Cēsīs Ruckas muižas kultūrtelpā atver ģimenes picēriju ar Neopoles autentiskajām picām

Cēsīs Ruckas muižas kultūrtelpā atver ģimenes picēriju ar Neopoles autentiskajām picām

Renārs Sproģis ar ģimeni Cēsīs Ruckas muižā izveidojis picēriju “Trattoria”, kurā tiek ceptas picas, kas autentiskas Itālijas Neopoles reģionam.

“Tas ir unikāls koncepts, kā iedzīvināt Ruckas muižu, vienlaikus ar mākslu un kultūrtelpu izveidot arī picēriju. Manuprāt, Latvijai un pasaulei tā ir salīdzinoši interesanta pieeja – muiža ar picēriju. Mūsu mērķis ir veidot muižu, integrējot vienā telpā senās un mūsdienu tradīcijas un akcentus,” norāda Renārs Sproģis, kas no pērnā gada pārvalda Ruckas muižu.

Šī ir viena no retajām Latvijā picērijām, kurā picas tiek ceptas, pilnībā ievērojot itāļu receptūru un metodes. Picas mīkla tiek gatavota no dabīgā ierauga, līdzīgi, kā agrāk latviešu ģimenēs cepa rupjmaizi. Speciāli Itālijā tika piemeklēta un atvesta uz Cēsīm picas krāsns, lai nodrošinātu vajadzīgo temperatūru un analogus cepšanas apstākļus. Šīs krāsns ražotāji ir ģimene, kas ar šo arodu nodarbojas vairāk nekā 150 gadus un vairākās paaudzēs. Arī visas picas sastāvdaļas tiek pasūtītas no Itālijas piegādātājiem, kas tās ražo atbilstoši picu specifikai. Tas nodrošina picām autentisko Neopoles picu garšu un kvalitāti.

Saglabāts arī Itālijai tik raksturīgais ģimenes biznesa koncepts - arī Renārs Sproģis šo vietu izvēlējās personalizēt un veidot kā ģimenes picēriju ar atbilstošu nosaukumu “Trattoria”.

Picērija šajā nedēļā strādā “pop – up” režīmā – no ceturtdienas līdz svētdienai. No 9.augusta tā strādās katru dienu, izņemot pirmdienu. Nākotnē plānots attīstīt arī piegādes iespējas Cēsu pilsētas iedzīvotājiem.

Svarīgi uzsvērt, ka jaunā picērija ir daļa no Ruckas muižas kultūrtelpas. Tajā ikviens var baudīt unikālās dzīvo gleznu izstādes, kurās mākslas darbi atdzīvojas multimediālā piedzīvojumā un katra detaļa paliek kustīga. Šis mūsdienās ir oriģināls koncepts, kas ļauj pārvērst mākslu piedzīvojumā. Pie šo izstāžu radīšanas strādājuši labākie Latvijas multimediālo risinājumu eksperti, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Viena no izstādēm ir “Mīts – Cilvēks – Daba”, kurā multimediālā piedzīvojumā atdzimst Latvijas vecmeistaru gleznas – Jana Rozentāla, Vilhelma Purvīša un Riharda Zariņa un citu - ar Emīla Dārziņa mūzikas pavadījumu un ar Edvarda Virzas dzeju. Šie simbolisma laika darbi savulaik tika izstādīti Parīzē un tos apskatīja vairāk nekā 300 tūkstoši apmeklētāji. Šīs izstādes tapšanā piedalījās radošā producente Leonarda Ķestere-Kļaviņa un režisors un scenārija autors Māris Kalve.

Otra izstāde “Manas iedvesmas dārzi” tika atklāta šovasar – tajā multimediālā perfomancē atdzīvojas cēsinieces Baibas Feoktistovas gleznas Mocarta, Baha, Šopēna un Bizē mūzikas pavadījumā.

Tāpat muiža ir veidota pēc “atvērto durvju” koncepta – katrs viesis var izstaigāt muižu un neierobežoti baudīt tās viesmīlību, izņemot telpas, kurām durvis ir aizvērtas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.07.2024 - 10.08.2024 IGO Cepļa koncerti augustā! Bauskas TIC
Ielīkojies, kādi koncerti baudāmi Igo Mūzikas un mākslas Centrā CEPLIS augusta mēnesī! | Skatīt vairāk
Latvija
Vecpilsētas ielas svētki Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
17.augustā 11:00 - 15:00 ikviens aicināts uz Vecpilsētas ielas svētkiem, lai baudītu priekšnesumus, iepirktos mājražotāju tirdziņā un piedalītos | Skatīt vairāk
MadonĒšana augusta vidū tuvojas Madonas TIC
Madonas novada MKD notiks 9., 10. un 11. augustā. Kā šogad garšos MadonĒšana? Pati galvenā Mājas kafejnīcu garša ir būt kopā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.07.2024 - 05.08.2024 Iepazīsti Zemgali - Bauskas novadu!  Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Bauskas novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62498403sec.