«Santa Maria» Melnie pipari iegūst prestižo «Superior Taste Awards» balvu

«Santa Maria» Melnie pipari iegūst prestižo «Superior Taste Awards» balvu

Garšvielas Santa Maria “Melnie graudu pipari” un “Melnie drupinātie pipari” ieguvuši Starptautiskā garšu institūta prestižo Superior Taste Award augstāko apbalvojumu, spējot parādīt žūrijai – augsta līmeņa šefpavāriem – savu kvalitāti, lielisko garšu un brīnišķīgo aromātu, tā saņemot 3 zvaigznes, kas ir augstākais novērtējums šajā konkursā, informē Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

“Jebkurš ar Santa Maria melnajiem pipariem gatavotais ēdiens garšo labāk, atzīst pieredzes bagātas saimnieces – vienalga, vai tas būtu svētku maltītē pasniegts īpašs ēdiens vai rīta brokastu ola, bet esam īpaši gandarīti, ka mūsu melno piparu kvalitāti tagad novērtējuši arī Starptautiskā garšu institūta prestižās balvas Superior Taste Award žūrijā iekļautie augsta līmeņa šefpavāri. Tieši Santa Maria “Melnie graudu pipari” un “Melnie drupinātie pipari” pārsteidza šos vienus no slavenākajiem šefpavāriem pasaulē, un ne velti, jo šie pipari ir īpaši audzēti un ļoti aromātiski. Tāpat vērtējumā ņemta vērā tieši mūsu garšvielu paciņām  izstrādātā rāvējslēdzēja tipa aizdare, kas tās hermētiski noslēdz pēc katras lietošanas reizes, saglabājot garšvielu aromātu un citas to labās īpašības. Priecājamies, ka arī ēst gatavotāji Latvijā var akcentēt jebkuras maltītes garšu ar godalgotām garšvielām,” gandarīta Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Visi Starptautiskā garšu institūta konkursā degustētie produkti izturēja stingru vērtēšanas procesu, kas ietver aklo degustāciju – produkti tiek novērtēti pēc pirmā iespaida, garšas, izskata, aromāta un tekstūras. Santa Maria garšvielām “Melnie graudu pipari” un “Melnie drupinātie pipari” tika piešķirts visaugstākais vērtējums – 3 zvaigznes. “Izcils produkts, kam piemīt lieliska kvalitāte un garšas intensitāte” – šie ir tikai vieni no žūrijas Santa Maria garšvielām veltītajiem vārdiem un argumentiem, uzņēmumam Paulig pasniedzot prestižās Superior Taste Award augstāko apbalvojumu. Jāatzīmē, ka 2023. gadā arī Santa Maria garšvielas Santa Maria “Tellicherry melnie pipari” un “Kardamons” ieguva Starptautiskā garšu institūta prestižo Superior Taste Award augstāko apbalvojumu.  

Superior Taste Award ir Starptautiskā garšu institūta piešķirts sertifikāts pārtikas un dzērienu produktiem, kuri vairāk nekā 200 pasaules līmeņa šefpavāru un vīnziņu žūrijas aklajā degustācijā vērtējumā saņem 70% vai augstāku rezultātu. Katrs žūrijas loceklis ir rūpīgi izvēlēts, pamatojoties uz viņa profesionālo pieredzi, sekmīgo dalību starptautiskos konkursos u.tml., turklāt žūrijas izveidē iesaistās, piemēram, Le Guide Michelin u.c. prestižas gastronomijas organizācijas.

