Autors: Marta Mackevica
Avots: hol.lv
Grilbārs “House Of Light” ir vieta, kurai nevar paiet garām gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, jo tas atrodas uz slavenākās Jūrmalas ielas – Jomas ielas, pašā pilsētas sirdī. Restorāna omulīgais un atvērtais interjers ir viltīgs, jo, ienākt restorānā var gandrīz nemanot, un, kad jau esi ienācis, pie viena var arī nobaudīt kaut ko gardu. Šai vietai nevar paiet garām arī pārnestā nozīmē, jo, ja kaut reizi būs nobaudīts kāds no restorāna ēdieniem, gribēsies iegriezties vēl un vēl.
Ieskatam foto galerija
Reklāma
Gana plašs piedāvājums
Travelnews redakcija, viesojoties “House Of Light” centās nogaršot nedaudz no visa (jēdziens “nedaudz” šeit lietots pieklājības pēc), lai pēc iespējas plašāk varētu pastāstīt par piedāvājumu. Jāpiezīmē, ka grilbārā piedāvātais ēdienu klāsts – uzkodas, pamatēdieni un deserti – ir pietiekami plašs, lai apmierinātu gan veģetāriešu, gan gaļēdāju prasības. Un, kas īpaši svarīgi redakcijai, arī deserti nav atstāti novārtā.
Gan vieglas, gan gruntīgas uzkodas
Grilbārs piedāvā gan tradicionālo vasaras auksto zupu, gan dažādas zivju uzkodas, lai atgādinātu, ka atrodaties pilsētā pie jūras. Izsalkušākajiem viesiem noteikti patiks cepts kamambērs ar dzērveņu mērci un grauzdētu bageti. Tiešām sātīga un varena uzkoda, pēc kuras var nepietikt spēka pamatēdienam.
Vieta gaļas cienītājiem un ne tikai
Par laimi, mums pietika! Un pamatēdienā tika pārbaudīts gan brieža burgers (cienījama izmēra), gan bekonā ietīti cūkgaļas medaljoni (izcili maiga gaļa). Ja esat gaļas cienītāji, kas uzskata, ka labāk par gardu gaļu maltītē var būt tikai gaļa, kas ietīta … citā gaļā, tad noteikti iesakām šo ēdienu. Bet tiem, kam gaļu nekārojas, patiks līdakas kotletes ar grūbu risoto, kuru iesakām pārdēvēt par gruboto, lai nemulsinātu cilvēkus. Jāpiezīmē, ka porciju izmērs ir gana liels un tiem, kuri pieraduši pie restorānos ierastajām porcijām, dažs labs ēdiens varētu būt grūti pieveicams.
Nav aizmirsts par desertiem
Neticami, bet mums pietika spēka arī desertam, jo, kā visiem saldumu mīļiem labi zināms, deserts “neiet” uz vēderu, bet pa tiešo uz sirsniņu. Pateicoties viesmīles ieteikumam, nogaršojām “House Of Light” slaveno kūku “Napoleonu”, kas bija patiešām izcils – maigs un krēmīgs. Un īstu saldumu cienītāju labākajās tradīcijās bagātīgi papildināts ar karameļu mērci. Tāpat tika notestēts šokolādes fondants, kas bija precīzi klasiskākajā izpildījumā, kāds vien fondantam ir iespējams. Tiem, kuriem patīk klasika, šis būs piemērotākais deserts.
Pēc restorāna apmeklējuma – obligāta pastaiga
Lai atsauksme par grilbāru nebūtu tik salda, kā iepriekš minētie deserti, jāpiezīmē, ka daļa restorāna āra terases ir atvērta smēķētājiem, tāpēc tie, kuri skaidri zina, ka šis aspekts var traucēt, laicīgi jāpasaka tas viesmīlim, kurš palīdzēs atrast īsto galdiņu, iespējami tālu no dūmu kūpinātājiem. Taču, ja savlaicīgi padomā par šo aspektu, nekas netraucēs baudīt labu maltīti. Un noteikti pēc maltītes jāieplāno gara, gara pastaiga gar jūru, lai vismaz nedaudz “izstaigātu” uzņemtās kalorijas. Par laimi, pludmale ir vien dažu minūšu attālumā.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.