Autors: Kristīne Indriksone
Avots: BalticTravelnews.com/Stern.de
2009. gada vasarā Francijas valdība samazināja pievienotās vērtības nodokli ēdināšanas nozarē, tā cerot sagaidīt zemākas cenas ēdināšanas iestādēs un radīt jaunas darbavietas. Tik tiešām - puse restorānu Francijā ir samazinājuši cenas. Piemēram, kādā restorānā aknu bumbiņas ar kartupeļiem iepriekšējo 12 eiro vietā nu maksā 10,50 eiro, cenas samazinātas arī kafijai, minerālūdenim un bērnu ēdienkartei.
Visaktīvāk cenas samazinājušas lielās restorānu ķēdes, savukārt tikai trešā daļā privāto restorānu turējuši solījumu par cenu kritumu, jo uzskata, ka klientu - restorānu apmeklētāju skaits nav audzis.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.