Foto: lifeforthought.blogspot.com
Autors: Electrolux Latvia
Avots: Electrolux.com
Visbiežāk nepietiek ar labu ideju, lai iecerētās smalkās viesības vai tematiskā ballīte izdotos. Lai mājas viesības atstātu neaizmirstamu iespaidu uz viesiem un būtu gandarījums organizatoriem, Electrolux eksperti dalās ieteikumos profesionālu vakariņu organizēšanā, kas pārbaudīti, rūpējoties par kinozvaigžņu vakariņām 64. Kannu kinofestivālā.
Padomi ballītes organizēšanai
Reklāma
1. Pirms ķerties klāt ēdiena gatavošanai pārliecinieties, vai esat iegādājušies visas nepieciešamās ēdienu sastāvdaļas, kā arī vai jums ir visas iekārtas un virtuves piederumi, lai pagatavotu neaizmirstamas vakariņas. Iepriekš sagatavojoties, jūs izvairīsities no neparedzētiem starpgadījumiem, kas varētu rasties gatavošanas laikā.
2. Pārdomājiet vakariņu ēdienkarti jau iepriekš, izvēloties ēdienus, kuru sastāvdaļas var sagatavot jau pirms pasākuma, izvairoties no lieka stresa un uztraukumiem pasākuma dienā. Šādā veidā ietaupīsiet laiku un varēsiet sapucēties arī paši, kā arī vakariņu laikā varēsiet būt kopā ar viesiem, nevis stāvēt pie plīts.
3. Ēdienus, kuru pagatavošanai ir nepieciešamas vairākas stundas, ieteicams sākt gatavot jau no rīta. Lieti noderēs virtuves iekārtas, kurām varat uzlikt gan laika režīmu, gan temperatūru, tādejādi taupot savu enerģiju un laiku. Piemēram, cepeškrāsnī ievietojot cepeti ar dārzeņiem un piedevām uzstādiet nepieciešamo gatavošanas režīmu un nākamo reizi pievērsieties cepetim tikai tad, kad tas ir jau gatavs.
4. Ēdiena pagatavošanai izvēlieties svaigas sastāvdaļas, tādejādi ēdieniem nodrošinot izcilu un patīkamu garšu. Ja iepirkumus vakariņām veicat vairākas dienas pirms pasākuma, pārliecinieties, ka ēdienam paredzētās sastāvdaļas uzglabājat pareizā veidā. Lieti noderēs ledusskapji ar dažādu temperatūru saldētavām un atvēsināšanas iekārtām.
5. Izvairieties gatavot kaut ko tādu, ko līdz šim neesat gatavojuši, it īpaši, ja recepte ir sarežģīta. Lai gan ir tāds teiciens „iesācēja veiksme”, svinīgajām vakariņām labāk izvēlēties pārbaudītas vērtības.
6. Vakariņas ieturiet vienotā stilā, ievērojot ēdienu un dzērienu savstarpējo saskaņotību. Galda noformējumu varat veidot atbilstoši ēdienkartei – itāļu, marokāņu vai citā stilā.
7. Pasniegšanas veids ir panākumu atslēga. Pat visvienkāršāko ēdienu ir iespējams īpaši pasniegt, radot patīkamu pārsteigumu viesiem, piemēram, servējiet saldējumu ar ķiršiem martini glāzē, sorbertu ar zemenēm pildiet šampanieša glāzē u.c. Lai arī kāds būtu ēdiens, pievērsiet uzmanību tā dekorēšanai un pasniegšanas veidam.
8. Īpašu uzmanību pievērsiet viesu sēdvietām. Izplatītākais viesu izsēdināšanas veids ir nosēdināt blakus pamīšus pretēja dzimuma pārstāvi, tomēr varat izmēģināt arī viesus nosēdināt blakus nepazīstamām personām vai aicināt ik pa brīdim mainīt vietas, tādejādi nodrošinot sarunu plūdumu visā kompānijā.
9. Pats svarīgākais: esiet pārliecināti par pagatavoto ēdienu un dalieties ar ēdiena gatavošanas trikiem ar viesiem, tādejādi izrādot savas rūpes un ieguldīto darbu pasākuma organizēšanā.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.