Izmēģini austersēnes dažādās krāsās, skābētu kāpostu čipsus, olu makaronus, lakšu pesto, stores fileju želejā... un servē dabai draudzīgos kliju traukos! Iepazīsti inovatīvus un pavisam jaunus produktus 5.–7. septembrī Baltijas lielākajā pārtikas industrijas izstādē “Riga Food 2024” Ķīpsalā!
Latvijā audzētu krāsaino austersēņu groziņi un maisiņi
Reklāma
Kārtīgs latvietis vienmēr novērtēs sēnes, bet tiem, kurus interesē izsmalcinātas receptes, īpaši patiks austersēnes. Tagad tās arī Latvijā var iegādāties, turklāt dažādu krāsu un šķirņu! Inovāciju stendā izstādē varēs iepazīties ar zīmolu “Svaigas sēnes” jeb Dzērvju ģimeni, kuri Vangažos audzē austersēnes. Turklāt pie viņiem var iegādāties ne tikai uzreiz lietojamas austersēnes groziņos, bet arī maisiņus, kuros ikviens interesents tās var audzēt savās mājās. Starp citu, austersēnes var izmantot kā gaļas alternatīvu zupās, mērcēs, salātos un pat karstmaizēs.
Stores fileja želejā
Zutiņš murdā? Nē, šoreiz store burciņā! “Salacas KRU” un zīmola “Nēģis burciņā” autors Uldis Rozenšteins līdzās jau iecienītajiem ceptajiem nēģiem želejā piedāvā jaunumu – stores fileju želejā. Store ir tik dižciltīga zivs, ka tā iekaros pat vislielākā gurmāna sirdi un garšu kārpiņas. Tā ir ļoti sulīga! Mājražotājs piedāvā konservētu zivju produktus, kas tiek ražoti bez konservantiem un dabai draudzīgā iepakojumā. “Novadu garšas” ekspozīcijā varēs degustēt arī zuša un kūpināta zuša filejas želejā un ceptus nēģus želejā.
Tumšā šokolāde ar upeņu, rudzu rīvmaizes un balzama pildījumu
Inovācija “Lāču” sortimentā ir pildītās šokolādes tāfelītes. “Tumšā šokolāde ar upeņu, rudzu rīvmaizes un balzama pildījumu” ir gatavota no augstākās kvalitātes beļģu šokolādes, bagātināta ar tādām latviskām garšām kā upene, rudzu rīvmaize un balzams. Izcila garšu saderība, izsmalcinātība un unikalitāte. Apmeklējot izstādi, noteikti piestāj Latvijas nacionālajā kopstendā, lai nobaudītu maizes ceptuves “Lāči” jaunumus!
Skābētu kāpostu čipsi un gurķu limonāde
Kas gan garšo jauniešiem? Skaidrs, ka čipsi un limonāde! Lai šos produktus padarītu veselīgākus, pie darba ir ķērušies Valmieras tehnikuma studenti, kas radījuši skābētu kāpostu čipsus un gurķu-cidoniju limonādi “Frešiņš”. Atnāc uz izstādi “Riga Food 2024”, apmeklē Inovāciju stendu un nogaršo inovatīvos produktus.
Rabarberu un ingvera dabīgā limonāde
“Rāmkalni” jaunā limonāde ir ideāls rabarberu un ingvera kombinācijas paraugs, kurā dabiskais rabarberu svaigums lieliski sader ar izteiksmīgu ingvera garšas akcentu, radot unikālu garšu kombināciju. Katrs malks ir piepildīts ar dzirkstošiem burbulīšiem, kas padara dzērienu īpaši atspirdzinošu. Neatkarīgi no tā, vai svini svētkus vai vienkārši meklē kaut ko garšīgu ikdienas veldzējumam, “Rabarberu-ingvera limonāde” būs perfekta izvēle. Starp citu, ja meklē kādu īpašu našķi, tad arī otrs “Rāmkalnu” jaunums – “Mandeles baltajā šokolādē” (kraukšķīgs mandeļu rieksts, apklāts ar augstas kvalitātes balto šokolādi) – būs lieliska izvēle. Izbaudi Latvijas garšu!
Dabai draudzīgi kliju trauki
“Atjaunojams” un “ilgtspējīgs” ir vārdi, kas mūsu ikdienā arvien biežāk ienāk dažādās jomās. “Chum Tableware” izstādē startē ar Latvijas tirgū unikālu produktu – bionoārdāmajiem un ēdamajiem traukiem. Tas ir stila un ilgtspējas pienesums tavam galdam! “Trauki ir ražoti no klijām, tādēļ pēc to izmantošanas tos var arī nogaršot vai atdot četrkājainajam draugam. Šobrīd esam izstrādājuši vienreizlietojamos šķīvjus, bet nākotnē plānojam arī citus risinājumus,” pauž “Chum Tableware” vadītājs Oto Laiva.
