«McDonald’s» nākamgad darbiniekos investēs vairāk nekā pusmiljonu eiro

«McDonald’s» nākamgad darbiniekos investēs vairāk nekā pusmiljonu eiro

Turpinot apņemšanos veicināt darbinieku labbūtību, vadošais restorānu tīkls “McDonald's” 2025. gadā veiks ievērojamas investīcijas. Tās tiks vērstas uz darbinieku profesionālās izaugsmes pilnveidošanu, labsajūtu darbavietā un modernāko personālvadības tehnoloģiju, tostarp uz mākslīgā intelekta balstītu rīku ieviešanu, kas pielāgos apmācību moduļus darbinieku individuālajiem mācīšanās veidiem un snieguma rādītājiem.

Latvijā ieguldījumi pārsniegs 560 000 eiro, savukārt Baltijā kopumā tie sasniegs 1,76 miljonus eiro, līdzekļus novirzot līderības attīstībai, tehnisko un caurviju prasmju apmācībai, kā arī atbilstības programmām. Šīs apjomīgās investīcijas apliecina “McDonald's” pārliecību, ka labi apmācīti un motivēti darbinieki nodrošina izcilu klientu servisu un uzņēmuma kopējo sniegumu. “McDonald’s” mērķis ir veicināt iekļaujošu un saistošu darba vidi, izmantojot dažādas labbūtības iniciatīvas un karjeras attīstības iespējas, tādējādi nodrošinot darbinieku apmierinātību un ilgstošu darba stāžu uzņēmumā.  

“Šogad “McDonald's” svin 30 gadu jubileju Latvijā, un esam pagodināti, jo mūs kā vadošo darba devēju novērtē ne tikai mūsu apmeklētāji, bet arī darbinieki. Saskaņā ar “PricewaterhouseCoopers” “Darba devēja zīmola pētījumu” “McDonald's” kā darba devējs ir pirmā izvēle gan esošajiem, gan potenciālajiem darbiniekiem visā Baltijā, salīdzinot ar tiešajiem un netiešajiem konkurentiem pārtikas nozarē. Mūsu spēcīgā apņemšanās ieguldīt darbinieku izaugsmē un labbūtībā ir galvenais faktors, kāpēc lielākā daļa mūsu darbinieku (87 %) ieteiktu citiem “McDonald's” kā potenciālo darba vietu,” stāsta Anastasija Zubova, “McDonald's” personāla un apmācību vadītāja Baltijā.

“Mūsu pastāvīgā prioritāte ir rūpes par darbiniekiem, un mēs turpināsim ieguldīt tajos faktoros, kas viņiem ir svarīgākie, t.i., pozitīva darba vide, elastīgs darba grafiks, apmācību un attīstības programmas, kā arī taisnīga atalgojuma politika. Mēs ticam, ka šāda pieeja palīdzēs stiprināt darbinieku apmierinātību un nodrošinās, ka mēs saglabājam savu pozīciju kā pievilcīga karjeras izvēle kopienās, kurās darbojamies. Mēs arī redzam, ka mākslīgais intelekts var būtiski veicināt mūsu mērķu sasniegšanu. Šobrīd mēs izpētām un testējam dažus tirgū pieejamos mākslīgā intelekta risinājumus mūsu apmācību moduļiem,” piebilst A. Zubova.

Saskaņā ar “PricewaterhouseCoopers” (PwC) pētījumu divi visnozīmīgākie faktori, iedzīvotājiem Baltijā vērtējot darba devēja zīmolu, ir darba vide (61 %) un uzņēmuma finansiālā stabilitāte (49 %). Šiem faktoriem seko produkti un pakalpojumi (44 %), vērtības un kultūra (44 %) un uzņēmuma vadība (35 %). Interesanti, ka atalgojuma politika (7 %) ir viens no vismazāk svarīgajiem faktoriem, novērtējot darba devēja zīmolu.

“Darba devēja zīmola pētījums atklāj, ka visās Baltijas valstīs ir jāsaskaras ar būtiskām problēmām, piesaistot un noturot darbiniekus, ko rada sarūkošais darbaspēks un uzņēmumu intensīvā konkurence par katru darbinieku. Lielais darbinieku mainības līmenis Latvijā, īpaši jauniešu vidū, saasina šo problēmu plašākā mērogā. Lai risinātu šīs problēmas, uzņēmumiem jāfokusējas uz efektīvu darbinieku noturēšanas stratēģiju izstrādi, piedāvājot konkurētspējīgas atalgojuma paketes, karjeras attīstības iespējas un pozitīvas darba kultūras veidošanu. Turklāt novecojošs darbaspēks un jauniešu emigrācija vēl vairāk sarežģī talantu pārvaldību, kas prasa inovatīvas pieejas darbaspēka plānošanā un darbinieku iesaistē. Izmantojot šo pētījumu, “McDonald's” ir noteicis prioritāti datu vadītai pieejai darbinieku apmierinātībai, pielāgojot iniciatīvas, lai nodrošinātu pievilcību kā darba devējam,” saka Irēna Arbidāne, PwC Nodokļu konsultāciju direktore Latvijā, Personāla un organizāciju pārveides pakalpojumu vadītāja Baltijā.

“McDonald's” ir viens no vadošajiem darba devējiem sabiedriskās ēdināšanas nozarē Latvijā, nodrošinot darbu vairāk nekā 850 darbiniekiem. Uzņēmuma izaugsmes stratēģijas ietvaros “McDonald's” plāno piesaistīt līdz pat 250 sezonas darbiniekus 2025. gada vasarā.

Pētījumu veica “PricewaterhouseCoopers” (PwC), kopumā aptaujājot 1504 respondentus un 313 “McDonald's” darbiniekus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu rudens ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Jelgavas TIC ir sagatavojis skolēnu rudens ceļvedi, kur idejas izzinošai dienas pavadīšanai Jelgavā un Jelgavas novadā atradīs kā klases, tā ģimenes | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.09.2024 - 20.10.2024 Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.10.2024 - 18.10.2024 Izstāde - "Uzspēlē šo spēli!" Tukuma TIC
Mākslas darbi no Tukuma Tēlotājmākslas studijas māksliniekiem. | Skatīt vairāk
Koncertstāsts Mežotnes baznīcā Bauskas TIC
Esat aicināti piedalīties koncertstāstā "Mežā ... nakts", kas norisināsies Kultūrtelpa "Mežotnes baznīca". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.11534905sec.