Cēsu novads ielūdz uz Mājas kafejnīcu dienām

Cēsu novads ielūdz uz Mājas kafejnīcu dienām

Cēsu novadā augusts solās būt gardākais vasaras mēnesis, jo vairāk nekā 30 mājas kafejnīcu saimnieki un saimnieces 2024. gada 17. un 18. augustā vērs savas mājas kafejnīcu durvis, lai palutinātu apmeklētājus ar gardām pašu gatavotām maltītēm. Mājas kafejnīcu saimnieki būs parūpējušies par to, lai ikviens ciemiņš varētu baudīt ne vien ēdienu, bet arī piedalīties dažādās aktivitātēs un cildināt novada bagātīgās tradīcijas un garšas.

Par neaizmirstamu pieredzi ir parūpējušies visi mājas kafejnīcu saimnieki. Rozulas skolā būs iespējams nobaudīt svaigi ceptas vafeles un pankūkas dažādos veidos, kā arī iziet ekskursijā pa skolu kopā ar gidu, lai ielūkotos pagātnē un gūtu priekšstatu par lauku skolas dzīvi senākos laikos.

Villa Santa brīvdabas restorāns šajās dienās viesiem dāvās iespēju baudīt maltīti viesnīcas dārzā pie lapenes. Lapenē pie grila darbosies restorāna šefpavārs Egils Grīnfelds ar komandu, kā arī interesentiem būs iespēja doties ekskursijā pa viesnīcas teritoriju un uzklausīt stāstu par viesnīcas rašanos. Mājas kafejnīcā "Pagalmiņš" viesiem tiks piedāvāti “Ulmaņlaikiem” raksturīgie ēdieni un mūzika, bet viesus priecēs pavārs – namatēvs, kā arī sena mūzikas instrumenta – harmonija skaņas.

Slow food Straupes tirdziņā būs Tomātu diena - tirdziņā būs iespēja gan skatīt, gan izgaršot desmitiem tomātu šķirņu, kā arī uzzināt daudz jauna par tomātiem, to audzēšanu un gatavošanu. Mājas kafejnīcā "Citāda Līgatne" viesiem būs iespēja iemēģināt roku papīra smelšanas meistarklasē, iegādāties vietējo audēju darinājumus, kā arī iepazīties ar izvēlēto ēdienu stāstiem, nodoties dažādām galda spēlēm un citām aktivitātēm ģimenes iekoptajā dārzā.

Mājas kafejnīcā "Vecā Bise" varēs apskatīt mājas saimnieka medību trofejas un uzklausīt saimnieku stāstījumu, bet kafejnīcā "Muižas parks" viesi varēs iepazīties ar dažādu mākslinieku gleznām, iemēģināt 140 gadus veca flīģeļa skanējumu  un kopā ar bērniem apskatīt trušus, jūrascūciņas un citus mājas mīluļus.

Kafejnīcā "Zem ābeles" viesus sagaidīs saliedējoša spēle, mākslas darbu izstāde un iespēja apskatīt un iegādāties Sintijas Bērziņas porcelāna rotas. Mājsaimniecības "Kozakas" brīvdabas kafejnīcā gaidāma andelēšanās, bet vairākās mājas kafejnīcās mielastiem gaidāmi muzikāli pavadījumi.

Visas Cēsu novada mājas kafejnīcas un to piedāvājumus iespējams aplūkot šeit. Interaktīvā mape ar visām Cēsu novada mājas kafejnīcām skatāma šeit, bet, ko redzēt un piedzīvot Cēsu novadā, ciemojoties mājas kafejnīcās var uzzināt mājaslapā visit.cesis.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.08.2024 - 12.08.2024 Aizputē norisināsies bundzenieku samits Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Aizputē, svētdien, 11. augustā norisināsies Kurzemes bundzinieku samits, vienkopus pulcējot vairāk kā 100 bundzinieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. | Skatīt vairāk
Latvija
Mūzikas festivāls “Rimbenieks” Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Ar 13 koncertiem augustā Dienvidkurzemi apceļos Liepājas Simfoniskā orķestra un Dienvidkurzemes nov. pašvaldības rīkotais mūzikas festivāls. | Skatīt vairāk
Izstāde “7xDivi Jūliji=?” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 3. augusta līdz 1. septembrim Jelgavas Vecpilsētas mājā skatāma izstāde ar neparastu nosaukumu - “7xDivi Jūliji=?”. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Zemgali - Jelgavas apkārtni! Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80626988sec.