Autors: Anna Blaua
Avots: Live Rīga
No 2019. gada 7.
līdz 13. oktobrim Rīgā notiks Rudens Rīgas restorānu nedēļa. Tā ir jau
sešpadsmitā Live Rīga organizētā Restorānu nedēļa, kurā šoreiz
pieteikušies 40 Rīgas restorāni. Restorānu sagatavotās ēdienkartes no
šodienas apskatāmas portālā LiveRiga.com.
Kā
ierasts, Rīgas restorānu nedēļa, ir domāta ne vien izsmalcinātiem
gardēžiem, bet ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim. Šefpavāri,
turpinot tradīcijas, ēdienkartēs iekļāvuši rudens veltes, kas īpaši
akcentēs šās sezonas bagātību un krāsas.
Reklāma
Kā ierasts, Rīgas
Restorānu nedēļā piedalās vairāki desmiti labāko pilsētas restorānu ar
īpaši izstrādātu ēdienkarti, kuras pamatā vismaz pusei jābūt Latvijā
audzētiem vai ražotiem produktiem. Tāpat ir padomāts par apmeklētājiem
ar ēdienu ierobežojumiem.
Šefpavāri priecēs ar tādiem ēdieniem
kā kūpināts baklažāns ar pelēko zirņu humusu, cidonijām un sēņu buljona
mērci, uz oglēm cepts asaris ar kaņepju sviestu, pasniedz ar marinētu
rudens sakņu salātiem, kūpināta sama fileja, cidoniju biezenis,
marinētas cidonijas, diļļu emulsija, ogu marmelādes ar lazdu riekstu
biskvītu un skuju saldējumu u.c.
Kategorijā trīs ēdieni par 15 eiro piedalās sekojoši restorāni un kafejnīcas: AC Lounge, Amber, Annas dārzs, Astor, Atelpa, Avalon, B-Bārs restorāns, Bon vivant, C.U.T., Čarlstons, Čemodāns, Duvel's Pub, Elements, Equus, Fifty Six°N Twenty Four°E Restorāns, Hercogs Ķīpsala, Hercogs Mežaparks, Laivu centrs, Mielotava, Mio, Moltto Grill&Wine, Muzeja restorāns, Osta, OZO restorāns, Piramīda, Sokrāts, Steiku Haoss un Tinto.
Restorānu
nedēļas ir lieliska iespēja ieturēt pilnvērtīgu trīs kārtu maltīti ar
uzkodu, pamatēdienu un desertu par divām fiksētām un ievērojami
samazinātām cenā – 15 vai 20 eiro.
Savukārt, kategorijā par 20 eiro piedalās 3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt!", Bibliotēka No.1 Restorāns, Dome, Entresol, Garage, Gutenbergs terase, Kaļķu vārti, Kolonāde. Mūsu stāsti..., MUUSU, Restorāns 3 un Stage 22.
Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.
Rudens
Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB).
Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules
tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un
vēsturiskās pagatavošanas metodes. Iniciatīva rīdziniekiem un pilsētas
viesiem atklāj jaunus, augstvērtīgus restorānus, kuros piedzīvot Rīgas,
Latvijas un visas Baltijas garšu.
PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)
2009.gada
28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma
Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība
airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas
Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu
un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.
RTAB
dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem
dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB
kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu
"Labi rīdziniekam - labi tūristam."
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.