Austrumeiropas virtuve - ko par to domā rietumos

Viena no interesantākajām nodarbēm ceļojumos ir svešo zemju eksotisko ēdienu nobaudīšana un iepazīšana. Ko citur saka par Austrumeiropas virtuvi, kas ārzemniekiem ir gan nepazīstama, gan interesanta? Kuri ir interesantākie iespaidi par slāvu virtuvi un kuri ēdieni bauda vislielāko popularitāti?

Kulinārajā ziņā daudzas Austrumeiropas valstis ir līdzīgas - gan pankūkas, gan pelmeņi, gan soļanka ir vienlīdz iemīļoti poļu un ukraiņu virtuvēs.

Austrumeiropas pankūkas ir ēdiens, ko var ēst gan ar malto gaļu, lasi, skābo krējumu vai kaviāru, gan arī ar ievārījumu un medu.

Plašu atpazīstamību Rietumeiropā guvusi krievu zakuska - tiek uzskatīts, ka tā ir dažādu uzkožamo kombinācija (marinētas bietes, skābi kāposti, selerijas, marinēti tomāti, gurķi un citi dārzeņi, siļķes), kas tiek pasniegta vienā šķīvi. Tas viss, lai varētu pienācīgi dzert vodku - dzērienu, kas visās Rietumeiropas valstīs tiek saistīts ar austrumu kaimiņiem.

Kā citi ļoti pazīstami ēdieni tiek nosaukti borščs un kaviārs. Pelmeņus salīdzina ar itāļu ravioli un tortellini. Kā viena no populārākajām uzkodām tiek minēts šašliks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.09.2024 - 30.09.2024 Izbaudi nebeidzamu vasaru Turcijā!  Coral Travel Latvia
Ceļošana rudenī ir tā vērta! Tāpēc negaidi un izmanto rudens brīvdienu piedāvājumus diviem pieaugušajiem + diviem bērniem populārākajos Turcijas | Skatīt vairāk
Groziņu vakars ar UFO un draugiem Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11.oktobrī plkst.20.00 Kocēnu Kultūras namā groziņu vakars ar UFO un draugiem, DJ Japāni. | Skatīt vairāk
20 EUR
Liepājas Mākslas forums Liepājas reģiona TIB
Šajā nedēļas nogalē – no 27. līdz 29. septembrim – tiks atzīmēta mūsdienu mākslas festivāla “Liepājas Mākslas forums” desmitgade. | Skatīt vairāk
Karīna Tatarinova un Miks Akots Valmieras novada Tūrisma pārvalde
19. oktobrī, 18:00 uz dzīves svinēšanu kultūrtelpā Akustika ielūdz Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova un klasiskās ģitāras virtuozs Miks | Skatīt vairāk
20 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Riga Islande Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.12614298sec.