«Draugiem Group» atver «Žagaru māju» un turpina atjaunošanas darbus Konrāda kvartālā

«Draugiem Group» atver «Žagaru māju» un turpina atjaunošanas darbus Konrāda kvartālā

Draugiem Group uzņēmums Mājas Cēsīs pabeidzis renovāciju un atvēris “Žagaru māju” – lauku namu Gaujas senlejā Cēsīs. Šajā mājā agrāk dzīvoja latviešu aktiera, sabiedriskā darbinieka un uzņēmēja, cēsnieka Jura Žagara ģimene.

“Šo māju kopā ar sievu savulaik iegādājāmies unikālās vietas un brīvvalsts laika tipiskās vasarnīcu arhitektūras šarma dēļ. Bijām nolēmuši, ka šī ir ideālā vieta, kur gribam dzīvot, – pilsēta blakus, bet esi dabā. Vasarās no rīta pelde Gaujā, ziemā blakus kalns, turpat netālu Cēsu centrs ar vakara kokteili vecpilsētas kafejnīcās, koncertzāle. Taču dzīvot vienlaikus divās vietās diemžēl nevar, tāpēc beigu beigās izšķīrāmies par labu manām senču mājām laukos. Man ir milzu lepnums par to, cik labi Draugiem Group māju ir restaurējuši, un, to redzot, ļoti gribas tajā padzīvot atkal,“ stāsta bijušais mājas saimnieks Juris Žagars.

“Mēs gribam dot iespēju “pielaikot” Cēsis no dažādiem skatu punktiem, tāpēc, arī renovējot “Žagaru māju”, likām akcentu uz Cēsu novada pērlēm. Gaujas senlejas ainava un Latvijas pirmās brīvvalsts laikā celtais nams viesiem dos iespēju izbaudīt lauku idilli blakus Cīrulīšu dabas takām un atpūtas kompleksam “Žagarkalns”,” stāsta uzņēmuma Mājās Cēsīs vadītājs Andis Malahovskis.

Aktīvi turpinās arī Konrāda kvartāla atjaunošanas darbi – unikālais vairāku namu ansamblis pašā Cēsu sirdī savas durvis vērs vaļā nākamgad. “Šobrīd vecpilsētā notiek arheoloģiskā izpēte, kuras rezultātā jau tagad esam atklājuši 13. gadsimta pils aizsargmūri, senus apbedījumus un guļbūves pamatus,” par darbu progresu stāsta A. Malahovskis.

Šī gada sākumā tika pabeigta dizaina viesnīcas “Spīdalas nams” renovācija, kur iespējams izbaudīt nakšņošanu sešos apartamentos. Vēlāk Mājas Cēsīs iegādājās arī blakus esošos namus – vienā no tiem Andrejs Pumpurs sarakstīja eposu “Lāčplēsis”. Nākotnē tur paredzēts izveidot Pumpura kvartālu, kas sastāvēs no “Spīdalas nama”, “Lāčplēša nama” un “Laimdotas nama”, veidojot atpūtas teritoriju blakus Cēsu pils mūriem.

Mājas Cēsīs ir Draugiem Group uzņēmums, kura galvenā misija ir padarīt pilsētu vēl pievilcīgāku iedzīvotājiem. Līdz šim jau ir uzstādīti dzeramā ūdens brīvkrāni publiski pieejamās vietās, izveidots slīpo koku skvērs #CēsisPievelk, kā arī izveidota apjomīga sadarbība ar Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumu, koncertzāli “Cēsis” un starptautisko šaha festivālu “Chess Festival Cēsis”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Neparastā Neapole Madonā? Madonas TIC
Rudens beidzot ir atnācis pa īstam, bet mēs NEparasti sērijas turpinājumā dodamies uz saulaino Itāliju – picēriju “Neapole” Madonā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Brīvdienu komēdija svingeru ritmos - Slampē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.09.2024 - 13.10.2024 "Čikāgas piecīši" Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
Tikai viens koncerts, tikai Tukuma novadā, tikai 13.10.2024 | Skatīt vairāk
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91048694sec.