Autors: Travelnews.lv/Polska
Poļu restorānos tiek krāpti apmeklētāji, pie tāda secinājuma ir nonākuši tirdzniecības inspekcijas pārstāvji pēc vairāku pārbaužu veikšanas. Uzmanības centrā ir nokļuvuši 203 restorāni dažādos valsts reģionos, no kuriem 176 tika konstatēti pārkāpumi.
Visbiežāk apmeklētājiem tiek izstādīti aukstāki rēķini un porcijas nav „pilnas”. Bez tam ēdienu sagatavošanā tiek izmantoti produkti, kuriem ir jau beidzies realizācijas termiņš, bet dažos uzņēmumos ir pārkāpti siera uzglabāšanas noteikumi.
Vēl viena no problēmām ar ko saskārās inspektori ir tā, ka tiek atšķaidīti alkoholiskie dzērieni. 40% paņemto provju, ekspertīzes rezultātā ir noteikts, ka alkohola saturs bija krietni zemāks nekā norādīts. Tas, protams, ir uz bārmeņu sirdsapziņas, kuri šādā veidā „ieekonomētos” dzērienus noliek savām vajadzībām.
Tāpat pie kopējā „grēka” pieder – apmeklētāju maldināšana par nepilnīgi norādītajām cenām. 52% restorānu daļai ēdienu nav norādītas cenas.
Pārkāpēji saņem sodu, taču inspekcija aicina pašus restorānu apmeklētājus būt uzmanīgākiem.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.