Aizraujošs mācību gada sākums Cēsu novadā

Aizraujošs mācību gada sākums Cēsu novadā

Skolas zvanam ieskandinot jauno mācību gadu, tapis jauns skolēnu ekskursiju ceļvedis Cēsu novadā. Ceļvedis izstrādāts ar mērķi viegli atrast un organizēt izglītojošas ekskursijas, kas veicina skolēnu zināšanu un prasmju attīstību vēstures, kultūras, dabas un tehnoloģiju jomās. Apkopotās ekskursijas aptver dažādu vecuma grupu intereses, kā arī visu Cēsu novada teritoriju - no Pārgaujas līdz Jaunpiebalgai, no Priekuļiem līdz Amatai.

Cēsīs un apkārtnē skolēni var apmeklēt Kosmosa izziņas centru, kur aizraujošās nodarbībās skolēniem tiek sniegta izpratne par kosmosa industrijas nākotni. Piemēram, programmā "Dzīvošana kosmosā" (4.-6. klasei) skolēni izzina Zemes atrašanās vietu Visumā un tehnoloģijas, kas ļauj ceļot uz citām planētām. Cēsu pils un Cēsu Vēstures un mākslas muzejs piedāvā vairākas muzejpedagoģiskās nodarbības, piemēram, "Pirmklasnieks muzejā" (1.-3. klasei) un "Riekstu kalna arheologs" (6.-10. klasei), kas ļauj ieskatīties vēsturē interaktīvā veidā.

Līgatnē un apkārtnē skolēni var izzināt Līgatnes papīrfabrikas vēsturi un piedalīties nodarbībā “Pāršķir laiku” (3.-12. klasei), kā arī apmeklēt Vienkoču parku un Kokamatniecības muzeju, kurā iepazīt kokamatniecības vēsturi un zaļo dzīvesveidu. Papildus tam, piedzīvojumu meklētāji var apmeklēt Tīklu parku, kurā iespējams pārbaudīt savu veiklību vairākus metrus virs zemes, bet radošas nodarbības var aizvadīt papīrliešanas darbnīcā Cits papīrs.

Amatā un apkārtnē ir iespējams apmeklēt Āraišu ezerpils Arheoloģisko parku, kur nodarbību programmā “Maize un putra akmens, bronzas un dzelzs laikmeta dzīvē” (1.-12. klasei) skolēni iepazīs seno dzīvesveidu. Tāpat skolēni var apmeklēt Melānijas Vanagas muzeju, kurā tiek stāstīts par latviešu rakstnieces dzīvi un Latvijas vēsturi.

Cēsu novads izceļ arī vairākas citas ekskursiju iespējas dažādās novada vietās, piemēram, pārgājienus pa Cīrulīšu dabas takām vai maizes cepšanu un tās stāsta izzināšanu Maizes mājā Liepā. Straupē un apkārtnē uz paslēpēm pils pagrabā aicina Lielstraupes pils, bet dabas un tehnoloģiju parkā “URDA”, caur radošām aktivitātēm un aizraujošām spēlēm, ir iespēja uzzināt par procesiem dabā, atkritumu apsaimniekošanu.

Lai vienkāršotu plānošanas procesu, ceļvedī pie katras ekskursijas norādīts tās īss apraksts un kontaktinformācija tās pieteikšanai vai jautājumu uzdošanai. Neatkarīgi no tā, vai ceļvedi izmantos skolotāji, lai plānotu skolēnu ekskursijas, vai vecāki, kas vēlas organizēt neaizmirstamas rudens brīvdienas - ekskursiju ceļvedis palīdzēs to izdarīt raiti un ērti. Ceļvedis atrodams mājaslapā visit.cesis.lv.

Jautājumu gadījumā, aicinām sazināties ar Cēsu Tūrisma informācijas centra konsultanti, zvanot pa tālruni 28 318 318. Vairāk laika pavadīšanas idejas Cēsu novadā atrodamas mājaslapā visit.cesis.lv vai sociālajos medijos Facebook @turisms_cesis, Instagram @visit_cesis!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.08.2024 - 03.09.2024 Makšķerēšnas vietas Bauskas novadā Bauskas TIC
Vēlies makšķerēt, bet nezini kur? Ieskaties Bauskas novada piedāvājumā makšķerniekiem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.08.2024 - 08.09.2024 Eiropas kultūras mantojuma dienas 2024 Bauskas TIC
No 6. līdz 8. septembrim Latvijā un citviet Eiropā tiks atzīmētas Eiropas kultūras mantojuma dienas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.08.2024 - 04.09.2024 Autofotoorientēšanās piedzīvojums “Balvi" Balvu TIC
7.septembrī Brauciens.lv aicina uz neaizmirstamu piedzīvojumu "Balvi 2024"! | Skatīt vairāk
Rudens brīvdienu piedāvājums Madonas pusē Madonas TIC
Izmantojiet šo rudeni, lai atklātu Madonas novada burvību kopā ar saviem mīļajiem un radītu kopīgas atmiņas! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.48802495sec.