Ieplāno brīvlaiku Liepājā: aktīvā atpūta, kultūra un piedzīvojumi dabā

Ieplāno brīvlaiku Liepājā: aktīvā atpūta, kultūra un piedzīvojumi dabā

Tuvojoties skolēnu brīvlaikam, vecāki bieži vien saskaras ar jautājumu: “Kā pavadīt šo laiku interesanti un lietderīgi?” Liepāja ir pilna iespēju, kas ļaus izbaudīt skolēnu brīvlaiku, piedāvājot dažādus aktīvās atpūtas veidus, kultūras pasākumus un piedzīvojumus dabā.

Zinātnes prieki un radošas iespējas

Skolēnu brīvlaikā  Zinātnes un izglītības inovāciju centrs ZIIC izstrādājis daudzpusīgu programmu, kur ikviens – gan  skolēns, gan ģimenes kopā ar bērniem atradīs sev ko saistošu, radošu un izzinošu. Atklāj dabas un bioloģisko daudzveidību, attīsti zināšanas par STEM zinātnes pamatiem, apgūsti 3D modelēšanu, dodies uz zinātnes teātri un piedalies izglītojošā braucienā pa Liepājas ezeru ar “AkvaLab”. Plašāk par ZIIC brīvlaika programmu un pieteikšanos uzzini šeit.

Aktīvā atpūta

Neatkarīgi no laikapstākļiem kārtīgi izkustēties uz slidām aicina LOC ledus halle. Mūžīgo vasaru, ūdens atrakcijas bērniem un relaksācijas iespējas pieaugušajiem aicina izbaudīt LOC Baseins & SPA.

Drosmīgie aicināti ļauties asākām izjūtām jaunatvērtajā Drifta arēnā. Izklaides centrs Sapņu Zeme piedāvā batutu zāli, slidkalniņus, kameršļūkšanu un atsevišķu zonu mazākajiem apmeklētājiem.

Uzspēlē boulingu, izmēģini spēkus alpīnisma sienā, un tenisā, izlādējies dusmu telpā vai pārbaudi precizitāti pneimatiskajā šautuvē. Izmēģini savu stratēģiju kādā no orientēšanās poligoniem ārpus telpām vai kādā no izlaušanās istabām. Liepājā ir tik daudz iespēju aktīvai atpūtai un piedzīvojumiem!

Izstaigā Liepāju un izbaudi pilsētas rudenīgās nokrāsas!

Liepājas ielās ir kāds šarms, nesteidzies un ļauj pilsētai sevi pārsteigt ar skaistām ēkām un skatiem.

Dodies nesteidzīgā pastaigā aplūkojot pilsētas skaisto arhitektūru un sekojot notīm pilsētas ielās aplūko nozīmīgākos apskates objektus, kā arī nofotografējies pie iespaidīgajiem sienu gleznojumiem. Plašāku informāciju par pastaigu maršrutiem skaties šeit.

Vai atceries Liepājas himnu? Seko himnas tēliem Kūrmājas prospektā un iemācies to no jauna. Arī Spoku koks Jūrmalas parkā iemācīs vai atgādinās vārdus rokmūzikas dziesmām.

Ja esi Liepājā, bet neesi bijis kaut nelielā pastaigā līdz jūrai – tātad nevar uzskatīt, ka esi bijis Liepājā. Katrā gadalaikā jūra viļņojas nedaudz citās krāsās.

Atklāj Zirgu salu un novērtē Liepājas ezera plašumu no putnu vērošanas torņiem.

Uzzini ko jaunu par Liepāju!

