Andris Kalniņš: Prognozes par šo vasaru nav iepriecinošas

Andris Kalniņš: Prognozes par šo vasaru nav iepriecinošas

Latvijas viesmīlības nozare 2024. gada pirmajos piecos mēnešos nav piedzīvojusi būtiskus uzlabojumus, ja salīdzina ar aizvadīto gadu, un viesu skaits ir pieaudzis minimāli, paudis Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) vadītājs Andris Kalniņš.

2023. gadā Latvija tūrismā piedzīvoja ap 25% samazinājumu, salīdzinājumā ar pirmspandēmijas laiku, raksta 1188.lv. Arī šogad ir bažas, ka viesu skaits nepārsniegs pērna gada radītājus. Andris Kalniņš uzsvēris, ka situāciju galvenokārt izraisījis nepietiekams un novēlots valsts finansējums Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta mārketinga aktivitātēm, kā arī ierobežotās iespējas piesaistīt jaunus tirgus bez papildu finansējuma.

Asociācijas vadītājs arī uzsvēris, ka viesmīlības nozare ir būtiska Latvijas eksporta sastāvdaļa. Lai nozare attīstītos un piesaistītu vairāk tūristu, ir nepieciešamas savlaicīgas un pietiekamas investīcijas. Kalniņš skaidroja, ka, piemēram, 2023.gadā ārvalstu tūristi ienesa Latvijas eksporta bilancē 1,2 miljardus eiro, un ar pienācīgu atbalstu nozare varētu ienest papildus 200-400 miljonus eiro.

Kalniņa ieskatā Latvijai būtu jāreklamē sevi kā drošu un pievilcīgu tūrisma galamērķi, uzsverot dabu, kultūras mantojumu, viesmīlību un augstas kvalitātes pakalpojumus. Tāpat ir jāuzsver drošības aspekti, lai palielinātu tūristu uzticību un veicinātu Latvijas tēlu ka pievilcīgu tūrisma galamērķi.

Andris Kalniņš ari uzsvēris, ka viesmīlības nozares attīstību kavē arī nodokļu politika, arī Latvijā darbaspēka nodokļi ir nekonkurētspējīgi salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm, kā arī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem nav piemērota pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazinātā likme, kā tas ir vairumā ES valstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.07.2024 - 25.07.2024 Rundāles dzirnavas aicina!  Bauskas TIC
Rundāles ūdensdzirnavas aicina uz mājas kafejnīcu dienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.07.2024 - 27.07.2024 Naktsmītnes Zemgalē mierpilnai atpūtai  Zemgales Tūrisma asociācija
Ieskaties un izvēlies sev piemērotāko naktsmītni ceļojot pa Zemgali | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.07.2024 - 27.07.2024 Iedvesmojies Latvijas-Lietuvas apceļošanai Bauskas TIC
Iedvesmojies no Gardānu ģimenes brīvdienu ceļojuma ģimenēm ar bērniem Bauskas, Biržu, Pasvales, Pakrojas un Jonišķu apkārtnē! | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54904389sec.