Pirmais Michelin ceļvedis tika izdots 1900.gadā, kad Francijā jau bija reģistrētas 2 897 automašīnas un atļautais ātrums uz visiem ceļiem bija 30 km/h. Degvielu varēja iegādāties pārtikas veikalos un ceptuvēs. Michelin ceļvedis ar piktogrammu palīdzību skaidri norādīja uz restorānu un viesnīcu servisa līmeni. Pirmais ceļvedis bija bez maksas, taču kopš 1919.gada tas bija jāiegādājas par naudu, lai nepieļautu nekādas aizdomas par uzpirkšanu caur reklāmu.
Michelin reklamēja tikai riepas un 1924.gadā sarīkoja ''cūku'' skandālu, jo tajā laikā lopus vadāja ar gumijas riepām, kas piepildītas ar gaisu, bet Parīzes sabiedriskā transporta autobusi uz cietas gumijas riepām. 1926.gadā ceļvedis labu ēdienu pirmo reizi apzīmēja ar vienu zvaigzni, bet 1931.gadā tika ieviesta līdzšinējā sistēma ar trijām zvaigznēm. No ceļotāju skatījuma viena zvaigzne nozīmēja – labs ēdiens, divas – apkārtceļš ir to vērts un trīs zvaigznes – ceļojuma vērts. Sīkāka informācija: www.viamichelin.com
Francijas 26 Michelin 3 zvaigžņu restorāni
Beneluks valstis
Itālija
Spānija un Portugāle
Lielbritānija un Īrija
ASV
Vācija
Šveice
Japānā un Ķīnā ir 11 Michelin 3 zvaigžņu restorāni
Sīkāka informācija: www.guide-michelin-centieme.com
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.