Latvietis vienmēr ir mīlējis baudīt alu, tāpat kā ir mīlējis gardi paēst. Turklāt alus var būt arī lieliska sastāvdaļa, izejviela un garšviela dažādu ēdienu gatavošanā. Tādēļ Dikļu pils un Valmiermuižas alus darītava aicina gardēžus, alus mīļotājus un visus, kam tīk gatavot, piedalīties foto recepšu konkursā „Alus kā garšviela”, lai atklātu un apkopotu jaunas vai sen aizmirstas receptes, kurās tiek izmantots alus.
Konkursa noteikumi:
· Konkursa dalībnieks ir aicināts iesūtīt foto recepti, kurā izmantots Valmiermuižas alus kā viena no sastāvdaļām.
· Dalībnieki ir īpaši aicināti darboties radoši, eksperimentēt un radīt jaunas receptes!
· Recepšu iesniegšana notiek elektroniski, uz e-pasta adresi konkurss@diklupils.lvatsūtot:
o receptes aprakstu,
o fotogrāfijas, kurās redzams gatavošanas process un pagatavotais ēdiens (maksimāli 10),
dalībnieka kontaktinformāciju.
· Recepšu iesūtīšanas termiņš ir līdz 2011.gada 30.aprīlim.
· Viens dalībnieks konkursam var iesūtīt neirobežotu skaitu recepšu.
· Konkursā var piedalīties tikai pilngadīgi gardēži.
· Visus konkursam iesūtītos materiālus dalībnieks nodod konkursa rīkotāju īpašumā.
· Konkursam iesūtītās receptes tiek publicētas un ir iespējams aplūkot www.tvnet.lv.
Konkursa vērtēšana un uzvarētāju paziņošana:
· Vērtēšanas kritēriji:
o Valmiermuižas alus garša ēdienā,
o ēdienu pagatavošanas praktiskais risinājums,
o ēdiena vizuālais noformējums,
stāsts, leģenda, ieteikumi par recepti.
Uzvarētāju noteikšana tiks uzticēta Dikļu pils šefpavāram Valteram Zirdziņam, Dikļu pils direktorei Inetai Littei un Valmiermuižas alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, kas kopīgi izvēlēsies vienu uzvarētāju.
Līdz 2011.gada 6.maijam www.tvnet.lv ikvienam gardēdim internetā ir iespēja nobalsot par oriģinālāko un interesantāko recepti.
Konkursa uzvarētājs un dalībnieks, kura recepte būs ieguvusi visvairāk balsu skatītāju vērtējumā, tiks paziņots un sveikts 2011.gada 7.maijā „Valmieras vasaras tūrisma sezonas atklāšanas svētkos”, un pēc tam laureātu vārdi tiks publiskoti arī konkursa rīkotāju mājas lapās.
Balvas:
Konkursa uzvarētājs tiks aicināts paviesoties Dikļu pilī un izbaudīt Alus gardēžu brīvdienasdivām personām, pavadot nakti kādā no skaistajām pils istabām un baudot citus pils labumus, lai smeltos iedvesmu jauniem pavārmakslas meistardarbiem.
Labākā recepte tiks iekļauta Dikļu pils restorāna ēdienkartē ar atsauci uz tās autoru un šo konkursu.
Oriģinālākās receptes autoram skatītāju vērtējumā Valmiermuižas alus darītava sarūpēs 50l mucota vai pudeļota Valmiermuižas alus pēc izvēles, ko kādā skaistā pasākumā šīs vasaras laikā līdz ar gardiem ēdieniem celt svētku galdā.
Visas interesantākās un smeķīgāko ēdienu receptes pēc konkursa Valmiermuižas alus darītava apkopos un publicēs alus ēdienu recepšu krājumā, kas būs pieejams ikvienam gardēdim.
Ziemassvētku gaidīšanas laikā tapis Cēsu novada Ziemassvētku dāvanu un sajūtu ceļvedis. Lielisks palīgs, lai ikviens varētu atrast iedvesmu un | Skatīt vairāk
Izdota tūrisma brošūra “Bauskas novads aicina!” latviešu un angļu valodā, iekļaujot fotogrāfijas, aprakstus par tūrisma objektiem un citu aktuālo | Skatīt vairāk