Augustā VIZIUM radošajās darbnīcās dosimies apkārt pasaulei

Augustā VIZIUM radošajās darbnīcās dosimies apkārt pasaulei

Vasaras noslēdzošajā mēnesī Ventspils zinātnes centra VIZIUM radošajās darbnīcās ikvienam interesentam būs iespēja doties piedzīvojumā apkārt pasaulei. Radoši darbojoties, tiks iepazīti pasaules apceļotāji, iespaidīgi tilti un torņi, pētīti dinozauri un planētas, apskatīta laikapstākļu un ūdens ietekme uz apkārtējo pasauli. Augustā apmeklētājiem tiek piedāvāts arī jauns zinātnes šovs “Noslēpumainā planēta”.

Augustā radošās darbnīcas notiek katru dienu plkst. 13.00 un 15.00.  Katru nedēļu tiek piedāvāts jauns darbnīcu saturs:

•    5. - 11. augustā

o    plkst. 13.00 “Ar velosipēdu apkārt pasaulei"

Pasauli apceļot var visdažādākajos veidos, bet, vai zināji, ka to iespējams izdarīt arī ar velosipēdu? Tam pierādījums ir daži piedzīvojumu meklētāji, kuri to ir paveikuši. Radošajā darbnīcā tiks iepazīti pasaules apceļotāji, kā arī veidoti Lego Spike velosipēdi.

o    plkst. 15:00 “Tilti pasaulē"

Runā, ka pirmo reizi ejot pāri tiltam jāievēlas vēlēšanās un tā piepildīsies. Nav nozīmes, vai tas ir pasaules augstākais tilts Francijas Mijo viadukts, Rīgas Vanšu tilts vai tilts, kas darināts pašu rokām VIZIUM radošajā darbnīcā.

•    12. – 18. augustā

plkst. 13.00 "Senās pasaules dzīvnieki"

Kādēļ dinozauri nav sastopami mūsdienās? Šajā radošajā darbnīcā ar tehnoloģiju un robotu palīdzību tiks iepazīti šie mistiskie un interesantie tēli, kā arī veicināta interese par zinātni un vēsturiskiem notikumiem senā pagātnē.

o    plkst. 15.00 “Torņi pasaulē"

Darbnīca sniegs iespēju piedalīties radošā procesā, lai izpētītu un izprastu, kā torņi ir mainījušies laika gaitā un kāda ir to loma mūsdienu pasaulē. Apmeklētāji noskaidros, kā tika celts šķībais Pizas tornis un augstākais tornis pasaulē - Halīfa tornis, kā arī būvēs paši savus torņus.

•    19. – 25. augustā  

o    plkst. 13.00 "Laikapstākļi"

Darbnīcas apmeklētāji uzzinās vairāk par laikapstākļiem un klimata atšķirību dažādas pasaules vietās, noskaidros, kā laikapstākļi veidojas un kāpēc ir svarīgi mūsu pasaulei, kā arī veiks radošus eksperimentus.

o    plkst. 15:00 "Planētas"

Nekur nav tik labi kā mājās, tomēr mūsu pasaulei apkārt ir arī citas planētas - šajā radošajā darbnīcā dalībnieki apskatīs to īpašības un atrašanās vietas Saules sistēmā, kā arī praktiski darbosies un pildīs izzinošus uzdevumus.

•    26. augusts – 1. septembris

o    plkst. 13.00 "Par tīru ūdeni"

Ūdens tīrība un kvalitāte visā pasaulē ir atšķirīga. Darbnīcā tiks izzinātas ūdens īpašības, ūdens attīrīšanas iespējas un tehnoloģijas, ko izmanto ūdens filtrēšanai. Darbnīcas praktiskajā daļā mikroskopoā tiks apskatīti dabas paraudziņi, kā arī izgatavoti ūdens filtri.

o    plkst. 15.00 "Pasaules apceļotāja karte"

Karte noderēs gan savas atrašanās vietas noteikšanai, gan dažādu maršrutu izplānošanai, lai sasniegtu noteiktos galamērķus. Karte ir zemes grafisks attēlojums, kas ļauj orientēties apkārtējā vidē. Darbnīcā būs iespēja radoši izpausties, pildot dažādus uzdevumus un veidojot pašam savu karti.

Ar augustu zinātnes centra apmeklētājiem tiek piedāvāts jauns zinātnes šovs “Noslēpumainā planēta”, kurā tiks noskaidrots, kas ir šī planēta, kas uz tās dzīvo un kā tur izskatās. Šovā tiks apvienota zinātniska precizitāte ar radošās iztēles fantāzijām. Pārsteidzoši eksperimenti iedvesmos un palīdzēs no jauna atklāt brīnumaino pasauli ap mums. Turpinās arī zinātnes šovs “Starp mums ir ķīmija”, kurā ir iespēja piedzīvot satikšanās pirmo klikšķi, ķīmiskā randiņa brīnumus un vakara zvaigžņu lietu.

Zinātnes šovi notiek katru dienu:

•    P. – SV.

o    plkst. 12:00 "Starp mums ir ķīmija";

o    plkst. 14:00 "Noslēpumainā planēta";

o    16:00 "Starp mums ir ķīmija".

Vasarā pirmsskolas vecuma bērniem ir iespēja apmeklēt zinātnes centra VIZIUM “Mazo pētnieku skolu”,  kas norisinās katru darba dienu. Mazajiem pētniekiem ir iespēja radoši darboties un veikt aizraujošus eksperimentus, interesentā veidā iepazīstot STEM pasauli, kā arī rotaļāties Mazo pētnieku galerijā kopā ar smaidīgajiem VIZIUM pasniedzējiem.

Nodarbības pirmsskolas vecuma bērniem norisinās darba dienās plkst. 10.15 – 11.15:

•    pirmdienās, trešdienās, piektdienās “Mazo pētnieku STEM skola”;

•    otrdienās un ceturtdienās ”. “Mazo pētnieku ķīmiķu skola”.

Lai garantētu vietu nodarbībā, aicinām iepriekš pieteikties www.adre.se/pieteiktiespetnieki, taču nodarbību iespējams apmeklēt arī bez iepriekšējas pieteikšanās, ja norises dienā grupā ir palikušas brīvas vietas. Pieteikšanās anketa jāaizpilda uz katru nodarbību atsevišķi. Maksa par vienu nodarbību ir 5,69 EUR.

Iegādāties biļetes uz radošajām darbnīcām, ekspozīcijas zāli un zinātnes šoviem iespējams mājas lapā www.vizium.lv un zinātnes centra VIZIUM kasē. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: info@vizium.lv, VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājas lapā www.vizium.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras festivāls Bauska TASTE 2024 Bauskas TIC
Vasaras vērienīgākais notikums Bauskā – mūzikas festivāls “Bauska TASTE 2024” | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.08.2024 - 03.08.2024 Vakars ar Lidiju Jansoni, Gudenieku suitie Tukuma TIC
Kandavas Vīna nams aicina uz pasākumu “No skaidra pirmavota...” 3.augustā pulksten 19:00. | Skatīt vairāk
Ieplāno ceturtdienas muzikai pie Igo  Zemgales Tūrisma asociācija
Igo mūzikas un mākslas centrā "Ceplis" ik ceturtdienu notiek koncerti, ieskaties un ieplāno! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56293893sec.