Ventspils piedāvā aizraujošas un izzinošas ekskursijas

Ventspils piedāvā aizraujošas un izzinošas ekskursijas

Sākoties jaunajam mācību gadam, aicinām izbaudīt izglītojošas un aizraujošas ekskursijas Ventspilī! Neatkarīgi no tā, vai Jūsu klase vēlas iepazīt zinātni, izzināt vēstures noslēpumus vai vienkārši aktīvi un aizraujoši pavadīt laiku kopā, Ventspils piedāvā plašu iespēju klāstu ikvienam!

Zinātnes centrs VIZIUM piedāvā plašu STEM izglītības programmu klāstu. Skolēni varēs iepazīt ne tikai interaktīvās ekspozīcijās, bet piedalīties radošajās darbnīcās un zinātnes šovos, kā arī izmēģināt audiovizuālās darbnīcas programmas “Latvijas skolas soma ietvaros”. Vairāk skatīt šeit.

Ventspils muzeji piedāvā daudzveidīgas un izglītojošas programmas, kas ļauj iepazīt pilsētas kultūras un vēstures mantojumu. Livonijas ordeņa pilī iespējams izzināt viduslaiku vēsturi un muzeja aizkulises, Piejūras brīvdabas muzejā - piedalīties orientēšanās spēlēs un iepazīt gadskārtu svētku tradīcijas. Līdz oktobra beigām Piejūras brīvdabas muzejā ir iespēja doties izbraucienā ar šaursliežu lokomotīvi “Mazbānīti”, kas reiz savienoja Kurzemes piekrastes ciemus. Amatu māja piedāvā izglītojošas nodarbības par senās skolas dzīvi un leģendām, savukārt H. Dorbes muzejā var uzzināt par rakstnieka dzīvi un Ventspils kultūras dzīvi Otrā pasaules kara laikā. Visi muzeji nodrošina unikālu iespēju iepazīt Ventspils bagāto vēsturi un kultūru dažādos laikmetos. Vairāk skatīt šeit.

Ventspils Piedzīvojumu parks piedāvā īpašu iespēju skolēniem izbaudīt aktīvu atpūtu un piedzīvojumus par izdevīgām cenām! Skolēnu grupām ir pieejamas dažādas atrakcijas, tostarp Rodelis un Kaķa taka, par īpaši draudzīgām cenām, kā arī 15% atlaide uz citām atrakcijām. Ūdens piedzīvojumu parks piedāvā skolēniem biļeti par 6 EUR, un katrai skolēnu grupai pavadošajai personai tiek nodrošināta bezmaksas ieeja. Ledus hallē skolēni var slidot par izdevīgāku cenu, un Ventspils Olimpiskā centra viesnīca piedāvā īpašas nakšņošanas cenas grupām. Vairāk skatīt šeit.

Apvieno mācīšanos ar izklaidi Planetārijā un Observatorijā, kas piedāvā unikālu iespēju skolēniem un pirmsskolas vecuma bērniem piedalīties izglītojošos un interaktīvos seansos. Ekskursijas ietvaros grupas var izvēlēties starp dažādām tēmām, kā gadalaiki, zvaigznāji, planētas un Mēness, papildinot tos ar saistošām filmām. Vairāk skatīt šeit.

Koncertzāle "Latvija" piedāvā skolēniem izstaigāt ēku gida pavadībā, iepazīstot tuvāk gan skatītājiem ikdienā pieejamās telpas, gan to aizkulises. Vairāk skatīt šeit.

Gāliņciema daudzfunkcionālais pakalpojumu centrs piedāvā izglītojošas un radošas nodarbības bērniem un jauniešiem. Tās ietver grāmatu tematiku, dabas izpēti, Braila rakstu, diskusijas par mākslīgo intelektu, ģimenes vēsturi, mandalu veidošanu, podkāstu izstrādi un sēņu tradīcijas Latvijā, pielāgojot nodarbības dažādiem vecumposmiem. Vairāk skatīt šeit.

