Investējot 1, 5 miljonus eiro, «Hesburger» restorānos Latvijā ievieš digitālās pašapkalpošanās kases

Investējot 1, 5 miljonus eiro, «Hesburger» restorānos Latvijā ievieš digitālās pašapkalpošanās kases

Ieviešot tehnoloģiskus risinājumus pasūtījumu veikšanai, Somijas un Baltijas lielākā ātrās ēdināšanas restorānu ķēde “Hesburger” visos restorānos Latvijā ierīko digitālās pašapkalpošanas kases. Kopējās projekta investīcijas ir 1, 5 miljoni eiro, un tā ietvaros kopumā tiks uzstādītas 107 šāda veida kases, kas klientiem ļaus patstāvīgi un ērti veikt pasūtījumus.

Projekts Latvijā tika aizsākts 2021. gadā, pakāpeniski ieviešot projekta administratīvās prasības, un pirmo pašapkalpošanās kasi uzstādot “Hesburger” restorānā Rīgā, Krasta ielā 55. Šobrīd projekts tuvojas noslēgumam, un līdz augusta vidum pašapkalpošanās kases tiks uzstādītas jau visos “Hesburger” restorānos Latvijā. Jāpiebilst, ka noslēdzošā digitālā pašapkalpošanās kase tiks uzstādīta Daugavpilī, “Hesburger” restorānā Rīgas ielā 55, kas pēc vērienīgas renovācijas tiks atvērts šī gada otrajā pusē.

“Līdztekus jaunu restorānu atvēršanai mēs investējam arī modernu tehnoloģisko risinājumu ieviešanā, tādēļ esam gandarīti, ka šis projekts jau pavisam drīz tiks veiksmīgi ieviests 51 uzņēmuma restorānā Latvijā, sniedzot mūsu klientiem jaunu pasūtījumu veikšanas pieredzi. Šīs kases nodrošina klientiem iespēju veikt pasūtījumus viņiem ērtā tempā, bez steigas, bet pēc pasūtījuma veikšanas viņi var sagaidīt savu maltīti mūsu restorānā, baudot to uz vietas vai paņemot līdzi,” stāsta Ieva Salmela, “Hesburger” starptautiskās attīstības un mārketinga direktore.

I.Salmela piebilst, ka digitālās pašapkalpošanās kases jau veiksmīgi darbojas Somijā un Igaunijā, turklāt tās arī nākotnē pakāpeniski tiks ieviestas Lietuvā. “Hesburger” Igaunijas pieredze liecina, ka tāpat kā “Hesburger” mobilo aplikāciju, arī šīs kases aktīvi izmanto gados jaunāki cilvēki, kuriem ir lielāka interese par jauniem tehnoloģiskajiem risinājumiem.

Vērtējot līdzšinējo pieredzi citās valstīs, I. Salmela arī atzīst, ka ir nepieciešams zināms laiks līdz klienti sāk aktīvi izmantot pašapkalpošanās kases. Par to, kā digitālās pašapkalpošanās kases būs mainījušas klientu paradumus, viņasprāt, varēs secināt aptuveni pēc gada.

“Balstoties uz pieredzi citās valstīs, paredzams, ka pēc dažiem gadiem vidēji dienā aptuveni 30-40% pirkumu tiks veikti caur pašapkalpošanās kasēm, 20% - izmantojot mobilo aplikāciju, 10-20% - ar ēdiena piegādes pakalpojumu palīdzību un 30-40% - caur tradicionālajām kasēm, t.sk. izmantojot auto kasi jeb “drive-in”. Tomēr šīs tendences var mainīties, transformējoties klientu paradumiem un progresējot tehnoloģijām,” saka I. Salmela.

Par “Hesburger”:

“Hesburger” ir lielākā ātrās ēdināšanas restorānu ķēde Somijā un Baltijā ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi nozarē. “Hesburger” restorānu tīkls atrodas 9 valstīs, un kopējais restorānu skaits tīklā pārsniedz 470, no tiem visā Latvijā šobrīd ir 51 restorāns. Uzņēmuma pārdošanas apjoms Latvijā 2023. gadā sasniedza 53,92 miljonus eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izbaudi vasaras sauli Skrundā! Skrundas muiža
Viena no skaistākajām Latvijas muižām – Skrundas muiža – atrodas Kurzemē, stāvā Ventas krastā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.07.2024 - 21.07.2024 Iepazīsti Zemgali - Jēkabpils novadu! Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Jēkabpils novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.07.2024 - 20.07.2024 Zemgales apskates vietas Tavām brīvdienām Zemgales Tūrisma asociācija
Iedvesmojies savam ceļojumam uz Zemgali - Jēkabpils, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas pilsētas, Jelgavas un Dobeles novadiem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.07.2024 - 20.07.2024 Tukuma  svētku PROGRAMMA Tukuma TIC
Nāc pakaļ savai Tukuma svētku programmai uz Tukuma tūrisma centru! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79306412sec.