Autors: Ieva Vaituže
Avots: Ka.lv
Laikā no 25.-27. februārim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, norisināsies pārtikas un delikatešu eksperta Reaton Food organizētais Baltijas mēroga notikums – Profesionāļu dienas. Pasākuma ietvaros norisināsies divi konkursi – pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā, kurā piedalīsies 25 picas meistari no visas Latvijas, un pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums, kurā 17 burgeru meistari no visas Baltijas sacentīsies par to, kurš pagatavos labāko burgeru.
Godinot Baltijas pavārmākslas nozari, šī gada Profesionāļu dienu galvenajā lomā būs talantīgākie Baltijas reģiona šefpavāri un nozares profesionāļi, kas tiks iepazīstināti ar jaunākajām tendencēm un teju 2000 pārtikas produktu, kas šogad būs aktuāli HoReCa un mazumtirdzniecības nozarei. Tāpat klātesošajiem būs iespēja vērot dažādas šefpavāru meistarklases.
Reklāma

Pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā
Ar mērķi veicināt un attīstīt pizzaiolo un picas kultūru Latvijā 26. februārī laikā no plkst. 9.00-15.45 norisināsies Latvijas Pavāru kluba un Reaton Food organizētais pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā. Konkursā piedalīsies 25 picas meistari no visas Latvijas un katrs dalībnieks pagatavos divas picas: klasisko Pizza Margherita un Pizza on the Peel.
Konkurss picas meistariem ir gan iespēja gūt atzinību, gan mācīties no labākajiem nozares profesionāļiem un ieviest jaunas tendences. Uzvarētājs un Latvijas nacionālās picas meistaru trofejas ieguvējs saņems balvu no Reaton Food – iespēju piedalīties apmācību kursā Training Vera Pizza, kas nosisināsies Neapolē, Itālijā un kuru organizē prestižā asociācija Associazione Verace Pizza Napoletana.
Pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums
Savukārt 27. februārī laikā no plkst. 10.00-15.45 norisināsies pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums, kurā piedalīsies 17 burgeru meistari no visas Baltijas. Katrs dalībnieks konkursa ietvaros pagatavos divus burgerus: klasisko Cheeseburger un “autorburgeru”.
Pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums radīs platformu Baltijas šefpavāriem, ļaujot demonstrēt savas inovācijas, veicinot konkurenci un jaunu garšu ieviešanu. Tas tiek organizēts ar mērķi veicināt street food un pārtikas industrijas attīstību reģionā, popularizējot burgeru pagatavošanu kvalitatīvā un radošā veidā.
Reaton Food Profesionāļu dienu 2025 programma
25. februāris
11.00-11.45 Āzijas mērču miksoloģija: no pierastā uz pārsteidzošo – Miroslavs Sticinskis (Miroslav Stycinskij, Lietuva);
12.00-12.45 Seišelu tuncis un dažādās tā pagatavošanas iespējas – Igns Damansks (Ignas Damanskas, Lietuvas Gada pavārs 2022, 2024);
13.00-13.45 Zināms ēdiens, jauns risinājums – Nils Ģēvele (Latvijas Gada pavārs 2022, Bocuse d’Or finālists 2024);
14.00-14.45 Jaunākās tendences desertu pasaulē – Valērija Čudova (Latvijas Gada pavārs 2023).
26. februāris
9.00-15.45 Pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā;
11.00-11.45 Āzijas akcents Amerikas liellopa pagatavošanas daudzveidībā – Kacpers Salcmans (Kacper Salzman, USBEEF);
12.00-12.45 Jaunākās tendences desertu pasaulē – Valērija Čudova (Latvijas Gada pavārs 2023);
13.00-13.45 Jērs no Eiropas līdz Austrumu garšām – Jevgeņijs Koļikovs (Jevgeni Kolikov, Igaunijas Gada pavārs 2024, 2023 Reaton Inovācijas balvas ieguvējs);
14.00-14.45 Itālijas virtuves nemainīgā klasika – Rolands Kiršteins (Reaton Food korporatīvais šefpavārs).
27. februāris
10.00-15.45 Pirmais Baltijas burgeru izaicinājums GoBurger;
11.00-11.45 Āzijas mērču miksoloģija: no pierastā uz pārsteidzošo – Miroslavs Sticinskis (Miroslav Stycinskij, Lietuva);
12.00-12.45 Jaunākās tendences desertu pasaulē – Valērija Čudova (Latvijas Gada pavārs 2023);
13.00-13.45 Zināms ēdiens, jauns risinājums – Nils Ģēvele (Latvijas Gada pavārs 2022, Bocuse d’Or finālists 2024);
14.00-14.45 Jērs no Eiropas līdz Austrumu garšām – Rolands Kiršteins (Reaton Food korporatīvais šefpavārs).
Reaton Food Profesionāļu dienu laikā nozares profesionāļiem ir iespēja izzināt un novērtēt aktuālos pārtikas produktus, ēdienu pasniegšanas veidus, vērot meistarklases ar talantīgiem un pieredzējušiem meistariem, kā arī piedalīties izzinošās degustācijās un tīkloties.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.