Paella ir spāņu provinces Valensija nacionālais ēdiens [1]

Spānijas provinci Valensiju, kas atrodas Vidusjūras krastā un uz dienvidiem no Katalonijas, var droši uzskatīt par ēdiena paella dzimteni. Tā parasti restorānos tiek gatavota uz viena metra lielām metāla pannām. Arī pasaules čempionāti par labāko paellas pavāru no tiek Valensijas pilsētas tuvumā esošajā Sueca. Jau 9.gadsimtā mauri ieviesa rīsa audzēšanu Valensijas tuvumā un arī šodien šis reģions ir lielākais Spānijā, kas audzē rīsus. Vietējie strādnieki sajauca rīsus ar visu, kas bija pie rokas – vistu, trusi, gliemežus un pupas. Tas viss cepās uz eļļas un tika pasniegts kā ikdienas ēdiens. Vairāki ceļojumu ceļveži īstas paellas izbaudīšanai iesaka Valensijas restorānu La Pepica (www.lapepica.com).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 sabio 03/24/2009 14:58 Latviski saka- paelja. Jūras velšu paelju gatavo, rīsus sautējot zivtiņu buljonā.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.12.2025 - 26.12.2025 ASV. Turkish Airlines SKY24.LV
Turkish Airlines Ekonomiskās klases aviobiļešu piedāvājums // Pārdošanas periods: līdz 26.12. // Ceļošanas periods: līdz 15.06.2026. | Skatīt vairāk
no 549 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.12.2025 - 23.12.2025 Jauni mākslinieciski tēli Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šogad Liepājas rotājumu klāstu papildina jauni mākslinieciski tēli jaunās vietā – īpaši sapņaina noskaņa sagaida Jūrmalas parkā un pie Gulbju | Skatīt vairāk
Jaunā gada pasākums! Buržujs
Austeres varēs ēst cik lien, būs arī jūras veltes, uzkodas, šampanietis, DJ VINYL set un lieliska kompānija! Ja vēlies sagaidīt Jauno gadu ar mums | Skatīt vairāk
250 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Kaļķu vārti
,


Nurmuižas pils
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69013214sec.