“Smago” sarkano vīnu lieto tikai pie noteiktiem ēdieniem

Labākos un tradicionālākos sarkanos vīnus Eiropā ražo franči, itāļi, spāņi un portugāļi. Parasti tos audzē siltās un saulainās nogāzēs, kuras ir vērstas uz jūru vai vējainu pusi. Šo vīnu ilgāku laiku uzglabā ozola mucās. Dažus no vīniem lieto tikai pēc 10 gadu uzglabāšanas. Lai iepazītos ar vīna pasauli, tad visvienkāršākais variants ir doties uz kādu labu restorānu. Taču bieži gadās saņemt kādu labu vīna pudeli arī dāvanā. Tāpēc speciālisti iesaka “smagos” sarkanos vīnus lietot:

  • Ar aitas, liellopu, meža dzīvnieku, pīles un zoss gaļu;
  • Ar tumšo šokolādi;
  • Ar maigas garšas siera platēm;
  • Ar cigāriem.

“Smago” sarkano vīnu servē 16-20 grādus siltu. Sarkanā vīna populārākās vīnogu šķirnes Eiropā ir Cabernet-Sauvignon, Sangiovese un Tempranillo.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skrindu dzimtas muzejs Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Muzeja pastāvīgā ekspozīcija ir veltīta pirmajiem tautas atmodas darbinieku, brāļu Skrindu dzīvei un darbam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.10.2025 - 09.11.2025 Rudens garšu svētki ir klāt! 🍂 Kaļķu vārti
No 27. oktobra līdz 9. novembrim aicinām baudīt Rīgas Restorānu nedēļas īpašo četrkārtu ēdienkarti Kaļķu Vārtos. Rezervē savu galdiņu jau | Skatīt vairāk
no 40 EUR
 Atpūtas bāze “Virogna” TAKA
Atpūtas bāzē “Virogna” Jūs varēsiet izpērties pirtiņā, pavizināties ar laivu vai ūdens velosipēdu, pamakšķerēt vai vienkārši pasēdēt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13028598sec.