Melnie pipari uz Latviju atceļo galvenokārt no tālās Indijas lietusmežiem, kur tiem, tāpat kā vīnam, arī pipariem tiek piešķirts izcelsmes vietas nosaukums, stāsta Inga Auziņa. Piparu izcelsmes vieta ir Keralas (Kerala) un Tamilnadas (Tamil Nadu) lietusmeži, Indijā. No turienes tie tiek izplatīti uz Asamu (Assam) un tālāk uz austrumiem – uz Šrilanku, Taizemi, Malaiziju, Indonēziju un citām Dienvidaustrumāzijas valstīm. “Kad svaigie pipari ir novākti, tālāk tiek izvēlēti labākās kvalitātes piparu graudi. Vietējā rūpnīcā tie tiek attīrīti, izsijāti, sašķiroti, sterilizēti un iepakoti sūtīšanai uz mūsu rūpnīcām. Pasaulē visvairāk pārdotā garšviela ir čili, otrajā vietā – pipari. ”Izejvielas – melnos piparus iepērkam Indijā un Malaizijā pastāvīgi augstās kvalitātes dēļ. Katrā no šīm valstīm ir piparu realizācijas pārvalde, kas izvirza prasības savas valsts izejvielu kvalitātei, pēc kurām izejvielas klasificē un pārdod pēc atbilstošiem standartiem. Piemēram, Malaizijā ir piecas atšķirīgas melno piparu kvalitātes klases, no kurām izmantojam tikai divas visaugstākās (Sarawak Brown Label un Yellow Label). Jāuzsver, ka piparu tukšo čaulu tilpumsvars vai īpatsvars augstākajām un zemākajām klasēm atšķiras 2 – 5 reizes, svešķermeņu piemaisījums pat 3 – 8 reizes. Ja augstas kvalitātes pipariem netiek pieļauts ne viens, ne otrs, tad zemas kvalitātes pipariem šie rādītāji ir visai augsti. Tādēļ izejvielas jāiepērk no uzticamiem piegādātājiem, kuri kontrolē savus zemniekus, veic atbilstošus laboratoriskos testus un garantē kvalitāti,” skaidro Inga Auziņa.

Plašāka informācija

Uzziniet vairāk par Superior Taste Award:

Starptautiskais garšu institūts

•    International Taste Institute - Superior Taste Award (taste-institute.com)

Uzziniet vairāk par Santa Maria garšvielām:

https://www.santamariaworld.com/lv/garsa/konservesana/

Paulig ir ģimenes uzņēmums, kas ražo pārtiku un dzērienus, veido jaunu, ilgtspējīgu pārtikas kultūru – tādu, kas ir labvēlīga gan cilvēkiem, gan planētai. Paulig nodrošina visu, kas ir garšīgs: Tex Mex un uzkodas, kafiju, produktus no etniskām virtuvēm un garšvielas. Uzņēmuma zīmoli ir Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco un Zanuy. Paulig pārdošanas apjoms 2023. gadā sasniedza 1,2 miljardus eiro. Paulig tika dibināts 1876. gadā un 100% pieder Paulig ģimenei. Uzņēmumam ir 2200 dedzīgu darbinieku 13 dažādās valstīs, kuri aizrautīgi strādā  uzņēmuma mērķim, lai dzīve būtu pilna ar garšu. For a life full of flavour.  www.pauliggroup.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Vācijā Europcar
Izpēti Vācijas gleznainās ainavas, idilliskus ezerus un aizraujošus kalnu skatus. Saņem līdz 15% atlaidi auto nomai Vācijā. | Skatīt vairāk
Mājas Kafejnīcu Dienas līdz 15.septembrim Lauku Ceļotājs
šogad Mājas kafejnīcu dienas pulcēs gardas ēšanas un ēst gatavošanas entuziastus visos Latvijas novados. Tās norisināsies gandrīz katru nedēļas | Skatīt vairāk
CUPRA Formentor Pilna Servisa Līzings Europcar
Lielisks Pilna Servisa Līzinga piedāvājums jaunajam un drosmīgajam krosoveram CUPRA Formentor. | Skatīt vairāk
no 358 EUR
Transilvānija - ekskursiju tūre no Rīgas Estravel Latvia
lidojums no Rīgas // 7 naktis // puspansija // ekskursiju programma | Skatīt vairāk
no 1019 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.041044sec.