Pārbaudīti grilēšanas padomi

Sulīgi izcepta gaļa, zivs vai dārzeņi ir katra grilētāja lepnums, un Santa Maria BBQ skolā apkopoti daudzi knifi, lai pie grila pavadītais laiks tiešām sniegtu gandarījumu un gardu maltīti, iesaka jaunais un talantīgais pavārs Haralds Saušs.

Ja pat gatavošana uz grila daudziem ir ikdiena, der atcerēties dažus grilēšanas pamatnosacījumus. Ogļu pietiekama sakarsēšana aizņem vismaz 20 minūtes. Grilu vajadzētu iekurināt vispirms un laiku līdz ogļu pietiekamai uzkaršanai veltīt grilējamo produktu sagatavošanai, piemēram, pievienojot sagatavotās garšvielas. Tiešajā grilēšanā gaļu vai dārzeņus novieto tieši virs oglēm. Netiešajā grilēšanā produktus novieto blakus oglēm, un tad grils vairāk darbojas kā krāsns ar vāku.

Grilējot jābūt pacietīgam – paies vismaz 20 minūtes, līdz iekurinātās ogles būs pietiekami karstas grilēšanai. Savukārt, lai gaļa nepieliptu pie grila restēm, tām jābūt tīrām un pietiekami sakarsušām. Labāk izvēlieties lielus gaļas gabalus un liekos taukus nogriezt tikai pēc grilēšanas. Sāli vajadzētu kaisīt, kad gaļa jau ir gatava, jo tā mēdz sausināt gaļu. Uz kādu laiku aizverot grila vāku, gaļa iegūs patīkamu dūmu garšu.

Tas, cik labi izceptai jābūt gaļai, atkarīgs no katra personiskās gaumes, bet Santa Maria BBQ skolas grilēšanas ceļvedī par dažādu gaļas un zivju veidu gatavošanas ilgumu un ieteicamo iekšējo temperatūru ieteikts sekojošs grilēšanas ilgums un laiks;

  • Vesela liellopa fileja

30–50 minūtes, 52–55°C vidēji izcepta

  • Jostasvietas gabala steiks, antrekots

2–3 minūtes no katras puses, 50–55°C vidēji izcepts

  • Vesela cūkgaļas fileja

30 minūtes, 65–70°C

  • Hamburgeri

2 minūtes no katras puses, 60–65°C

  • Jēra gaļas karbonādes

2–3 minūtes no katras puses, 60–65°C

  • Cūkas muguras gabals, cūkgaļas karbonāde

3–4 minūtes no katras puses, 80°C

  • Vistas fileja

10–12 minūtes, 72°C, dzidra sula

  • Vistas gaļa ar kaulu

15-20 minūtes, 82°C, dzidra sula

  • Vesela vista

aptuveni stunda, 82°C, dzidra sula

  • Lasis

3–4 minūtes no katras puses, 48–52°C

  • Vesels lasis ar ādu apakšpusē

12 minūtes, 48–52°C

  • Mencas fileja

4–6 minūtes no katras puses, 48–52°C

  • Iepriekš novārītas vēžu pusītes

2–3 minūtes no katras puses


Īpaša recepte:

«Cālis uz alus skārdenes»

4 porcijas
Laiks: 120 minūtes
Cālis uz alus skārdenes ir uz grila pagatavota vesela vista, kas uzsēdināta uz atvērtas alus skārdenes. Vista ir gan sulīga, gan garšīga. Pasniedziet ar svaigiem salātiem un BBQ mērci!
1 pac. Santa Maria BBQ Rub Beer Can Chicken
1 gab. svaiga vesela vista
1 bundža 33 cl alus

1.    Ierīvējiet vistu ar garšvielu maisījumu. Marinējiet aptuveni 30 minūtes.
2.    Uzmauciet vistu uz 0,33  l alus skārdenes un novietojiet grila vidū, līdzās oglēm (netiešais karstums). Aizveriet grila vāku.
3.    Gatavojiet vistu aptuveni 1,5 stundas līdz šķiņķa iekšējā temperatūra ir 82 °C.


Paulig grupas Paulig Foods divīzija ar 850 darbiniekiem 13 dažādās valstīs un produkcijas pārdošanu 34 valstīs, ir starptautisks, vērā ņemams tirgus spēlētājs. Paulig Foods divīzijas zīmoli Santa Maria, Risenta un Gold & Green piedāvā dažādus pasaulē pazīstamus etnisko ēdienu konceptus, garšvielas un dabīgus, veselīgus pārtikas produktus. Paulig Foods divīzijas neto pārdošanas apjoms ir 350 miljoni EUR gadā (2017).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Dvietes muižas komplekss TAKA
Dvietes muižas komplekss veidojās 19. gs. un tā īpašnieki bija grāfu Plāteru-Zībergu dzimta. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.11.2024 - 27.11.2024 Melnā piektdiena - 40% atlaide ceļojumiem! AirGuru
Izpārdošana tikai līdz 2. decembrim!💥 | Skatīt vairāk
no 110 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.11.2024 - 29.11.2024 Leonardo da Vinči pēcpusdiena ģimenēm  Motormuzejs
Dažādās aktivitātēs un uzdevumos visiem kopā būs jāzīmē, jāgriež, jālīmē, jāloka, arī jāmēra, jārēķina, jāpēta un jākonstruē. Būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.11.2024 - 29.11.2024 Pirts Dzintras Abarones pirts rituāli TAKA
SENSA mūsdienu eko pirts rituāli ne tikai atbrīvo cilvēku no viņa ikdienas rūpēm, bet arī dod iespēju nesteidzīgi izbaudīt dabas daudzveidību. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67368603sec.