Svarīgākās austrumu virtuves sastāvdaļas gatavošanai mājās - TOP 10

Āzijas virtuves gardumi mūsdienās ir pieejami it visur pasaulē - vismaz lielpilsētās pieejami gan ķīniešu, gan japāņu, gan indiešu restorānu un vēl daudzi citi. Suši ir kļuvis par iemīļotu maltīti ne tikai restorānos, jo to gatavot mēģina arī mājas apstākļos. Kāpēc tad nemēģināt pagatavot arī ko citu?


Protams, ka austrumu virtuve ir tikpat dažāda kā eiropiešu virtuve, tāpēc nav iespējams noteikt universālas sastāvdaļas, kas ietilpst katras Āzijas valsts virtuvē. Svarīgākais austrumu virtuvē ir pareizās sastāvdaļas un piederumi. No virtuves rīkiem ieteicama wok panna, bet bez pārējā var iztikt.

 
Svarīgākās sastāvdaļas, lai mājās pagatavotu austrumu ēdienus, iekļautas šajā sarakstā. (Izņemot dārzeņus, te iekļautas tikai tās sastāvdaļas, ko var uzglabāt ilgāku laiku.)

 
1. Rīsi - reti kura maltīte austrumos ir bez rīsiem. Tos gan lielākoties izmanto kā piedevu asajiem ēdieniem, nevis kā sastāvdaļu.

 
2. Nūdeles - nūdeļu veidu un formu Āzijā ir ļoti daudz. Sākumam noderēs olu nūdeles, bet der pazīt arī mie nūdeles no Ķīnas, kā arī gandrīz caurspīdīgās stikla nūdeles.

 
3. Sojas mērce - tā ir neatņemama austrumu virtuves sastāvdaļa un pieejama dažādos veidos - gaiša un tumša, sāļa un salda, asa un maiga.

 
4. Iesācējiem zivju mērces aromāts var likties diezgan netīkams, tomēr tā ir lieliska garšviela, kas izcili papildina dažādus ēdienus. Tā ir viena no senākajām mērcēm vispār un to lielākoties izmanto Vjetnamā un Taizemē.

 
5. Eļļas un tauki nepieciešami, lai varētu cept un fritēt produktus augstā temperatūrā.

 
6. Garšaugu un garšvielu saraksts patiesībā pats par sevi varētu būt bezgala garš. Garšvielu skapītī noteikti jābūt krustnagliņām, anīsam, muskatriekstam, ķiplokiem, sinepju graudiņiem, čili, kuminam, kurkumai, koriandram, karijam, ingveram, vasabi...

 
7. Kokosriekstu piens bundžiņās patiesībā nav šķidrums, kas atrodas kokosriekstos, bet gan ar ūdeni samaisīts kokosriekstu mīkstums. Tas piešķir ēdienam eksotisku garšu un smaržu un ir īpaši iecienīts Dienvidaustrumāzijas un Indijas virtuvēs. Pirms lietošanas bundžiņa jāsakrata!

 
8. Karija pasta ir ideāls līdzeklis, kā ātri pagatavot taizemiešu maltīti. Pietiek apcept zivi vai gaļu karstā eļļā, pievienot mazliet malta ingvera, ķiplokus, kokosriekstu pienu, pievienot sēnes vai dārzeņus, mazliet karija pastas - gatavs. Un garšo izcili.

 
9. Rīsu vīns un rīsu etiķis lieliski noder, gatavojot japāņu ēdienus.

 
10. Dārzeņi ir austrumu virtuves galvenā sastāvdaļa - baklažāni, zaļās pupiņas, brokoļi, puķkāposti, paprika, burkāni, kartupeļi un ļoti daudzi citi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Liepājas Mākslas forums Liepājas reģiona TIB
Šajā nedēļas nogalē – no 27. līdz 29. septembrim – tiks atzīmēta mūsdienu mākslas festivāla “Liepājas Mākslas forums” desmitgade. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.09.2024 - 12.10.2024 Groziņu vakars ar UFO un draugiem Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11.oktobrī plkst.20.00 Kocēnu Kultūras namā groziņu vakars ar UFO un draugiem, DJ Japāni. | Skatīt vairāk
20 EUR
2025. gada Vasaras sezona Estravel Latvia
Jaunās sezonas Vasaras ceļojumu IEPRIEKŠPĀRDOŠANA ir sākusies! // Izdevīgi nosacījumi, plaša izvēle! // Lieliskas cenas! | Skatīt vairāk
no 399 EUR
Nakts Velobums Liepājas reģiona TIB
27. septembris, solās būt īpaša, jo no pulksten 20 Liepājas ielas pārņems Nakts Velobums – velorogaininga sacensības, kas noslēgs aktīvo | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.56679821sec.