Somijas galvaspilsēta Helsinki tiek ne reti uzskatīta par Eiropas modernāko kulinārijas galvaspilsētu. Ik pa brīdim vadošie somu galvaspilsētas šefpavāri dodas „izbraukuma sesijās”, un gatavo maltīti citās pasaules pilsētās. Šī akcija ir jau izpelnījusies lielu popularitāti Berlīnē un Sanktpēterburgā. Tagad februāra beigās ar somu nacionālo virtuvi tiks iepazīstināti Tallinas iedzīvotāji.
Programmas Eat&Joy ietvaros, kuru organizē kompānija Viking Line, arī Igaunijas galvaspilsētā ieradīsies somu vadošie šefpavāri. Piemēram, Tallinas restorānā Egoist varēs iepazīties ar Chez Dominique virtuvi, kas jau divus gadus pēc kārtas atrodas 50 pasaules labāko restorānu sarakstā un ir ieguvusi Michelin zvaigznes. Tāpat somu šefpavāri darbosies arī citos restorānos, piemēram, Helsinku restorāns Demo būs viesis Tallinas restorānā Vertigo, bet Loft saimniekos restorānā Pegasus, Helkan Keittio cienās viesus viesnīcā Savoy.
Sīkāka informācija: www.eatandjoy.com
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.