Gaujas Nacionālajā parkā notiks otrie Sienāžu un siseņu dziesmu svētki

Gaujas Nacionālajā parkā notiks otrie Sienāžu un siseņu dziesmu svētki

Pļavā pie Zvārtes ieža šajā piektdienā, 2024. gada 2. augustā, plkst. 19.00-21.00 notiks otrie Sienāžu un siseņu dziesmu svētki, kuros varēs ne vien ieklausīties daudzbalsīgā kora skaņās, bet mācīties tās atpazīt, pamanīt dabā pašus sisinātājus un mācīties tos atpazīt.

Klausītāji un dabas izzinātāji aicināti uz pasākumu, iepriekš piesakoties un aizpildot anketu www.tiekamiesdaba.lv sadaļā “Notikumu kalendārs”.

Apmeklētājiem būs iespēja ar Dabas aizsardzības pārvaldes projekta LIFE for Species eksperta palīdzību izzināt sienāžu un citu taisnspārņu daudzveidību Latvijā, kā arī ieklausīties tiem raksturīgajās skaņās sugām bagātajā Gaujas Nacionālajā parkā.

Tāpat ikviens varēs ar entomoloģijas tīkliņiem mēģināt noķert muzikantus. Taču, lai nemazinātu lielā sisinātāju kora dalībnieku skaitu, pēc izpētes tie tiks atlaisti atpakaļ dabā. Pasākumā būs arī darbnīca par zālāju daudzveidību un piemērotību sienāžu un siseņu dzīves videi ar iespēju iemācīties atpazīt augus un spēlēt pļavas augu domino.

Pasākuma ērtākai baudīšanai ieteicams ņemt līdzi piemērotu pledu vai krēslu sēdēšanai, kā arī parūpēties par aizsardzību pret odiem un ērcēm.

Taisnspārņi ir lieli un vidēji lieli kukaiņi, kuru pakaļkājas piemērotas lēkšanai – ar paresninātām, muskuļainām ciskām. Vairākumam taisnspārņu ir skaņas uztveroši (dzirdes jeb timpanālie) un skaņas radoši (sisināšanas) orgāni. Pasaulē sastopamas vairāk nekā 20 000 taisnspārņu sugas, no kurām Latvijā konstatētas 39 sugas, kas pieder pie trīs apakškārtām – sienāžiem Tettigoniidae, circeņiem Gryllodea un siseņiem Acridodea.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izbaudi vasaras sauli Skrundā! Skrundas muiža
Viena no skaistākajām Latvijas muižām – Skrundas muiža – atrodas Kurzemē, stāvā Ventas krastā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.07.2024 - 31.07.2024 Mājas kafejnīcu dienas Jelgavas novadā Zemgales Tūrisma asociācija
Ieplāno 10.-11.augustu un apmeklē Mājas kafejnīcu dienas Jelgavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.07.2024 - 03.08.2024 Jūgendstils Jaunjelgavas vecpilsētā Aizkraukles novada TIC
Apskati Jaunjelgavas, ko dēvē par vārtiem uz Sēliju, pilsētas vēsturisko centru – Vecpilsētas parku. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95819783sec.