Pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā un pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums

Pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā un pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums

Laikā no 25.-27. februārim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, norisināsies pārtikas un delikatešu eksperta Reaton Food organizētais Baltijas mēroga notikums – Profesionāļu dienas. Pasākuma ietvaros norisināsies divi konkursi – pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā, kurā piedalīsies 25 picas meistari no visas Latvijas, un pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums, kurā 17 burgeru meistari no visas Baltijas sacentīsies par to, kurš pagatavos labāko burgeru.

Godinot Baltijas pavārmākslas nozari, šī gada Profesionāļu dienu galvenajā lomā būs talantīgākie Baltijas reģiona šefpavāri un nozares profesionāļi, kas tiks iepazīstināti ar jaunākajām tendencēm un teju 2000 pārtikas produktu, kas šogad būs aktuāli HoReCa un mazumtirdzniecības nozarei. Tāpat klātesošajiem būs iespēja vērot dažādas šefpavāru meistarklases.

Pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā

Ar mērķi veicināt un attīstīt pizzaiolo un picas kultūru Latvijā 26. februārī laikā no plkst. 9.00-15.45 norisināsies Latvijas Pavāru kluba un Reaton Food organizētais pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā. Konkursā piedalīsies 25 picas meistari no visas Latvijas un katrs dalībnieks pagatavos divas picas: klasisko Pizza Margherita un Pizza on the Peel.
Konkurss picas meistariem ir gan iespēja gūt atzinību, gan mācīties no labākajiem nozares profesionāļiem un ieviest jaunas tendences. Uzvarētājs un Latvijas nacionālās picas meistaru trofejas ieguvējs saņems balvu no Reaton Food – iespēju piedalīties apmācību kursā Training Vera Pizza, kas nosisināsies Neapolē, Itālijā un kuru organizē prestižā asociācija Associazione Verace Pizza Napoletana.

Pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums

Savukārt 27. februārī laikā no plkst. 10.00-15.45 norisināsies pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums, kurā piedalīsies 17 burgeru meistari no visas Baltijas. Katrs dalībnieks konkursa ietvaros pagatavos divus burgerus: klasisko Cheeseburger  un “autorburgeru”.

Pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums radīs platformu Baltijas šefpavāriem, ļaujot demonstrēt savas inovācijas, veicinot konkurenci un jaunu garšu ieviešanu. Tas tiek organizēts ar mērķi veicināt street food un pārtikas industrijas attīstību reģionā, popularizējot burgeru pagatavošanu kvalitatīvā un radošā veidā.

Reaton Food Profesionāļu dienu 2025 programma

25. februāris
11.00-11.45 Āzijas mērču miksoloģija: no pierastā uz pārsteidzošo – Miroslavs Sticinskis (Miroslav Stycinskij, Lietuva);
12.00-12.45 Seišelu tuncis un dažādās tā pagatavošanas iespējas – Igns Damansks (Ignas Damanskas, Lietuvas Gada pavārs 2022, 2024);
13.00-13.45 Zināms ēdiens, jauns risinājums – Nils Ģēvele (Latvijas Gada pavārs 2022, Bocuse d’Or finālists 2024);
14.00-14.45 Jaunākās tendences desertu pasaulē – Valērija Čudova (Latvijas Gada pavārs 2023).

26. februāris
9.00-15.45 Pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā;
11.00-11.45 Āzijas akcents Amerikas liellopa pagatavošanas daudzveidībā – Kacpers Salcmans (Kacper Salzman, USBEEF);
12.00-12.45 Jaunākās tendences desertu pasaulē – Valērija Čudova (Latvijas Gada pavārs 2023);
13.00-13.45 Jērs no Eiropas līdz Austrumu garšām – Jevgeņijs Koļikovs (Jevgeni Kolikov, Igaunijas Gada pavārs 2024, 2023 Reaton Inovācijas balvas ieguvējs);
14.00-14.45 Itālijas virtuves nemainīgā klasika – Rolands Kiršteins (Reaton Food korporatīvais šefpavārs).

27. februāris
10.00-15.45 Pirmais Baltijas burgeru izaicinājums GoBurger;
11.00-11.45 Āzijas mērču miksoloģija: no pierastā uz pārsteidzošo – Miroslavs Sticinskis (Miroslav Stycinskij, Lietuva);
12.00-12.45 Jaunākās tendences desertu pasaulē – Valērija Čudova (Latvijas Gada pavārs 2023);
13.00-13.45 Zināms ēdiens, jauns risinājums – Nils Ģēvele (Latvijas Gada pavārs 2022, Bocuse d’Or finālists 2024);
14.00-14.45 Jērs no Eiropas līdz Austrumu garšām – Rolands Kiršteins (Reaton Food korporatīvais šefpavārs).

Reaton Food Profesionāļu dienu laikā nozares profesionāļiem ir iespēja izzināt un novērtēt aktuālos pārtikas produktus, ēdienu pasniegšanas veidus, vērot meistarklases ar talantīgiem un pieredzējušiem meistariem, kā arī piedalīties izzinošās degustācijās un tīkloties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Romantisko tiltiņu maršruts Preiļu parkā Preiļu novada TIC
Izmanto iespēju izbaudīt ziemīgos dabas skatus un ieplāno pastaigu pa Preiļu muižas kompleksa un parka romantisko tiltiņu maršrutu | Skatīt vairāk
Latvija
ĪSTS VIDUSLAIKU RAUTS UN DANČI Tukuma TIC
Piedzīvojumu cienītāji aicināti uz unikālu vakaru Jaunpils pilī, kur norisināsies īsts viduslaiku rauts un kur ikviens varēs sajust autentisko seno | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.02.2025 - 28.02.2025 Iepazīsti pilis un muižas Bauskas novadā Bauskas TIC
SPA procedūras, restorāns, gadsimtiem sena vēsture, nesteidzīgas pastaigas, apbrīnojama arhitektūra un interjers. Apskati pilis un muižas Bauskas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.02.2025 - 03.03.2025 Ātrās ēdināšanas cienītājiem Bauskas TIC
Nav laika gaidīt restorānā - uzēd kādu kebabu Iecavā vai Bauskā, viss ātrai un ērtai maltītes ieturēšanai! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50971508sec.