Paella ir spāņu provinces Valensija nacionālais ēdiens [1]

Spānijas provinci Valensiju, kas atrodas Vidusjūras krastā un uz dienvidiem no Katalonijas, var droši uzskatīt par ēdiena paella dzimteni. Tā parasti restorānos tiek gatavota uz viena metra lielām metāla pannām. Arī pasaules čempionāti par labāko paellas pavāru no tiek Valensijas pilsētas tuvumā esošajā Sueca. Jau 9.gadsimtā mauri ieviesa rīsa audzēšanu Valensijas tuvumā un arī šodien šis reģions ir lielākais Spānijā, kas audzē rīsus. Vietējie strādnieki sajauca rīsus ar visu, kas bija pie rokas – vistu, trusi, gliemežus un pupas. Tas viss cepās uz eļļas un tika pasniegts kā ikdienas ēdiens. Vairāki ceļojumu ceļveži īstas paellas izbaudīšanai iesaka Valensijas restorānu La Pepica (www.lapepica.com).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 sabio 03/24/2009 14:58 Latviski saka- paelja. Jūras velšu paelju gatavo, rīsus sautējot zivtiņu buljonā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas bāze “Virogna” TAKA
Atpūtas bāzē “Virogna” Jūs varēsiet izpērties pirtiņā, pavizināties ar laivu vai ūdens velosipēdu, pamakšķerēt vai vienkārši pasēdēt | Skatīt vairāk
Atpūta un ūdens prieki Druskininkos  Estravel Latvia
Nakšņošana 2 personām izvēlētajā numurā vai apartamentos // brokastis // ūdens parka un saunu centra apmeklējums | Skatīt vairāk
no 103 EUR
Gaidīsim Jūs Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Lieliskas idejas tavām brīvdienām! Pasākumi, filmu vakari uz GORS terases, brīvdienas un izstādes gan maziem, gan lieliem! | Skatīt vairāk
Sezonas ķēriens outlet ciemata veikalos ViaJurmala
Laiks doties uz outlet ciematu - neatkarīgi no tā, vai lūkojies pēc perfektām kurpēm vai ideālas vasaras kleitas. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kaļķu vārti
,


Le Dome
,


Jurmala Golf Club & Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::4.17548394sec.