Hoijeres pagalmā aizvadīta grila meistarklase kopā ar Renāru Purmali

Hoijeres pagalmā aizvadīta grila meistarklase kopā ar Renāru Purmali

Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzeja pagalmā Kungu ielā 24 norisinājās “Vasaras grila uzkodu meistarklase”, kuru vadīja šefpavārs, zīmola un grāmatas “Gatavo dabā” autors, austeru eksperts un Latvijas čempions austeru atvēršanā Renārs Purmalis. Pēc meistarklases turpat pagalmā dzīvās mūzikas pavadībā notika tirgošanās ar austerēm, kuras sev līdzi bija atvedis Renārs Purmalis.

Uzkodas tika gatavotas kopīgiem spēkiem ar meistarklases dalībniekiem – katram bija uzticēts savs produktu sagatavošanas pienākums, kamēr līdzās kūrās ugunskurs un grils. Kopīgiem spēkiem tapa gan grilētas zivs uzkoda, gan pīles un brieža gaļas uzkoda, gan arī uzkodas no sezonālajiem dārzeņiem. Meistarklases noslēgumā saldajā ēdienā tika baudīta īpaša rupjmaizes kārtojuma versija.

Renārs Purmalis vairākkārt uzsvēra savu pārliecību, ka pie dabas viss garšo labāk un dalījās ar savu pieredzi par gatavošanas niansēm. Ikviens klātesošais varēja no meistarklases ko mācīties, izskanēja jautājumi, uz kuriem Renārs Purmalis labprāt arī rada atbildes.

Pēc meistarklases pagalma aktivitātes turpinājās jau citā formātā – Renārs Purmalis ķērās pie austeru atvēršanas, pasniegšanas un dalījās ar pavisam citiem stāstiem – par savu pieredzi austeru jomā, sākot no bioloģijas, līdz pat pagatavošanas iespējām.

Līdztekus austeru izzināšanai un tirdzniecībai pagalmu pieskandināja vijoles un ģitāras skaņas Dzintara Beitāna un Māra Kupča izpildījumā, kā arī visa vakara garumā darbojās Hoijeres krogs, kas papildināja uzkodu un austeru baudīšanu ar atspirdzinošiem dzērieniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.07.2024 - 20.07.2024 Mājas kafejnīca "Lāde" aicina ciemos! Bauskas TIC
Mājas kafejnīca "Lāde" aicina izbaudīt atmosfēru aizvadītā gadsimta noskaņās - gan telpās, gan ēdienkartē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.07.2024 - 19.07.2024 Svētku Radošā iela MĀKSLINIEKI UN LITERĀTI Tukuma TIC
Tukuma novada svētkos visiem ierastā Mākslinieku iela pārtaps par radošo ielu MĀKLSINIEKI UN LITERĀTI. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.07.2024 - 20.07.2024 Tukuma novada svētku DIŽTIRGUS Tukuma TIC
Svētku sestdienā, 20. jūlijā aicinām uz Tukuma Dižtirgu! Šajā dienā Tukumā sabrauks un ar sevi dižosies visi novada pagasti. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.592659sec.