Autors: Ieva Vaituže
Avots: Ka.lv
Godinot pavārmākslas nozari, šonedēļ norisinājās pārtikas un delikatešu eksperta “Reaton Food” organizētais Baltijas mēroga notikums – “Profesionāļu dienas”. Pasākuma ietvaros notika divi konkursi – pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā, kurā uzvaras laurus plūca Edgars Igaveņš no picērijas “Vīnkalni”, un pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums. Sacensībā par labākā burgera pagatavošanu uzvarēja Kristjan Janke no Igaunijas, kurš pārstāvēja burgeru restorānu “Urban Tänavatoit”.
Picas cepšanas konkursā uzvar pizzaiolo no picērijas “Vīnkalni”
Reklāma

Ar mērķi veicināt un attīstīt pizzaiolo jeb picas cepēju un picas kultūru Latvijā, 26. februārī norisinājās “Latvijas Pavāru kluba” un “Reaton Food” organizētais pirmais nacionālais picas cepšanas konkurss Latvijā. Konkursā godalgoto pirmo vietu ieguva Edgars Igaveņš, kurš pārstāvēja picēriju “Vīnkalni”, otro vietu – Kārlis Leitis no picērijas “Stacija Vaivari”, bet trešo vietu dalīja Mykola Kikot no “Betterbread” un Jevgeņijs Šarigins no “FTD Pizza”. Savukārt ceturtajā vietā ierindojās Ruturaj Patel no restorāna “Brandīns”, vēl vairāk nostiprinot reģionālo restorānu konkurētspēju un kvalitāti, jo labākas picas Latvijā iespējams baudīt ne tikai Rīgā, bet arī Jūrmalā un Ikšķilē.
“Šī ir svarīga uzvara gan man, gan “Vīnkalni” picērijai, gan visai #pizzafamily komandai. Picas cepu jau trīs gadus – iepriekš esmu ieguvis pieredzi ēdināšanas nozarē restorānā Čarlstons & street food izbraukumos. Zināšanas apguvu pašmācības ceļā un ar pieredzējušo kolēģu palīdzību. Kolēģi ikdienā ir ļoti liels atbalsts – gribētos pat teikt, ka esam kā viena ģimene un viens no otra ļoti mācāmies. Tas ir tas, kas mūs atšķir no citām picērijām. Jūtos pagodināts par šo uzvaru un ikvienam iesaku nebaidīties darīt to, kas jums patīk,” saka Edgars Igaveņš, kura ceptās picas var nogaršot “Vīnkalni” picērijā, kas atrodas garšu un notikumu telpā “Burzma”, tirdzniecības centrā “Galerija Centrs”, Āgenskalna tirgus ēdināšanas & kultūras telpā, “Vīnkalni Pils māja” Valmieras pilsdrupās & “Vīnkalni” ceļojošās picērijas izbraukumos gada siltajā laikā.
Konkursa uzvarētājs Edgars Igaveņš ar “Reaton Food” atbalstu piedalīsies apmācību kursā “Training Vera Pizza”, kas nosisināsies Neapolē, Itālijā. Apmācību kursu organizē prestižā asociācija “Associazione Verace Pizza Napoletana”, sniedzot iespēju ikvienam picas meistaram spodrināt savas prasmes. Konkursā kopumā piedalījās 24 picas meistari no visas Latvijas un katrs dalībnieks pagatavoja divas picas: klasisko “Pizza Margherita” un “Pizza on the Peel”.
Pēc labākajiem burgeriem Baltijā – uz Sāremā salu Igaunijā
Pirmajā Baltijas GoBurger izaicinājumā piedalījās 15 burgeru meistari no visas Baltijas. Katrs dalībnieks konkursa ietvaros pagatavoja divus burgerus: klasisko “Cheeseburger” un “autorburgeru”. Godalgoto pirmo vietu ieguva Kristjan Janke no Igaunijas, kurš pārstāvēja burgeru restorānu “Urban Tänavatoit”, otro vietu – Rytas Guntis no Lietuvas (restorāns “MEAT Steak House”), bet trešo vietu Rodions Maslovs no Latvijas (restorāns “Two More Beers”).
“Ēdināšanas nozarē strādāju jau 15 gadus un restorānu “Urban Tänavatoit” atvēru pirms pieciem gadiem. Šī ir nozīmīga atzinība gan man, gan manam burgeru restorānam. Tuvojas vasara, un gatavojam jaunu ēdienkarti – iespējams, iekļausim arī konkursā gatavotos burgerus ēdienkartē. Tāpēc aicinu visus apmeklēt Sāremā salu Igaunijā un nogaršot labākos burgerus Baltijā,” aicina Kristjan Janke un atzīst, ka viņa gatavoto ēdienu slepenā sastāvdaļa ir mīlestība.
Pirmais Baltijas GoBurger izaicinājums tika organizēts ar mērķi veicināt street food un pārtikas industrijas attīstību reģionā, popularizējot burgeru pagatavošanu kvalitatīvā un radošā veidā. Jaunā platforma ļauj ne tikai demonstrēt jaunas inovācijas, bet veicina konkurenci un jaunu garšu ieviešanu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.