Radoši izpausties savu dizainu veidošanā piedāvā Ventspils dizaina darbnīca RADE, kur dalībnieki veido un drukā savus dizainus, izmantojot modernas tehnoloģijas, piemēram, lāzergriešanu un 3D drukāšanu, kā arī ekskursiju par iekārtu iespējām. Nākotnes klase Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā piedāvā apskatīt modernu mācību vidi ar interaktīviem rīkiem, piedalīties mācību nodarbībās un saņemt konsultācijas par izglītības tehnoloģiju izmantošanu. Vairāk skatīt šeit.

Līdz oktobra beigām vēl vari pagūt izbraukt ar vienu no populārākajiem pilsētas tūrisma un atpūtas objektiem ekskursiju kuģīti “Hercogs Jēkabs”. 45 minūšu  brauciena laikā iespējams aplūkot Ventas upes grīvu, vecpilsētu, Ventspils brīvostas industriālo teritoriju un jūras vārtus. Vairāk skatīt šeit.

Kino Rio skolēnu grupām piedāvā baudīt jaunākās filmas par īpaši draudzīgām cenām. Vairāk skatīt šeit.

Lieliska vieta ekskursijām brīvā dabā ir Mini “Zoo buki”, kur var aplūkot dažādus dzīvniekus – no zirnekļiem līdz kamieļiem. Vairāk informācijas: šeit.

Savukārt, “Pasiekstes Vējdzirnavas” aicina ikvienu, kurš vēlas piedzīvot graudu malšanas procesu ar tradicionālajām roku dzirnavām, iepazīt dzirnavu vēsturi un izpētīt saglabājušos mehānismus. Te var uzzināt par dzirnavu atjaunošanas gaitu un, kopā ar šefpavāru, iejusties īsta pavāra lomā, pašiem gatavojot gardas picas ar dažādām sastāvdaļām, ko vēlāk izbaudīt dzirnavu mājīgajā atmosfērā. Vairāk skatīt šeit.

Ventspilī un tās apkārtnē var doties pastaigā uz Dienvidu molu, kas iecienīta pastaigu vieta ar gleznainiem skatiem. Jūrmalas parkā ir pieejama lielākā enkuru kolekcija Baltijā un aktīvākiem bērniem ideāli piemērota atjaunotā “Džungļu taka”. Iecienīta pastaigu vieta ir arī labiekārtota Ostas ielas promenāde, no kuras paveras skats uz Ventu, jūras vārtiem, boju kolekciju u.c. Ventas labajā krastā atrodas Būšnieku ezera dabas taka, kas ir lieliski piemērota, lai izbaudītu skaistas ainavas, aktīvu atpūtu un putnu vērošanu no skatu platformas, turpat netālu Staldzenes stāvkrasts - vieta, kur vērot Baltijas jūras krasta skaistumu. Bērnu pilsētiņā un Bērnu parkā "Fantāzija" Ventspilī bērni var izbaudīt dažādas rotaļu iekārtas un bezmaksas muzikālus pasākumus svētdienās – plkst. 11.00 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15.00 Bērnu parkā "Fantāzija".

Iepazīties ar citiem notikumiem un piedāvājumiem Ventspilī iespējams visitventspils.com mājaslapā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ORĶESTROMĪMA | Tukumā Tukuma TIC
“Orķestromīma” ir jaunākiem skolēniem radīta atraktīva un dzirkstoša koncertizrāde, kas vedīs skatītājus cauri kino pasaulei | Skatīt vairāk
Latvija
Liepājas skaņas Rundāles pilī 28.septembrī Bauskas TIC
Liepājas Simfoniskā orķestra metāla pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu ansamblis diriģenta Gunta Kuzmas vadībā atskaņos Viļņa Šmīdberga | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.09.2024 - 18.09.2024 Sajūtu vakars LVM Kalsnavas arboretumā Madonas TIC
18. septembrī ar jauku vakara pasākumu kopā ar apmeklētājiem tiks atzīmēta LVM "Kalsnavas arborētuma" dzimšanas diena | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.09.2024 - 17.09.2024 Labākā klases ekskursija Kokneses pusē Aizkraukles novada TIC
Kur doties un ko darīt? Ielūkojies sagatavotajā apkopojumā un ieplāno aizraujošu ekskursiju Kokneses apkārtnē! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9067018sec.