Ja vēlies ieskatīties, kā dzīvojis turīgs liepājnieks 1835. gadā, apmeklē Hoijeres kundzes viesu namu. Liepājas muzejā interaktīvā veidā atklāj kā Liepāja un tās apkārtne veidojusies no pirmsākumiem līdz mūsdienām. Arī Karosta ir pilna spilgtu vēstures atklājumu un neatstās vienaldzīgu nevienu tās apmeklētāju. Leļļu mākslas un dizaina muzejā aplūko kādas lelles un rotaļlietas bija modē 19. un 20. gadsimtā. Savukārt amatnieku darbnīcās un lietišķās mākslas centrā var aplūkot kā uz stellēm top tautas tērpi, kā tiek darinātas sudraba rotas, keramikas darbi, klūdziņu pinumi, ādas un dzintara izstrādājumi un varbūt pat iemēģināt roku kādā no amatiem.

Ekskursijas

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā.

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”, Radio ielā 8, visus, kuri vēlas doties 1,5-2 h mierpilnā pastaigā, lai iepazītu Liepājas vecpilsētas burvību.

Ieskaties dzintarā no iekšpuses – koncertzālē “Lielais dzintars”

Svētdienās plkst. 11.00 koncertzāle interesentus aicina doties neparastā ceļojumā – apskatīt oriģinālo būvi, izstaigāt 7 stāvus un uzzināt kā veidojusies Liepājas mūzikas dzīve no 18. gadsimta.

Atklāj kultūras un mākslas pasauli!

Liepāja ir bagāta ar kultūras piedāvājumiem, arī pašiem mazākajiem. Liepājas Leļļu teātris aicina pasaku pasaulē ar vairākām aizraujošām izrādēm. Kraukšķīgs popkorns un jautra multfilma uz lielā ekrāna – ieskaties kinoteātra īpašajā piedāvājumā.

Lieliska Liepājas mūzika Tavās mājās

Ja tomēr brīvdienas esi nolēmis pavadīt neizejot no mājas, tad lielisks veids, kā sajust Liepāju, neatkarīgi no savas atrašanās vietas ir simfoniskā pasaka “Pēterītis un vilks”. Digitālās koncertzāles platforma www.digitalaisdzintars.lv arī ar citiem koncertu ierakstiem turpmāk pieejama bez maksas.

Viss vienuviet!

Leļļu teātra un teātra izrādes, koncerti, radošās darbnīcas, svinības, mākslas izstādes, sporta notikumi, kā arī ziemas peldēšanas un skriešanas koptreniņi, – tas viss un vēl vairāk gaida kultūras un sporta cienītājus. Visi pasākumi vienkopus  kalendars.liepaja.lv

Gardi mirkļi kafejnīcās un restorānos

Kas var būt jaukāks par kopīgu vakariņošanu ar mīļajiem? Liepājā ir daudz kafejnīcu un restorānu, kas piedāvā siltu un viesmīlīgu atmosfēru un īpašus piedāvājumus mazajiem gardēžiem.

Pēc pastaigas pa pilsētas rudenīgajām ielām, iegriezies kādā no kafejnīcām, lai sasildītos ar krūzi karsta kakao un gardu smalkmaizīti.

Naktsmītnes

Visu Liepājas atpūtas un izklaides piedāvājumu nevar apskatīt vienā dienā. Izbaudi īstenu atvaļinājuma sajūtu  un ļauj, lai Liepājas naktsmītnes parūpējas par pilnvērtīgu un omulīgu atpūtu.

Vairāk informācijas mājaslapā https://liepaja.travel/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.10.2024 - 25.10.2024 "DEMO" salodojums TOREIZ un TAGAD Tukuma TIC
Koncertšovs "TOREIZ UN TAGAD", kurā rotaļīgā retrospekcijā uz skatuves kāps gan bijušie gan esošie dejotāji un parādīs kā 25 gados mainījušās | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.10.2024 - 24.10.2024 Miks Dukurs Bauskā Bauskas TIC
24. oktobris – neaizmirstamam mūzikas vakaram Bauskā! | Skatīt vairāk
Augšdaugavas novada pasākumi oktobrī TAKA
Augšdaugavas novada kultūras pasākumi oktobrī. | Skatīt vairāk
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56317186sec.