Cidoniju un medus mīds
“Riga Food 2024” būs iespēja iepazīt vēl nebijušu dzērienu – dzirkstošo cidoniju un medus mīdu “Cindra”, ko var salīdzināt ar īstu ceļojumu caur Latvijas dārziem. Dzēriens ir unikāls ar bagātīgo cidoniju un medus aromātu buķeti un nesatur sulfītus. Cidonijas ir audzētas Latvijas zemniecībās, arī medus ir Latvijas bišu ievākts. Piedāvājumā ir divi veidi – bruts un ekstra bruts. Tas lieliski sader kopā ar augstvērtīgiem sieriem un gaļas plati, tāpat tas ir burvīgs papildinājums visdažādākajiem desertiem.
Olu makaroni
Lai uzsvērtu olu kā daudzveidīgu un veselīgu pārtikas produktu, olu un olu produktu ražotājs AS “Balticovo” izstādē prezentēs jaunumu – četru veidu olu makaronus: “Spagheti”, spirālveidīgos “Fussilli” un “Cellentani”, kā arī smalkos un īsos “Vermicelli”. Olu makaroni ir gatavoti no kūtī (ārpus sprostiem) dētām vistu olām. Olu makaronu mīklā izmantoti “Durum” milti, kas ir īpaši piemēroti makaronu gatavošanai un mīklai piešķir izturību un elastīgumu.
Ledāju dzeramais ūdens
Unikāls produkts Latvijas tirgū – ledāju dzeramais ūdens, kas satura un iepakojuma ziņā ir labāks par ārvalstu analogiem. “OGGI RAW” ir augstākās kvalitātes ūdens ar unikālu minerālvielu sastāvu, kas iegūts Latvijas ziemeļos, Baltijas morēnas grēdas sena ledāja lūzuma dzīlēs, pazemes strautu gultnēs. Lai nodrošinātu ekoloģisku un dzīvu ūdens struktūru, tā apstrādē izmanto tikai mehānisko filtru, turklāt produkts tiek pakots ekoloģiskā, gaismas necaurlaidīgā iepakojumā, kas saglabā tā aromātu un dabiskās īpašības. Apmeklē Inovāciju stendu un veldzējies ar Latvijā iegūtu ledāju ūdeni.
Ķirbju sēklas šokolādē
Z/s “Mētras” piedāvā veselīgu un gardu našķi – kailsēklu ķirbju sēklas, apgrauzdētas un glazētas tumšajā (60 %) šokolādē. Par ķirbju sēklu uzturvērtību šaubu nav, bet, glazētas tumšajā šokolādē, tās garšo vienkārši fantastiski! Ķirbju sēklas satur daudz cinka, nātrija, fosfora un dzelzs. Piedāvājumā ķirbju sēklas glazētas šokolādē, ar vieglu čili piedevu un klātas ar aveņu pulveri. Savukārt, tuvojoties ziemai, aktuālas būs ķirbju sēklas šokolādē, kas klātas ar Ziemassvētku garšvielām.
Lakšu pesto un zīdkoka ogu konfektes
“SKIM gardumi” nebeidz pārsteigt – šogad Inovācijas stendā piedāvās dažādus jaunumus gardēžu garšas kārpiņām, piemēram, fizāļu salsu, lakšu pesto un zīdkoka konfektes. Pēc izsmalcinātas receptes, kas ietver zemenes, ābolus, ērkšķogas un karamelizētus sīpolus, čili pārslas un ābolu etiķi, ir tapusi lieliska salsa. Tāpat no pašu audzētiem lakšiem ir tapis gards pesto, bet no zīdkoka ogām – jaunas konfektes! Ja arī šis viss jūsu mutē neliek saskriet siekalām, tad varam pačukstēt, ka Inovācijas stendā būs pieejami arī visi pārējie “SKIM gardumi” labumi.
Smeķīgā maize sāta sajūtai
Mazs cinītis gāž lielu vezumu – tā ir SIA “Dona” “Maize ar speķi”! Aromātiska, pikanta vai, kā latvieši teiktu, smeķīga! Kūpinātās gaļas gabaliņi karstumā izkusuši pa visu klaipiņu, piešķirot maizei izcilu smaržu un garšu. Mazais kukulītis pārsteigs ikvienu, dos sāta sajūtu un spēku turpmākam darbam. Ideāli piemērota piknikam, vieglam launagam vai kā papildinājums pie zupas.
Rakstā minētos produktus varēs iepazīt un uzņēmumu pārstāvjus satikt Latvijas nacionālajā kopstendā, ko organizē Agroresursu un ekonomikas institūts, un Inovāciju stendā, ko organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs ar Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā (EEN) līdzdalību, un “Novada garšas” stendā, ko organizē Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.
Un tas nav viss! 5.–7. septembrī izstādē “Riga Food 2024” jaunākās inovācijas, tehnoloģijas un aktualitātes pārtikas produktu, dzērienu ražošanā un pārstrādē prezentēs 425 uzņēmumi no 32 valstīm. “Riga Food 2024” apmeklētāji varēs paviesoties 12 valstu – Latvijas, Lietuvas, Armēnijas, Bulgārijas, Gruzijas, Meksikas, Moldovas, Itālijas, Kanādas, Slovākijas, Spānijas, Ukrainas – nacionālajos kopstendos. Vairāk uzzini: www.rigafood.lv
”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. www.bt1.lv
Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem arī sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood
www.instagram.com/fair_riga_food