Kannu kinofestivālā noslēguma vakariņās ēd mālos ceptus kartupeļus

64. Kannu kinofestivāla noslēguma vakariņās festivāla žūrija, kurā šogad tika iekļautas arī filmu zvaigznes Uma Tūrmane, Džūda Lovs un Roberts de Niro, ēda baltajos mālos ceptus jaunos kartupeļus ar Aioli mērci, pussālītu mencu ar jūras veltēm un sezonas dārzeņiem, kā arī ledus caponatu ar omāra gaļu pildītiem cukini ziediem. Vakariņas gatavoja un pasniedza šefpavāru, dizaineru un stilistu komanda no Francijas, kas Electrolux konkursā Menu de Cannes pārspēja Krievijas pārstāvjus.

Desertā Kannu kinofestivāla žūrijai Electrolux konkursa uzvarētāja komanda pasniedza Maskarpones siera desertu ar baltās šokolādes krēmu, avenēm, bazilika sorbertu un vafeļu cepumiem. Francijas komanda, gatavojoties Electrolux konkursam Menu de Cannes, iedvesmojās no de Niro dzimtās puses ēdieniem, vakariņu klāstā iekļaujot Sicīliešu ēdienus, kas tika pagatavoti izmantojot Electrolux tehniku. Vakariņu dizains tika ieturēts Ņujorkas slavenās Grīnvičas viesnīcas izsmalcinātībā, kas lieliski saskanēja ar sarkanā paklāja tērpiem.

Lai katrs varētu justies kā Kannu filmu zvaigzne, Francijas komandas šefpavārs Damjēns Dikēns (Damien Duquesne) dalās savos kulinārijas noslēpumos:

 

Recepte: Baltajos mālos cepti kartupeļi ar Aioli mērci

Lai pagatavotu šo ēdienu, būs nepieciešami 12 mazi jaunie kartupeļi, jūras sāls, timiāns un 120 g kaolīna vai balto mālu, kas ir lietojami uzturā un ēdami, kā arī 50 g pulverveida laktozes, 2 g kalmāru tintes, 180 g ūdens un 1 g sāls. Aioli mērces pagatavošanai būs nepieciešami 50 g ķiploku daiviņu, 125 g augstākā labuma olīveļļas, 1 olas dzeltenums, 45 g ūdens un 1 g sāls.

Pagatavošana:

No sākuma nomazgājiet jaunos kartupeļus, tos rūpīgi noberžot. Pēc tam apberzējiet tos ar sāls un timiāna sajaukumu. Māla maisījumu gatavojiet tā, lai tas pēc konsistences atgādinātu pankūku mīklu. Pēc tam sagatavojiet Aioli mērci, sajaucot ķiplokus, sāli un olas dzeltenumu. Tad pievienojiet eļļu, līdz konsistence atgādina majonēzi.

Sagatavotos kartupeļus uzduriet uz iesma un iemērciet tos māla vannā. Atstājiet kartupeļus mālos uz divām stundām, līdz tie sažūst. Pēc tam uzmanīgi paceliet iesmu un ar atlikušajiem māliem aizpildiet plaisas, ja tādas ir radušās. Kad tas padarīts, lieciet kartupeļus cepeškrāsnī 50° temperatūrā. Kartupeļus pasniedz ar Aioli mērci.

 

Maskarpones siera deserts (sešām personām)

Lai pagatavotu bazilika sorbertu, nepieciešami 450 g ūdens, 75 g invertētā (šķidrā) cukura, 125 g pūdercukura, 30 g citrona sulas un 50 g sasmalcinātu bazilika lapu. Savukārt Maskarpones krēmam vajadzēs 1,5 loksnes želatīna, 125 g karsta olu krēma, 100 g baltās šokolādes, 250 g Maskarpones siera, mazliet citrona miziņas un 250 g putukrējuma. Dekorēšanai nepieciečami apmēram 250 grami aveņu un daži ļoti smalki vafeļu cepumi.

Pagatavošana:

Sāciet ar bazilika sorberta pagatavošanu. Sasildiet ūdeni ar citronu sulu, pūdercukuru un invertēto cukuru. Sildiet līdz masa ieņem sīrupa konsistenci. Pēc tam ļaujiet, lai sīrups atdziest. Aukstam sīrupam pievienojiet baziliku, sajauciet visu kopā un ielieciet uzglabāties ledusskapja saldētavā.

Pēc sorberta pagatavošanas ķerieties klāt Maskarpones un baltās šokolādes krēma pagatavošanai. No sākuma iemērciet želantīnu aukstā ūdenī. Ar karstu olu krēmu pārlejiet balto šokolādi un maisiet līdz masa kļūst viendabīga. Pēc tam pievienojiet nospiestu želantīnu un mazliet citrona miziņu. Klāt ir brīdis, kad jāpievieno Maskarpones siers. Uzmanīgi iecilājiet putukrējumu, pēc tam atstājot masu uz vienu stundu ledusskapī.

Servēšana:

Izveidojiet apļa formas Maskarpones siera kārtojumu uz jūsu labākajiem šķīvjiem, izmantojot garnējamo tūtiņu (maisiņu). Pēc tam pievienojiet avenes un sasmalcinātus vafeļu cepumus, to visu pārkaisot ar pūdercukuru. Bazilika sorbertu novietojiet šķīvja centrā un pasniedziet nekavējoties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īru deju šovs RHYTHM OF THE DANCE Valmieras novada Tūrisma pārvalde
9.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā uzstāsies leģendārais īru deju šovs RHYTHM OF THE DANCE, atzīmējot savu 25. gadu jubileju. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
Uzbekistānas ekskursijas tūre! AL SVETS
Aicinām piedalīties Uzbekistānas ekskursijas tūrē (tiešais lidojums Rīga-Taškenta-Rīga) ar iekšējiem transferiem "Afrosiab" ātrvilcienā un | Skatīt vairāk
Jūras velšu cienītājiem ķemmīšgliemenes! Le Dome
Dažādās ķemmīšgliemenes tiek atlasītas ar rokām, lai iegūtu augstākās kvalitātes un maigu garšu. | Skatīt vairāk
Kuba - īpašais piedāvājums Estravel Latvia
Tūre no Rīgas ar eksursijām ar Estravel Latvia gidu // 11.03. – 25.03.2025. // vietu skaits ierobežots! | Skatīt vairāk
no 3555 EUR
Uzņēmumi


Splendid Palace
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.79563498sec.