Autors: Nikola Kovaļevska
Avots: Vilands.lv
Latvijas lielākais vietējais ēdinātājs “Baltic Restaurants” no šī gada 11. līdz 15. novembrim organizē īpašu tematisko nedēļu "Mūsu Latvijas garšas 2024". Tās ietvaros bērnudārzu un skolu ēdnīcās “Daily” un “Fristar”, pusdienu restorānos “Daily”, bistro “Noonbox” un dienas restorānos “Restart” tiks pasniegti ēdieni, kas atspoguļo Latvijas bagāto kulināro mantojumu un kuru pagatavošanai izmantota vietējo zemnieku saimniecību un ražotāju produkcija.
“Mūsu Latvijas garšas 2024” nedēļas ietvaros ikviens tiek aicināts svinēt Latvijas valsts svētkus, baudīt tradicionālos ēdienus un atbalstīt vietējos zemniekus un ražotājus. Uzņēmuma apkalpotajās skolās un bērnudārzos katra diena tiks veltīta citam kultūrvēsturiskajam novadam – Kurzemes, Sēlijas, Latgales, Zemgales un Vidzemes ēdienu tradīcijām, kas tiks iekļautas kompleksajās pusdienās. Tikmēr pusdienu restorānos “Daily”, bistro “Noonbox” un dienas restorānos “Restart” tiks piedāvāti dažādi tradicionālie ēdieni un garšas, piemēram, grūdenis, rupjmaizes kārtojums ar ķirbju-smiltsērkšķu marmelādi un kartupeļu kuģelis.
Reklāma
“Tuvojas Latvijas tautas svarīgākie svētki, kad vēl vairāk jālepojas ar savu kultūru, savām tradīcijām, saviem cilvēkiem un sasniegumiem. Mēs lepojamies, ka ikdienā sadarbojamies ar Latvijas zemniekiem un ražotājiem un ka viņi spēj nodrošināt labus produktus, lai sniegtu pilnvērtīgu uzturu sabiedrībai. Tāpēc arī svētku nedēļā piedāvājam nogaršot mūsu tradīcijām raksturīgus produktus, ko nodrošina mūsu pašu zemnieki un ražotāji. Aicinām ikvienu ēdināšanas uzņēmumu godināt Latviju, izlikt valsts karogu, radīt svētku atmosfēru un piedāvāt mūsu tradīcijām raksturīgus produktus,” stāsta “Baltic Restaurants” valdes loceklis Guntis Bredovskis.
Tematisko dienu programma tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju – “Zaļo karotīti” un “Bordo karotīti”, kā arī Latvijas Lauku konsultāciju un izglības centru – “Novada garšu”, lai izceltu Latvijā ražotus un audzētus produktus ar paaugstinātas kvalitātes zīmi, kā arī informētu par to nozīmi.
“Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijai ir gods piedalīties šajā kampaņā, kas atgādina ikvienam par mūsu vietējās pārtikas izcilību un kvalitāti. Zaļā un Bordo karotīte ir kļuvušas par kvalitātes simboliem, kas apliecina vietējo ražotāju darbu, nodrošinot veselīgus, drošus un Latvijā ražotus produktus. Šī ir lieliska iespēja veicināt sabiedrības izpratni par šīm pārtikas kvalitātes zīmēm, kas veikalu plauktos palīdz vieglāk un ātrāk pamanīt Latvijā ražotos pārtikas produktus ar paaugstinātu kvalitāti. Mums ir prieks, ka šogad karotītēm pievienojušās daudz jaunas zemnieku saimniecības, veicot sertifikāciju āboliem un bumbieriem, cidonijām, sulām, sīrupiem un citiem produktiem, un uzņēmumu skaits, kas ieguvuši tiesības produktus marķēt ar Zaļās un Bordo karotītes pārtikas kvalitātes zīmēm, ir pārsniedzis 900,” atzīmē Latvijas Pārtikas uzņēmum federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.
Tāpat tematiskās nedēļas laikā visos pusdienu restorānos “Daily”, bistro “Noonbox” un dienas restorānos “Restart”, kā arī vairākās skolās būs iespēja iegādāties produktus, kas atbilst paaugstinātas kvalitātes standartiem, piemēram, no biškopja Jāņa Puriņa saimniecības “Jaunspieķi”, z/s “Kotiņi”, “Lestenes maiznīcas”, SIA “Ilgezeem”.
Ikviens ir aicināts svinēt Latvijas svētkus un izbaudīt Latvijas garšas “Baltic Restaurants” 190 vietās visā Latvijā – Rīgā, Alūksnē, Ādažos, Baldonē, Ikšķilē, Jaunmārupē, Mārupē, Piņķos, Ogrē, Ogresgalā, Lielvārdē, Olainē, Liepājā, Carnikavā, Saulkrastos, Zvejniekciemā, Trikātā, Valmierā, Jelgavā, Tīnūžos.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.