Šī būs unikāla performance, kuras attīstību varēs novērot tikai esot pasākumā klātesošam”, uz eksperimentālo performanci aicina viena no tās veidotājām Waterflower jeb Sabīne Moore.

Ieva Vīksne, perforamnces līdzautore: “Gurķis šķietami ir ikdienišķs dārzenis, ko lietojam uzturā. Mūsu attiecības ar kultivētu gurķi ir vairākus tūkstošus gadus senas, un man šķiet aizraujoši ieskatīties pagātnē, un sastapties ar gurķi caur mākslas prizmu. Šajā performancē mēs veidosim sadarbību ar gurķa formu un pieejamo faktoloģisko informāciju par to.”

Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS programmu direktore Laima Graždanoviča aicina iepazīties arī ar citām Baltās nakts ietvaros piedāvātajām aktivitātēm. Performance  "NeuroGurķu simbioze: tehnoloģiju un smadzeņu viļņu sintēze" būs redzama LU Botāniskā dārza Gurķu mājā divos laikos:  20.00 un 22.30. Īpašs paldies “Mārupes Siltumnīcas” par gurķiem performancei. Tomēr, tas nav viss, ko mēs kā īsfilmu festivāls šogad piedāvājam.”

17.00 būs skatāma bērnu īsfilmu programmā “Mēs kopā”.  Programmā varēs redzēt filmas par draudzību, sapratni un radošumu. Filmas piedāvā unikālu ieskatu bērnu pasaulē, pārsteidzot gan ar humoru, gan dziļām pārdomām.

18.30 Jauniešu īsfilmu programma “Kā Mēs Plūstam”. Šī īsfilmu programma piedāvās stāstus par pirmajām draudzībām, mīlestību un dumpiniecisku pretestību. Šīs filmas ir emocijām bagātas un aizraujošas, piedāvājot ceļojumu caur jauniešu acīm.

21:00 un 23.30 īsfilmu programma “Latviešu simbioze”. Latviešu autoru īsfilmu programmā tiek izcelta dažādu starpsugu draudzība un cilvēka līdzpastāvēšanā ar apkārtējo vidi. “Latviešu simbioze” programmā varēs redzēt:

●    Pazemes dzimta, rež. Sabīne Šnē (2024)

●    Mazsālītie garie gurķi, rež.  Katrīna Neiburga (2017)

●    Dārznieks, rež. Madara Dišlere (2016)

●    Rīgas kaķi. rež. Jon Bang Carlsen (2014)

●    Leiputrija, rež. Laila Pakalniņa (2004)

Pasākums notiek Mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” programmas ietvaros un to atbalsta Rīgas pašvaldība. Ar visiem “Baltās nakts” notikumiem iespējams iepazīties tīmekļa vietnē baltanakts.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.08.2024 - 04.09.2024 Rundāles pils aicina uz senioru trešdienu Bauskas TIC
4. septembrī no plkst. 12.00 līdz 14.00 seniorus aicinām uz kārtējo tikšanos Rundāles pils muzejā – šoreiz tuvāk tiks aplūkoti popuriji. | Skatīt vairāk
Latvija
VĀCIETIS. ZIEDONIS. JAKOVĻEVS  Tukuma TIC
15.septembrī pulksten 16:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izskanēs īpaša programma - "VĀCIETIS. ZIEDONIS. JAKOVĻEVS". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.08.2024 - 07.09.2024 Kazdangas parka svētki Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Par neatņemamu rudens pirmā mēneša daļu ir kļuvuši Kazdangas parka svētki, kas 7. septembrī gaidīs viesus. | Skatīt vairāk
Rudens brīvdienu piedāvājums Madonas pusē Madonas TIC
Izmantojiet šo rudeni, lai atklātu Madonas novada burvību kopā ar saviem mīļajiem un radītu kopīgas atmiņas! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54250312sec.