Labiekārtota Jūrmalas parka Džungļu taka

Labiekārtota Jūrmalas parka Džungļu taka

Jūrmalas parka Džungļu taka kļuvusi vēl interesantāka un labiekārtotāka. Tajā uzstādīta jauna rotaļu iekārta, 15 vides objekti, kā arī veikti takas seguma atjaunošanas darbi.

Šogad Džungļu takā, kas atrodas Jūrmalas park teritorijā, uzstādīti vairāki vides objekti, ko no koka izgatavoja tēlnieks Andris Dzērve. Vides objekti izvēlēti atbilstoši džungļos dzīvojošiem iemītniekiem – krokodili, pērtiķis, milzu zirneklis, mazāki zirnekļi, degunradzis, čūskas, zivs, tīģeris un pat žirafe. Džungļu takas apmeklētāji nosauktos džungļu iemītniekus sastaps gan uz zemes, gan uz rotaļu iekārtām. Tāpat uzstādīta jauna rotaļu iekārta, ko noteikti atzinīgi novērtēs visi aktīvie takas apmeklētāji. Džungļu taka ir 240 m gara. Trasē bērni var pārbaudīt sevi veiklībā un izturībā. Drosmīgie var pārbaudīt sevi trasē, kurā uz augošiem kokiem 1.5 m augstumā ir nostiprināti koka konstrukcijas tiltiņi un kāpnes, kas ved no koka uz koku.   

Džungļu takas labiekārtošana jau tika uzsākta 2023. gadā, kad jūnijā noslēdzās labiekārtošanas 1. kārta, un tās apmeklētājiem bija pieejamas jaunas un sertificētas bērnu rotaļu iekārtas un vingrošanas zona ar sertificētiem āra trenažieriem, kas paredzēti arī pieaugušajiem. Šobrīd ir noslēgusies Džungļu takas labiekārtošanas 2. kārta, un arī turpmākos gados plānota takas tālāka atjaunošana un papildināšana ar jauniem elementiem. Tāpat 2023. gada vasarā tika labiekārtota Mežaparka Džungļu taka, lai mazie ventspilnieki arī Pārventā varētu jautri pavadīt brīvo laiku labiekārtotā rotaļu laukumā.  Tajā ir uzstādītas 8 jaunas un sertificētas rotaļu iekārtas ar kompleksu šķēršļu un rāpšanās tīklu elementu grupu, kas paredzētas bērniem sākot no 3 gadiem, un nodrošina pilnvērtīgu fizisko, sociālo un kognitīvo spēju attīstību.

Ventspils pašvaldība ik gadu cenšas uzlabot, atjaunot un papildināt jau esošos bērnu rotaļu laukumus ar jaunām un interesantām rotaļu iekārtām. Šobrīd Ventspils pilsētas parkos, skvēros un iekšpagalmos jau ir izveidoti 38 rotaļu laukumi un 13 vietās ir uzstādīti āra trenažieri. Bērnu parki un bērnu laukumi, kuri izvietoti pa visu pilsētu, ir Ventspils lepnums un tos augsti novērtē gan ventspilnieki, gan pilsētas viesi. Ieeja parkos ir bezmaksas. Īpašs prieks par to, ka gan abas Džungļu takas, gan bērnu rotaļu laukumi ir pieprasīti un tiek apmeklēti visa gada garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Zemgali - Jelgavas apkārtni! Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Itāļu dzīves garša Stāmerienas pilī Gulbenes novada TIC
Jau trešo gadu pēc kārtas Stāmerienas pils 24.augustā aicina piedzīvot Itāļu dzīves garšas svētkus. | Skatīt vairāk
Mājas kafejnīcu dienas Cēsu novadā! Cēsu TIC
Cēsu novadā augusts solās būt gardākais vasaras mēnesis. Mājas kafejnīcu dienu ietvaros viesi varēs baudīt mājās gatavotus ēdienus vairāk nekā | Skatīt vairāk
Grobiņā ātrākais moto pasākums šogad Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
“Street Race” - ātruma braucienu paraugdemonstrējumi. Tajos aicināts piedalīties ikviens motobraucējs ar savu spēkratu. Bikini Bike Wash, ballīte, | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75994086sec.