Aromātiskā franču virtuve valdzina Eiropu

Franču virtuve ir viena no populārākajām Eiropā. Arī citās valstīs francūži ir pazīstami ar savu pavārmākslu. Katrā franču mazpilsētā ir tirgus laukums, kur regulāri norisinās tirgošanās ar plašu preču klāstu. Tirgu apmeklē ne tikai vietējie, tie ir ļoti interesanti arī ceļotājiem.

Francijas tirgos ir daudzveidīga svaigo zivju izvēle. Interesanta īpatnība ir tā, ka olīves Francijā nepārdod uz skaitu, bet gan uz svaru - kilogramos. Dienvidfrancijas virtuve ir ieturēta Vidusjūras reģiona stilā. Tur cieņā ir tomāti, tāpat arī liels daudzums ķiploku. Savukārt Provansā vislielākais uzsvars tiek likts uz garšaugiem - rozmarīnu, timiānu, baziliku un dažādiem piparu veidiem. Desertam tiek piedāvāti cukurā glazēti augļi - zemenes, apelsīni, kivi, ananasi, citroni, bumbieri un daudzi citi. Starp citu, tradīciju, ka ēdienreize sastāv no trīs sastāvdaļām - zupas, otrā ēdiena un deserta - pirmoreiz ieviesa tieši 17. un 18. gadsimta Francijā.

Svarīga franču virtuves pazīme ir ēdiena estētika - acij jāēd līdzi. Gan ēdiena izkārtojums un šķīvja, gan arī galda dekorēšana ir labas virtuves sastāvdaļas. Tas izpaužas pat tirgū, kur sasmalcināšanai domātas garšvielas tiek pārdotas skaistos pušķos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2025 - 30.06.2025 Līgo Višķos 2025 TAKA
Raiņa māja Berķenelē piedāvā nakšņošanas iespējas 4 guļamistabās ar 10 gultasvietām. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70568204sec.