Foto: Komunikāciju aģentūra
Autors: Vita Ozoliņa
Avots: Komunikāciju aģentūra
Demonstrējot pavārmākslas praktiskās iemaņas un teorētiskās zināšanas, aizvadītajās brīvdienās vairāki desmiti jauniešu sacentās par iekļūšanu pirmajā Baltijas kulinārijas šovā "Samsung Galaxy Dream Chef". To, ka cīņa par dalību šovā bija sīva, apliecina tas, ka uz vienu vietu Latvijas atlasē pretendēja vairāk nekā 20 jaunieši. Par finālistiem izvēlēti Arnita Verza, Betija Luīze Kalēja, Dāniels Šatalovs un Monta Meiere, kurus vieno mīlestība pret pavārmākslu jau kopš agras bērnības un mērķi atvērt savu restorānu tepat Latvijā.Viens no žūrijas pārstāvjiem, šova mentors un kafejnīcas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns atzīst, ka dalībnieki un viņu zināšanas pilnībā mainīja sākotnējo skepsi. "Zinu maz jauno talantu, tāpēc biju ļoti pārsteigts par viņu jau līdz šim iegūtajām zināšanām un sagatavotību," atzīst Artūrs un ir pārliecināts, ka jaunajā paaudzē noteikti ir nākotne. "Lieku lielas cerības uz visiem dalībniekiem, kuri ir tikuši finālā. Katram no viņiem ir savas stiprās un vājās puses, bet visos redzu degsmi un vēlmi sevi pierādīt Samsung Galaxy Dream Chef šovā," saka šefpavārs.
Atlasē jaunieši pārsteidza ar savām prasmēm tieši saldo ēdienu gatavošanā – kūku kā savu firmas ēdienu prezentēja un žūrijai degustācijai nodeva puse no atlasei uzaicinātajiem dalībniekiem, arī 27 gadus vecā Arnita Verza. Viņu šovam pieteica vecākā māsa, pieteikuma vēstulē rakstot, ka Arnita "patiešām ir aizrāvusies ar ēdiena radīšanu". To, ka ainavu arhitektūras studente ir spēcīga pavārmākslā apliecināja ne tikai viņas pašas pagatavotā kūka, bet arī profesionalitāte pēc tam, kad šefpavārs Artūrs Taškāns atlasē meiteni izaicināja pagatavot steiku.
Reklāma
Starp jauniešiem, kas Samsung Galaxy Dream Chef šovā pārstāves Latviju, ir arī sešpadsmitgadīgā Betija Luīze Kalēja, kura gatavošanu par savu sirdslietu sauc jau kopš 9 gadu vecuma. Meitene kulinārijas prasmes ataino savā Youtube kanālā, bet viņas nākotnes mērķis ir atvērt savu restorānu un izdot pavārgrāmatu. Betija kā savu firmas ēdienu žūrijai prezentēja savā vārdā nosauktu burkānkūku, kuru pirms pasniegšanas ar īpašu rūpību uz šķīvja arī noformēja.
Arī Dānielam Šatālovam ir 16 gadu un saviem vecākajiem brāļiem un māsām pusis gatavo jau kopš 8 gadu vecuma. Kulinārijā viņu iedvesmojis Mārtiņš Rītiņš, kura raidījumus skatoties Dāniels ir centies atveidot redzēto un arī improvizējis. Firmas ēdiena pagatavošana bija katra dalībnieka mājasdarbs. Dāniela vēlme piedalīties šovā bija tik liela, ka viņš ne tikai apņēmības pilns mēroja ceļu uz atlasi tieši no festivāla, bet arī tajā uz ugunskura pagatavoja arbūzā tvaicēto vistu kopā ar medū glazētiem burkāniem un kāpostiem, pasniegtu ar pikanto melleņu mērci.
Jurisprudences studentei ar ēdināšanas pakalpojumu speciālista diplomu kabatā Montai Meierei ēstgatavošana ir kaislība jau kopš 7 gadu vecuma, tieši šajā vecumā viņa jau zināja, ka vēlas atvērt savu restorānu. Tas, ka Montas vecmāmiņa un vecvecmāmiņa ir bijušas pavāres, iedvesmojis arī meiteni pievērsties pavārmākslai. "Ēdiens manās acīs nav tikai degviela, lai dzīvotu, bet arī skaista daļa no dzīves," saka 24 gadus vecā Monta, kura arī pielikusi roku, lai māsas kāzu svinībās netrūktu saldu pārsteigumu.
Nākamie soļi finālistiem ir praktiski treniņi kopā ar Artūru Taškānu, lai jau jūlija vidū jaunieši būtu gatavi pierādīt savas prasmes Samsung Galaxy Dream Chef šova filmēšanā un dažādos aizraujošos uzdevumos sacenstos ar jaunajiem pavārmākslas talantiem no Lietuvas un Igaunijas.
Par Samsung Galaxy Dream Chef
Samsung veidotā kulinārijas šova uzdevums ir atbalstīt jauno talantu izaugsmi, kā arī motivēt viņus sasniegt savus mērķus pavārmākslā. Iespēja cīnīties par Latvijas un Baltijas jaunā sapņu šefpavāra titulu, vērtīgu naudas balvu un prakses iespējām restorānā tiks sniegta 12 jauniešiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.
Katras valsts dalībniekus šovā apmācīs mentori - Igaunijā tas ir Āzijas garšu restorāna "Konteiner" īpašnieks, pavārgrāmatu autors Āro Lode. Latvijā jauniešu sniegumu vērtēs kafejnīcas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns, savukārt Lietuvā šo uzdevumu pildīs Linas Ginaitis, restorāna "Briusly" eksperts.
Platformā skaties.lv šovs būs skatāms septembrī.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.