Autors: Jānis Basevičs
Avots: Wolt.com
Ēdienu piegādes uzņēmums Wolt, atzīmējot trīs gadu jubileju kopš darbības uzsākšanas Latvijā, piektdien, 23. oktobrī, visiem klientiem nodrošinās bezmaksas ēdienu piegādi no 32 restorāniem. Tie ir pirmie Latvijas restorāni, kuri 2017. gadā kļuva par Wolt ēdienu piegādes platformas sadarbības partneriem.
“Šo trīs gadu laikā ir izdevies būtiski mainīt iedzīvotāju ieradumus un priekšstatus par ēdienu un pārtikas piegādi uz mājām un birojiem. Vēl 2017. gadā ēdienu piegāde mājās nebija ikdienas norma un ērts veids, kā ietaupīt laiku. Savukārt šobrīd situācija ir kardināli mainījusies – tas ir kļuvis par pieejamu ikdienas pakalpojumu ikvienam iedzīvotājam. 2020. gadā nevienu vairs neizbrīna, ka gandrīz jebkuru ēdienu vai pārtikas produktu iespējams pasūtīt elektroniski un to ātri piegādāt uz jebkuru vietu. Wolt uzsāka darbību Latvijā 2017. gada 23. oktobrī, un 2017. gada beigās Wolt platformu izmantoja jau 32 restorāni. Tagad to skaits tuvojas 500,” norāda Wolt vadītāja Baltijā Līsa Ristala (Liis Ristal).
Reklāma
“Interese ietaupīt brīvo laiku saspringtajā ikdienas dzīvē ir kļuvusi par globālu tendenci, un tas ir skaidri redzams arī Latvijā. Mums ir milzīgs prieks, ka varam palīdzēt cilvēkiem pievērsties citām lietām, piemēram, pavadīt laiku ar saviem mīļajiem, jo viņiem ne vienmēr gribas gatavot ēst,” viņa piebilst.
Viens no populārākajiem Latvijā pasūtītajiem ēdieniem – burgeri
Visu trīs gadu laikā nemainīgi vispopulārākais pasūtītais ēdiens Latvijas iedzīvotāju vidū ir bijuši burgeri. Jāuzsver, ka trīs gadu laikā vairāk nekā 14 reizes ir pieaudzis burgeru pasūtījumu apjoms. 2017. gadā vidēji dienā tika pasūtīti 140 burgeri, savukārt šogad jau gandrīz 2000 burgeru dienā.
Mēnesī – 15 reizes apkārt zemeslodei
Trīs gadu laikā Wolt kurjerpartneru skaits ir pieaudzis vairāk nekā desmit reizes un būtiski ir palielinājusies arī kurjeru darba efektivitāte. Pirmajā gadā Wolt kurjerpartneri vidēji divos mēnešos mēroja distanci, kas līdzvērtīga vienai pasaules apceļošanai. Savukārt šobrīd noslogotākajos mēnešos kurjerpartneru nobraukums jau pielīdzināms 15 ceļojumiem apkārt zemeslodei.
Apzinoties ietekmi uz vidi, ko radām, mēs kompensējam 100% oglekļa emisiju no visām Wolt piegādēm: https://wolt.com/lv/responsibility/co2.
Nākamais attīstības virziens – pārtikas preču piegāde
Ēdienu piegāde no restorāniem Latvijā jau ir kļuvusi par ikdienas ieradumu ļoti daudziem iedzīvotājiem. Nākamais Wolt mērķis ir veidot līdzīgu pieradumu arī attiecībā uz pārtikas preču piegādi uz mājām un birojiem.
Wolt Rīgā ir sācis piedāvāt ātro pārtikas preču piegādi, nogādājot pasūtījumu klientam laikā no 30 minūtēm līdz 1 stundai. Pārtikas preču piegādi Wolt platformā šobrīd jau ir iespējams veikt no vairāk nekā 20 ražotnēm un tirdzniecības vietām. To skaits tuvākajā laikā turpinās palielināties, tāpat kā pastāvīgi tiks papildināts piedāvāto pārtikas produktu klāsts. Pārtikas preču piegāde Wolt platformā notiek pēc tādiem pašiem principiem kā ēdienu piegāde un ir viens no efektīviem risinājumiem, kā ievērot sociālo distancēšanos un mazināt Covid-19 tālāku izplatību.
Piektdien, 23. oktobrī, Wolt svin 3. dzimšanas dienu. Pateicoties 32 restorāniem, kas pirmie uzsāka šo ceļojumu kopā ar mums, visus pasūtījumus no tiem piegādāsim bez maksas visas dienas garumā.
Par Wolt
Wolt ir tehnoloģiju kompānija, kas piedāvā ērtu un vienkāršu ēdienu piegādes veidu uz mājām vai biroju. Helsinkos bāzēts uzņēmums darbojas vairāk nekā 23 valstīs un vairāk nekā 100 pilsētās, piegādājot ēdienus no vairāk nekā 20 000 restorāniem ar vairāk nekā 40 000 kurjerpartneriem. 2014. gadā dibinātais uzņēmums pašlaik nodarbina 1400 strādājošo, un to vada kompānijas līdzdibinātājs un izpilddirektors Miki Kūsi (Miki Kuusi). Latvijā Wolt darbību uzsāka 2017. gadā. Tādi investori kā ICONIQ Capital, Highland Europe, 83North, EQT Ventures, Inventure, Lifeline Ventures, Goldman Sachs Growth Equity, Supercell dibinātājs un vadītājs Ilka Pānanens (Ilkka Paananen) un Nokia prezidents Risto Sīlasmā (Risto Siilasmaa) uzņēmuma Wolt attīstībā ir ieguldījuši 258 miljonus eiro.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.