Aicina iesniegt darbus izstādei „Manis pašas radīts...”

Lai iepazīstinātu plašāku sabiedrību ar vienmēr aizņemto un lietišķo sieviešu brīvā laika vaļasprieku un prasmēm, kas apgūtas un pilnveidotas pašmācības ceļā, tā apliecinot senāko rokdarbu – izšūšanas, kā arī gleznošanas prasmju dzīvotspēju saskaņā ar šodienas kultūras izpratnes mainīgajām vērtībām, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina līdz šā gada 27. janvārim iesniegt savus darbus izstādei „Manis pašas radīts...”, kura tiks atklāta 3. februārī pulksten 17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā.

Sievietes Latvijā visos laikos ir lepojušās ar rokdarbu prasmi. Arī Latvijā šobrīd modē joprojām ir viens no senākajiem rokdarbu veidiem - izšūšana. Ar to aizrāvusies ne viena vien mūsdienīga un arī sabiedrībā zināma sieviete, piemēram, aktrises Veronika Plotņikova un Katrīne Pasternaka, Valsts kontroliere Inguna Sudraba un citas. Laika gaitā mainījies izšuvumu izmantojums un tehnika, sākot ar visvienkāršākajiem krustdūrieniem, kurus vai katra esam apguvušas skolā, beidzot ar izsmalcināto zelta izšuvumu darināšanu.

Lai popularizētu dažādās izšūšanas tehnikas un radīto darbu iestrādāšanu aksesuāros, apģērbā, mājas tekstilā, kā arī interjerā pielietojamās lietās, Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centrs, sadarbībā ar Liepājas Pārstāvniecību Rīgā, organizē rokdarbu un vizuālās mākslas izstādi „Manis pašas radīts...”.

Izstādē aicinām piedalīties ikvienu Latvijā dzīvojošu personu, kuras hobijs ir izšūšana (jebkādā tehnikā), gleznošana vai zīmēšana un kura nav apmeklējusi hobiju kursus, bet šīs prasmes apguvusi un pilnveidojusi patstāvīgi.

Tajā var piedalīties ar sev, saviem tuviniekiem un draugiem izgatavotām oriģinālām, interesantām, praktiskām, ar izšuvumiem greznotām lietām, kā arī gleznām, kurās saskatāma autora personība, gaume un stils, neatkarīgi no to tapšanas laika.

Savu dalību var pieteikt, līdz 20.janvārim iesūtot anketu elektroniski uz e-pastu eva_klava@inbox.lv.

Autori 2 līdz 4 darbus iesniedz personīgi 26. un 27. janvārī no pulksten 11.00–18.00 Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra administrācijā (ieeja Liepājas latviešu biedrības namā no Pumpura ielas caur kino „Balle”, 2.stāvā),vai iesūta līdz 2012. gada 27.janvārim. Rīgā darbus iespējams nodot „Liepājas pārstāvniecībā Rīgā” Torņa ielā 4 (Jēkaba kazarmās) līdz 23. janvārim, darba dienās no pulksten 9.00 – 16.00 (tālrunis 67503392).

Ļaujies izaicinājumam, atklāj savu slēpto talantu un dod iespēju citiem to novērtēt!

Nolikums elektroniski pieejams: http://www.liepajaskc.lv/ sadaļā „Nolikumi”.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56475902sec.